١٧:٠٩ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس دانشگاه اصفهان:
پيشرفت كشور‌درعلوم كاربردي درگرورشد علوم پايه است

رييس دانشگاه اصفهان با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت نگاه متوازن به رشته‌هاي علمي دانشگاه‌ها اظهار داشت: در توجه به رشته‌هاي دانشگاهي بايد نيازهاي آتي جامعه علمي كشور در نظر گرفته شود و دانشگاه‌هاي توانمند در راه‌اندازي رشته‌هاي خاص مشخص شده و سرمايه‌گذاري مناسب براي آنها صورت گيرد.
دكتر محمد حسين رامشت در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: براساس فرمايشات مقام معظم رهبري بايد توجه ويژه‌اي به تحقيقات و علوم بنيادي در كشور صورت گيرد زيرا بدون رشد و بلوغ مناسب در علوم پايه و بنيادي، كاربردي كردن آنها نيز امكان پذير نخواهد بود.
وي تاكيد كرد: پيشرفت در رشته‌هاي مهندسي و كاربردي به شدت در گرو بها دادن به رشته‌هاي محض، علوم پايه و علوم بنيادي از قبيل بيو و نانو است زيرا مباني علمي به شدت در پيشرفت آموزش و پژوهش كشور تاثيرگذار است.
رييس دانشگاه اصفهان با بيان اين كه وظيفه اصلي دانشگاه‌ها توليد علم است و نه توليد ثروت، خاطرنشان كرد: توليد ثروت در جامعه به صنعت مربوط مي‌شود و رسالت اصلي دانشگاه پرداختن به آموزش و پژوهش است البته برخي اوقات حل مشكلات آموزش عالي در گرو توجه به رشته‌هاي با رنگ و بوي مديريت است كه نظارتي صحيح بر روند حركت علم و فن آوري در كشور داشته باشد.
دكتر رامشت در ادامه مبناي طراحي آموزش عالي را بر اساس آموزش خواند و گفت: اتصال مؤثر پژوهش به بدنه آموزش در كشور در پروسه‌اي كوتاه امكان‌پذير نيست و زماني امكان پرداختن به آموزش و پژوهش وجود خواهد داشت كه نظام و ساختار مديريتي آن بر اين اساس پايه ريزي شده باشد، اين در حاليست كه از پژوهشكده‌ها نيز نمي‌توان انتظار فعاليت آموزشي داشت زيرا محصولات آنان در قالب طرح‌هاي پژوهش و تحقيقاتي قرار داده شده و اين بيانگر اين است كه پل زدن ميان آموزش و پژوهش بدون ارائه راهكاري مدون و مستقيم در حال حاضر بسيار سخت است.
وي در ادامه با اشاره به نقش پارك‌هاي علم و فن‌آوري و ضرورت توجه بيشتر به اين مراكز در روند توسعه علمي كشور اظهار داشت: راه‌اندازي پارك‌هاي علم و فن‌آوري در كشور با نمونه‌گيري از تجربه كشورهاي صاحب علم انجام شده كه هدف از تاسيس آنها نيز تقويت ارتباط ميان آموزش و پژوهش بوده كه بايد حمايت مالي مناسبي به منظور ورود در بازارهاي صنايع از آنها به عمل آيد.
وي با اشاره به فعاليت پارك‌هاي علم و فن آوري در اروپا گفت: با توجه به اشباع بودن بازارهاي كشورهاي اروپايي، پارك‌هاي علم و فن آوري با هدف ارائه ايده‌هاي جديد براي افزايش نياز در بازارهاي اين كشورها راه‌اندازي شده كه بازاريابي مناسب در اين نقاط با سرمايه‌گذاري قابل توجهي در اين پارك‌ها توسط صاحبان صنايع صورت مي‌گيرد.
دكتر رامشت با تاكيد بر لزوم اصلاح نگرش به پارك‌هاي علم و فن آوري گفت: بايد تمامي جوانب اقتصادي و علمي راه‌اندازي اين پاركها در كشور بررسي شود.
رييس دانشگاه اصفهان با بيان اين كه اولويت‌بندي در رشته‌هاي تحصيلي دانشگاهي نبايد بر اساس سوابق و علايق وزراء صورت گيرد، اظهار داشت: همواره بايد در تاسيس رشته‌هاي دانشگاهي نياز سنجي مناسبي صورت پذيرد و نبايد در اين حوزه بنابر علايق شخصي حركت شود.

١٧:١٤ ٢٤/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد