١٧:٣١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
«پايان‌نامه - پزشكي»
فقر آهن و آنمي شايع‌ترين اختلالات تغذيه‌يي در كشورهاي در حال توسعه است

فقر آهن و آنمي از شايع‌ترين اختلالات تغذيه‌يي در كشورهاي در حال توسعه و مهمترين علت كم‌خوني تغذيه‌يي در كودكان و زنان سنين باروري است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، دكتر«كامليا صديقي» در رساله دكتري پزشكي خود با بررسي شيوع آنمي در خانم‌ها كه از ميان زنان مراجعه‌كننده به درمانگاه بيمارستان حضرت رسول اكرم‌(ص) در سال ‌١٣٨١ و نيمه اول سال‌١٣٨٢ انجام شد آورده است: عوامل متعددي به غير از فقر آهن در كم‌خوني افراد تاثير‌گذار هستند كه از جمله آنها مي‌توان به كمبود فولات و ويتامين‌هاي A و B12، وجود بيماري‌هاي خوني ژنتيكي مثل تالاسمي و كم‌خوني داسي شكل همچنين ايدز و بدخيمي‌ها اشاره كرد.
وي مي‌افزايد: عوارض ناشي از كم‌خوني باعث اختلالات رشد و نمو در كودك شده و فعاليت بدني آن را كاهش مي‌دهد. همچنين عوامل رواني و رفتاري، افزايش مرگ و مير مادران باردار و جنين، كاهش وزن جنين و افزايش شانس ابتلاء به بيماري‌هاي مختلف از ديگر عوارض ناشي از كم‌خوني است.
دكتر صديقي در خصوص چگونگي اجراي تحقيقش مي‌گويد: تعداد ‌٣٢٨ پرونده از جامعه آماري مذكور كه اطلاعات اندكس‌هاي خوني‌شان(شاخص‌هاي خوني‌شان) كامل بود، انتخاب شده و پرسشنامه‌هايي با اجزاء سن و تعداد باروري، تعداد سقط و مرده‌زايي و چندقلويي، سن اولين و آخرين بارداري و مصرف مكمل‌هاي تغذيه‌يي و بيماري‌هاي زمينه‌اي و اندكس‌هاي خوني طراحي شده و طبق اطلاعات پرونده‌ها تكميل شد و نتايج آماري تعيين شد.
وي با اشاره به شيوع ‌٦/٣٤ درصدي آنمي در جمعيت مورد مطالعه در خصوص نتايج حاصل از مطالعه خود گفت: شيوع نسبتا بالاي آنمي در اين بررسي هشداري است كه بايد در پي آن برنامه‌اي كشوري در جهت اضافه كردن آهن به مواد غذايي مورد مصرف عموم و سپس آموزش تغذيه صحيح به جامعه مخصوصا گروه‌هاي هدف صورت گيرد.
دكتر صديقي با اشاره به اين كه آنمي در اين مطالعه با سن باروري و تعداد باروري ارتباطي نداشته است اضافه كرد: مصرف مولتي ويتامين با آنمي مرتبط است كه اين مساله اهميت مصرف ريزمغذي‌ها را نشان مي‌دهد همچنين ارتباط جراحي با آنمي اهميت پيشگيري از خونريزي‌هاي شديد را در طي جراحي به ما گوشزد مي‌كند.

١٤:١٣ ٢٤/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد