١٧:٢١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دستاوردي از تلاش پژوهشگران پليمر كشور
كاتاليزورهاي كروميم در مقياس آزمايشگاهي در ايران ساخته شد

با تلاش محققان داخلي براي اولين بار در كشور كاتاليزورهاي كروميم در مقياس آزمايشگاهي در شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي‌سنتز شده و براي پليمريزاسيون اتيلن مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اين طرح در قالب يك رساله دكتري با همكاري دانشگاه زنجان از فروردين ماه 85 آغاز و اولين بچ آزمايشگاهي آن با موفقيت انجام شد.
دكتر سيدمهدي قافله باشي ـ رييس پژوهش‌هاي پليمري شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي‌ـ گفت: از مزاياي كاتاليزورهاي كروميم حساسيت كمتر اين نوع كاتاليزورها به سموم و همچنين كنترل وزن مولكولي پليمر با استفاده از دماي فعال‌سازي كاتاليست است.
وي گفت: از پليمرهاي تهيه شده با استفاده از اين نوع كاتاليزور در صنايع خودروسازي، لوازم خانگي، كشاورزي و بهداشتي و در ساخت ظروف غذا، بطري نگهداري مواد شيميايي، تانكرهاي گاز، فيلم و لوله استفاده مي‌شود.
دكتر قافله‌باشي افزود: قيمت اين كاتاليزورها با توجه به وجود يك واحد توليد پلي اتيلن در كشور تقريبا 160 يورو به ازاي هر كيلو است كه با توليد انبوه سالانه شش تا هفت ميليون يورو صرفه‌جويي اقتصادي به همراه خواهد داشت.
وي با اشاره به اين كه شركت‌هاي بزرگي در دنيا همچون فيليپس، بازل، دوپان، اتوفينا و... بر روي اين كاتاليزورها كار مي‌كنند، خاطرنشان كرد: با توجه به گسترش روزافزون اين نوع از كاتاليزورها 30 درصد از ظرفيت كل پلي اتيلن با دانسيته بالا (HDPE) موجود در جهان توسط كاتاليزورهاي برپايه كروميم تهيه مي‌شود. كاتاليزورهاي كروميم از دو جزو اصلي يعني كروم در حالت ظرفيت شش و ماده نگهدارنده كه عموما سيليكا مي‌باشد، تشكيل شده است.

١٥:٤٣ ٢٤/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد