حاجيبابايي درگفتوگوباايسنا:
راهي جز توجه به پژوهش و تحقيقات نداريم
عضو هيات رييسهي مجلس با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري و ضرورت توجه به علمگرايي و ترويج آن به عنوان گفتمان مسلط جامعه گفت: عدم توجه به رشد علمي و تخصيص بودجهي لازم براي توسعهي علمي موجب ايجاد تاخير در توسعهي كشور و رسيدن به اهداف سند چشمانداز 20 ساله خواهد شد.
حميدرضا حاجيبابايي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، با تاكيد بر اينكه ما راهي جز به توجه به پژوهش و تحقيقات نداريم، گفت: اگر بخواهيم اهدافي كه براي آيندهي كشور در نظر گرفتهايم محقق شود و به عنوان نفر اول علمي در منطقه معرفي شود بايد در جهت توسعهي پايدار علمي بر مبناي تحقيقات و پژوهشي حركت كنيم.
وي با بيان اينكه رسيدن به اهداف سند چشمانداز 20 ساله و رشد 8 درصدي در آينده در توليد علم تعريف شده است، تصريح كرد: بايد سمت و سوي برنامههاي مصوب مجلس و لوايح دولت با هدف علمگرايي و توليد علم تهيه و تعريف شود.
حاجيبابايي نهضت نرمافزاري و نهضت توليد علم را امري اضطراري و لازم دانست و اظهار داشت: تنها راه توسعه، ايجاد اين نهضت در جامعه است؛ چون جز از آن طريق امكان رشد و توسعهي كشور وجود ندارد.
عضو كميسيون امنيت ملي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت تسلط علمگرايي در جامعه اين مساله را منطبق بر واقعبيني جامعه دانست و تصريح كرد: امروز علمگرايي به عنوان محور اساسي رشد در جهان مطرح است و تمام جهان به اين مساله توجه ويژهاي دارد.
حاجيبابايي با تاكيد بر اينكه دولت و مجلس بايد سمت و سوي گفتمان علمي را شكل بدهند و نهضت توليد علمي را در كشور شكل بدهند، خاطرنشان كرد: دولت و مجلس بايد از طريق سياستگذاري در توليد علم در دانشگاه، توجه به آموزش و پرورش و تحقيقات بهويژه تحقيقات مناسب اعتبارات لازم را براي اين امور تهيه و بر اجراي آن نظارت كند.
وي با اشاره به رشد كم اعتبارات پژوهشي در كشور اظهار داشت: بايد اين رشد كند تبديل به يك جهش شود و دولت و مجلس نيز بايد در اين زمينه قدمهاي جدي بردارند.
حاجيبابايي با تاكيد بر اينكه بايد زمينههاي پژوهشي در كشور به وجود آيد، گفت: متاسفانه قسمتي از اين اعتبارات تحقيقاتي و پژوهشي به دليل خارج از شمول بودن آن در مسير پژوهش و تحقيقات استفاده نشده است.
١٦:٤٣ ٢٤/٠٥/١٣٨٥