١٩:٠٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
فرمایشات مقام معظم رهبری ؛ قله ای که توسط مسئولان دانشگاهی باید فتح شود

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه : بیانات مقام معظم رهبری در جمع روسای دانشگاه ها چنان جامع و کامل بود که همه دانشگاهیان را متوجه موضوعاتی بسیار مهم و سرنوشت ساز در بحث آموزش عالی کشور کرد. خبرگزاری مهر در گفتگو با مسئولان وزارتخانه های بهداشت و علوم و تنی چند از روسای دانشگاه ها به تشریح فرمایشات مقام معظم رهبری و اهمیت آن در توسعه آموزش عالی کشور پرداخته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، رئیس دانشگاه تبریز در گفتگو با مهر گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه کاری بسیار مفید و مورد نیاز دانشگاه ها و مکنون قلبی و حرف دل اکثر روسای دانشگاه ها بود که ایشان بسیار عالمانه و مدبرانه توانستند آنها را با نگاهی جامع در کنار یکدیگر ببینند و به عنوان برنامه کاری دانشگاه ها ارائه کنند.
دکتر "محمد حسین سرورالدین" افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری نیاز به مطالعه و تشکیل جلسات بیشتر دارد و ضروری است تا کمیته های کاری تشکیل شود و برنامه هایی اجرایی در راستای عملیاتی کردن ایده های ایشان تشکیل شود.
وی اضافه کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری نکاتی استراتژیک برای نهاد دانشگاه بود و رئیس جمهور نیز پس از دیدار روسای دانشگاه ها با مقام معظم رهبری بر عملیاتی شدن فرمایشات ایشان تأکید کرد.
رئیس دانشگاه تبریز اظهار داشت: بر روی فرمایشات مقام معظم رهبری باید تأمل، مطالعه و بررسی صورت گیرد و نکات بیشتری از دل این بیانات استخراج شود و در راستای پیشرفت امور دانشگاه به کار بسته شود.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری بسیار جامع بود و مطالب تسلط ایشان بر مسائل دانشگاه ها را نشان می داد. این جای بسی افتخار است که مقام معظم رهبری در جریان حتی جزئیات وضعیت دانشگاه های کشور بودند.
دکتر "اردشیر خزاعی" افزود: مقام معظم رهبری از وضعیت بنیاد ملی نخبگان راضی نبودند و گله داشتند که تاکنون آن کاری که باید انجام می شده صورت نگرفته و حرکتی جدی در خصوص امور نخبگان اجرا نشده است.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در خصوص حوانان و فارغ التحصیلان تأکید داشتند دانشجویی که فارغ التحصیل می شود باید فرصت کار داشته باشد لذا باید فکری اساسی برای این مقوله باید انجام شود.
رئیس دانشگاه بوعلی همدان اظهار داشت: مقام معظم رهبری در خصوص علوم پایه و علوم انسانی سفارش کردند که این علوم اساسی به فراموشی سپرده نشود و دکتر احمدی نژاد نیز تأکید داشتند که فرمایشات مقام معظم رهبری با شتاب بیشتری عملیاتی شود. 
سخنان مقام معظم رهبری قله ای است که توسط دانشگاه ها باید فتح شود
به گزارش مهر، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع روسای دانشگاه ها یک سخنرانی مبسوط و ارزشمند بود که همانند یک قله باید توسط دانشگاه ها فتح شود.
دکتر "امیری" افزود: روسای دانشگاه های کشور توسط مقام معظم رهبری مکلف به زمینه سازی در خصوص تبلور هر چه بیشتر علم در زندگی مردم شدند.
وی افزود: در جایی که برای هر امری یک طرح جامع تصویب می شود مقام معظم رهبری وزارت علوم را مکلف به تدوین طرح جامع علمی کشور کردند که این مقوله برای اولین بار در کشور مطرح می شد.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: مقام معظم رهبری پیرو چندین بار صحبتی که در خصوص حمایت از نخبگان داشتد این بار نیز بسیار جدی در این حوزه سخن گفتند و اظهار گلایه کردند از اینکه بنیاد ملی نخبگان به خوبی پیش نرفته است.
دکتر "امیری" افزود: مقام معظم رهبری در قالب تمثیلی به روسای دانشگاه ها توصیه کردند که آگاه باشند و ضمن اینکه با رأفت و رحمت با مسائل برخورد می کنند آگاهانه اجازه ندهند تخلفی صورت گیرد. 
رهبری خودکفایی در تولید علم را لازمه بومی شدن علم دانستند
به گزارش مهر رئیس دانشگاه ارومیه نیز در این گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری بسیار کارشناسانه بود و در عین اینکه مطالب اساسی و اصولی دانشگاه ها را عنوان کردند خیلی ریز به مسائل مهم دانشگاهی توجه داشتند.
دکتر "صدقی" افزود: مقام معظم رهبری با اشاره به ریز برنامه های اصلی رشد علم در کشور اشاره کردند و خودکفایی در تولید علم را لازمه بومی شدن علم و بهره گیری مستقیم مردم از دستاوردهای علمی عنوان کردند.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری ضمن اینکه بر لزوم ترسیم طرح جامع علمی در کشور تأکید داشتند، توصیه کردند به تمام علوم به صورت یکسان نگاه شود تا علوم اساسی مانند علوم پایه و علوم انسانی عقب نیافتند.
رئیس دانشگاه ارومیه اظهار داشت: مقام معظم رهبری نکته ای را اشاره کردند که 8 سال مبتلا به دانشگاه های کشور بوده است و ناظر بر آن بخشی از فرمایشات ایشان است.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: دانشجو باید از نظر سیاسی طوری تربیت شود که مقالطه سیاسی را با مسائل سیاسی حقیقی امروز جهان به سرعت تشخیص دهد که این نکته در 8 سال گذشته در دانشگاه مورد توجه نبوده است.
رهبری بر شکل گیری هر چه سریعتر بنیاد ملی نخبگان تأکید کردند
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس نیز به مهر گفت: در دیدار روسای دانشگاه های سراسر کشور با مقام معظم رهبری، ایشان بر شکل گیری هر چه سریعتر بنیاد ملی نخبگان تأکید کردند.
دکتر "فرهاد دانشجو" در خصوص بیانات مقام معظم رهبری اضافه کرد : در این جلسه چند مطلب با موضوعات جلسات گذشته متفاوت بود و تازگی داشت. بحث نیاز کشور و آموزش عالی به نقشه جامع علمی کشور نمونه ای از این مباحث بود و ضرورت تهیه این نقشه از وزاری علوم و بهداشت خواسته شد.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر برنامه های مشخص در زمینه دستیابی به چشم انداز بیست ساله تأکید کردند و نقشه جامع علمی را از این بعد حایز اهمیت دانستند.
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس، پارک های علم و فناوری و ارتباط جامعه دانشگاهی با خارج از دانشگاه ها را از دیگر موضوعات مورد بحث در این جلسه ذکر کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر ضرورت همکاری وزارت خانه های علوم و بهداشت با بنیاد ملی نخبگان یادآور شدند که باید برای تشکیل این بنیاد هر چه زودتر اقدام کرد.
وی به اهمیت وجود بنیاد نخبگان از منظر دانشگاهیان اشاره کرد و افزود: تعریف و وظایف بنیاد ملی نخبگان برای جامعه دانشگاهی مشخص نیست و اگر چه ضرورت حمایت از نخبگان بر همگان روشن است، اما چگونگی این حمایت و راهکارهای اجرایی آن برای جامعه دانشگاهی مجهول است بنابراین بهتر است اطلاع رسانی کافی در این زمینه صورت گیرد.
دانشجو اظهار داشت: همچنین در جلسه روز گذشته مقام معظم رهبری به جریان های دانشجویی اشاره کردند و تأکید داشتند که تحرک سیاسی در بین دانشجویان لازم است اما باید از سیاسی کاری در دانشگاه جلوگیری کرد.
وی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی مانند همیشه اهتمام به ارتقا و رتبه بندی صحیح اعضای هیات علمی را از جامعه دانشگاهی خواستار شدند.
رهبری دانشگاه ها را نیازمند جهش های مکرر برای جبران عقب افتادگی ها دانستند
به گزارش مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: فرمایشات روز گذشته مقام معظم رهبری بسیار همه جانبه و راهگشا بود. ایشان در خصوص تکیه به علم و علم محور بودن دانشگاه سخن گفتند و دانشگاه ها را به آن دعوت کردند.
دکتر "محمد هادی ایمانیه" افزود : ایشان بر این مسئله تأکید کردند که دانشگاه ها نیازمند جهش های مکرری هستند تا عقب افتادگی 200 ساله کشور در بحث های علمی به سرعت جبران شود.
وی اظهار داشت: تأکید ایشان این بود که ما به عنوان مسئولین دانشگاه ها و وزارت بهداشت موظف هستیم تا زمینه رشد علمی و شکوفایی استعدادهای دانشجویان را فراهم کنیم .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز یاد آور شد: مقام معظم رهبری بر توسعه دانشگاه ها در دو بعد کمی و کیفی تأکید کردند و یاد آور شدند به بهانه توسعه کیفی دانشگاه ها از توسعه کمی دانشگاه ها خودداری نکنید.
وی گفت: ایشان بر توسعه رشته های تحصیلات تکمیلی مانند کارشناسی ارشد و دکتری تأکید کرده و تصریح کردند که تعداد دانشجویان این رشته ها هنوز در کشور کم است و باید درصد این دانشجویان افزایش پیدا کند.
ایمانیه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر افزایش بودجه های پژوهشی دانشگاه ها گفت: ایشان گلایه کردند که به بحث بنیاد نخبگان بی توجهی شده و تاکنون تشکیل نشده است.
وی اظهار داشت: ایشان بر بحث های فرهنگی تأکید کردند به گونه ای که باید دانشجویی که وارد دانشگاه می شود، خروجی آن بهتر از ورودی باشد و ارتقای دینی و فرهنگی بهتری پیدا کرده باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: مقام معظم رهبری تأکید کردند که دانشجویان باید اهل تحلیل سیاسی باشند تا پس از آنکه مدیریت کشور به آنها سپرده شد فریب نخورند.  
رهبری تاکید داشتند علم محوری باید گفتمان مسلط بر جامعه باشد
دکتر سید محمد حسینی معاون وزیر علوم در گفتگو با مهر با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع روسای دانشگاه ها گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این نشست بر علم محوری و فعالیت جدی بنیاد ملی نخبگان تاکید بسیار داشتند.
دکتر "سید محمد حسینی" افزود: آیت الله خامنه ای در این مراسم بر اهمیت علم تأکید ورزیدند و استعدادهای جوانان ایرانی رابالاتر از متوسط استعداد جهانی ارزیابی کردند. ایشان فرمودند پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد رشته ها، دانشجویان و اساتید در دانشگاه ها افزایش قابل توجهی یافته است.
مقام معظم رهبری فوریت فعالیت های اجرایی بنیاد ملی نخبگان را خواستار شدند
وی اظهار داشت: آیت الله خامنه ای در این دیدار تأکید کردند علم محوری باید گفتمان مسلط بر جامعه باشد.
معاون وزیر علوم افزود: مقام معظم رهبری فوریت فعالیت های اجرایی بنیاد ملی نخبگان را خواستار شدند و تأکید کردند در این بنیاد باید اقدامات اساسی صورت گیرد.
وی گفت: همچنین ایشان بکارگیری فارغ التحصیلان در مراکز آموزشی و پژوهشی را ضروری دانستند و افزودند باید به رشته های دانشگاهی به صورت متوازن نگریست تا برخی رشته ها مانند علوم انسانی در حاشیه قرار نگیرند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم افزود: ایجاد فضای دینی و فرهنگی در دانشگاه ها نیز از دیگر مواردی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار بر آن تاکید کردند.
سخنان مقام معظم رهبری دغدغه های ذهنی دانشگاهیان است
به گزارش مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سخنان مقام معظم رهبری در جمع روسای دانشگاه ها مصداق این موضوع بود که ایشان دغدغه هایی که در ذهن ما وجود دارد را با زبانی شیوا بازگو کردند.
دکتر "بهروز براتی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در جلسه روز گذشته با روسای دانشگاه های سراسر کشور گفت: همین مسئله که ایشان تأکید کردند که ارزشیابی اساتید نباید به نوشتن چند مقاله محدود شود و باید مقوله های دیگری همچون توجه به ابعاد دینی و مسائل آموزشی دانشجویان را در این ارزشیابی دخیل دانست، بسیار مهم بود.
وی یاد آور شد: مقام معظم رهبری همچنین بر توسعه رشته های پزشکی در همه ابعاد کمی و کیفی نیز تأکید کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: نکته قابل توجه در این دیدار این بود که مقام معظم رهبری مانند فردی که سال های بسیاری در محیط دانشگاه به تدریس مشغول است به اتفاقات درون دانشگاه ها تسلط داشتند.
نقشه جامع علمی کشور در زمینه علوم پزشکی تهیه می شود
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر "کامران باقری لنکرانی" نیز با اشاره به صحبت های روز گذشته مقام معظم رهبری در جمع روسای دانشگاه ها گفت: یکی از مباحثی که در این اجلاس پیگیری شد این بود که سعی کنیم فرمایشات مقام معظم رهبری را تبدیل به برنامه های عملیاتی کنیم. برای این کار گروه هایی معین شدند تا این مطالب را با جدیت پیگیری کنند و بتوانیم ظرف مدت چند ماه آینده آن را در نظام آموزشی خود اجرا کنیم.
وی در مورد سخنان مقام معظم رهبری در خصوص تهیه نقشه جامع علمی کشور گفت: در همین خصوص کمیته های راهبردی که از چند ماه پیش در وزارت بهداشت تشکیل شده اند در این اجلاس جلساتی را تشکیل دادند و تلاش شد با استفاده از رهنمودهای ایشان این کمیته ها را دقیقاً در همین جهت فعال کنیم.
کمیته های راهبردی وزارت بهداشت در جهت فرمایشات رهبری فعال می شوند
لنکرانی افزود: گروه دیگری معین شدند تا به صورت کلی تر به این موضوع بپردازند و نقشه علمی که ایشان دستور دادند را حداقل در عرصه علوم پزشکی مورد توجه قرار دهند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بحث توجه به تحقیقات علوم پایه، تحقیقات دانشجویی، تحقیقات معطوف به نتیجه و برای پاسخ به نیازهای اجتماع از جمله مطالبی بود که مورد توجه قرار گرفته است.
وی یاد آور شد: فرمایشات مقام معظم رهبری در مجموع نشاط ویژه ای را به فضای آموزشی و تحقیقاتی کشور داد که آثار پر خیر و برکتی خواهد داشت.

١٤:١٠ ٢٥/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد