١٧:٢٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مسؤول گروه چشم پزشكي نور:
سطح تراش كمتر قرنيه و تعقيب دقيق حركات چشم از فوايد ليزرهاي هوشمند

مسؤول گروه چشم پزشكي نور از ورود نسل پنجم جديدترين نسل دستگاه‌هاي ليزر خبر داد و گفت: ورود اين دستگاه‌ها تحول نويني را در درمان عيوب انكساري چشم ايجاد مي‌كند.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر هاشمي امروز در يك نشست خبري با اشاره به اين كه عيوب انكساري چشم جزو شايعترين بيماريهاست، گفت: بيش از 25 درصد مردم دنيا به عيوب انكساري چشم مبتلا هستند كه استفاده از عينك و لنز از درمانهاي اوليه آن محسوب مي‌شود.
وي به وجود 15 ميليون ايراني مبتلا به دوبيني، نزديك بيني و آستيگمات اشاره كرد و يادآور شد: نزديك بيني و آستيگماتيسم بخش عمده‌اي از اختلالات چشمي را شامل مي‌شود كه ارث سردسته علل بروز آن محسوب مي‌شود.
به گفته وي، ايران جزو كشورهايي با شيوع عيوب انكساري بالاتر نسبت به كشورهاي خاور دور و غربي است.
دكتر هاشمي شيوع نزديك بيني در كودكان ايراني را بالاتر از كشورهاي غربي و آمريكايي دانست و افزود: بر اساس نتايج بررسي و سنجش به عمل آمده از اختلال بينايي در شهر تهران علت عمده سختي 6 درصد از مبتلايان به كم بينايي عدم استفاده از عينك و وسايل اپتيكي براي اصلاح عيوب انكساري است.
مدير گروه آموزشي چشم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران آب مرواريد و تراخم را سر دسته بيماريهاي چشمي دانست كه به كم بينايي منجر مي‌شود و ادامه داد: در ايران اين 2 علت عامل 50 درصد كم بينايي در كشور محسوب مي‌شود كه هر 2 قابل پيشگيري هستند.
هاشمي با بيان اين كه استفاده از عينك و لنز تماسي شايعترين راههاي اصلاح عيوب انكساري (نزديك بيني،‌دور بيني و آستيگماتيسم) محسوب مي‌شود، ادامه داد: چنانچه فرد از عينك راضي باشد اين روش ارزانترين بهترين و راحت ترين اصلاح عيوب انكساري است.
در غير اين صورت لنز و در صورت نياز اعمال جراحي سودمند است.
وي در خصوص مكانيسم عمل اصلاح عيوب انكساري در اعمال جراحي توضيح داد: در اعمال جراحي برشي در بخش قدامي چشم (لايه قرنيه) ايجاد و با تغيير انحناي قرنيه اصلاح صورت مي‌پذيرد.
دكتر هاشمي با تاكيد بر اين كه در روش‌هاي پيشرفته، ‌به جاي استفاده از چاقوي الماس از ليزر براي ايجاد برش و تراش در سطح قرنيه استفاده مي‌شود، گفت: علي‌رغم اين پيشرفت‌ها اما هنوز درمان قابل قبولي براي پيشگيري از افزايش نمره چشم وجود ندارد.
نايب رييس هيات مديره انجمن چشم پزشكي ايران به وجود 45 دستگاه ليزر در 22 مركز چشم در ايران اشاره كرد و افزود: اين 45 دستگاه 4 نسل را شامل مي‌شود.
دكتر هاشمي با بيان اين كه براي اثر بخش بودن درمان بايد در انتخاب بيمار دقت لازم را مبذول داشت، در ادامه توضيح داد: از 10 فرد متقاضي براي اصلاح عيوب انكساري چشم به روش جراحي ليزر فقط 6 تا 7 نفر آنان كانديد اين عمل مي‌شوند.
وي از شرايط لازم براي انجام عمل جراحي ليزر را ثبات نمره چشم دانست و يادآور شد: چنانچه طي 12 تا 18 ماه گذشته نمره چشم بيش از 5/0 نمره افزايش نيافته باشد و در صورت عدم وجود مشكلات اشكي و پلكي چه به صورت موضعي و چه عمومي عدم نازكي قرنيه و يا بيماريهاي آن فرد كانديد مناسبي براي انجام اعمال جراحي چشم براي اصلاح عيوب انكساري خواهد بود.
دكتر هاشمي 10 درصد موفقيت حاصله از جراحي چشم را مرهون تبحر جراح و تكنولوژي‌ مصرفي دانست و افزود: 90 درصد موفقيت به انتخاب صحيح بيمار بستگي دارد.
وي در تشريح و مقايسه نحوه عملكرد جديدترين دستگاه نسل پنجم با دستگاه‌هاي گذشته، گفت: در گذشته پرتوهاي نوراني ليزر بر روي چشم به صورت لوله‌اي اصابت مي‌كرد و مركز چشم را بدون توجه به انحناي قرنيه با شعاع مورد نظر تراش مي‌داد كه برگشت نمره چشم و ترس از نور از عوارض ليزرهاي اوليه بود.
وي ادامه داد: به تدريج با ورود نسل جديد دستگاه‌هاي ليزر اين عيب مرتفع و پرتوهاي نوراني به صورت نقطه‌اي نقاط مختلف قرنيه را مورد هدف قرار مي‌داد در نسلهاي جديد دستگاه‌هاي ليزر هوشمند ضمن آن كه اندازه اين نقاط به حداقل رسيده امكان تعقيب اشعه ليزر ضمن عمل بر روي چشم و امكان اصلاح اعوجاجات (پستي و بلندي) با سيستم جديد ليزر هوشمند وجود دارد.
وي با بيان اين كه ميزان تراش ليزر در گذشته به ازاي اصلاح نفر يك شماره 2 برابر ضخامت ليزر جديد است، گفت: قرنيه داراي حداكثر 5/1 ميليمتر ضخامت براي زندگي طراحي شده‌اند لذا امكان افزايش قدرت بينايي افراد سالم با استفاده از اين تكنولوژي با توجه به شرايط پيراموني وجود ندارد.
وي ادامه داد: بايد براي هر چشمي (نه هر فرد) يك برنامه درماني خاصي تعريف ‌شود به نحوي كه پستي و بلندي قرنيه مشخص و در قالب نقشه‌اي به دستگاه اگزايمر ليزر داده و بر اساس آن اصلاح صورت است كه نازك شدن آن نياز به پيوند قرنيه را مطرح مي‌كند.
وي با بيان اين كه با ورود نسل جديد دستگاه اگزايمر ليزر امكان افزايش قدرت بينايي افراد به 2 برابر حد عادي وجود دارد، گفت: اما از آنجايي كه تلويزيون، كامپيوتر، چراغها و علايم راهنمايي و رانندگي بر اساس قدرت ديد طبيعي 10 دهم مي‌گيرد. در حالي كه در دستگاه‌هاي گذشته كل سطح قرنيه با اعوجاجات ليزر مي‌شد.
وي كاهش طول مدت عمل را از ديگر فوايد ورود اين تكنولوژي دانست و ادامه داد: حداكثر هزينه اين عمل 300 هزار تومان برآورد شده كه تحت پوشش بيمه قرار گرفتن در شرايط خاص هزينه كاهش مي‌يابد.
دكتر هاشمي ادامه داد: 5 درصد افرادي كه نمره عينك بالاي 6 دارند تا آخر عمر با افزايش سن نمره چشم آنان افزايش مي‌يابد لذا اصلاح عيوب انكساري آنان با استفاده از سيستم هوشمند توصيه مي‌شود.
وي هيچ جراحي را فاقد عارضه ندانست و يادآور شد: درد، قرمزي و سوزش چشم از عوارض رفع عيوب انكساري در 3 تا 5 روز نخست درمان به روش ليزر است حال آن كه در روش ليزيك با برداشتن يك لايه از قرنيه و رفع عيوب انكساري پانسمان مجدد با لايه برداشته شده صورت مي‌گيرد و فرد يك تا دو ماه پس از عمل از وجود جسم خارجي در چشم شاكي است.
وي خطر عفونت را يك در 3 هزار دانست و افزود: ميزان و شدت عفونت در فردي كه از contact lens براي اصلاح عيوب انكساري استفاده مي‌كند به مراتب بيشتر از اصلاح عيوب انكساري به روش ليزر است.
دكتر هاشمي 500 هزار تا 1 ميليون دلار را هزينه ورود جديدترين نسل دستگاه اگزايمر ليزر به كشور دانست و افزود: 100 هزار دلار هزينه نگهداري سالانه و 20 تا 30 دلار هزينه مصرفي آن است.
گفتني است اين دستگاه به تاييد FDA آمريكا و اروپا رسيده و در مدت يكماه ورود آن به كشور 150 بيمار به كمك اين تكنولوژي تحت مداوا قرار گرفته‌اند.

١٣:٥٩ ٢٤/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد