١٧:٢٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
تکنیک های آزمایشگاهی تولید جنین و انتقال آن به رحم گاو آموزش داده می شود

دکتر نصر اصفهانی گفت: در کارگاه ملی آموزشی تولید جنین آزمایشگاهی گاو و انتقال آن، تکنیک هایی آموزش می دهیم که دامپزشکان بتوانند از گاوهای خوبی که در حال حذف شدن هستند، تخمک استحصال کرده و با استفاده از اسپرم ایده آل خریداری شده از خارج کشور، جنین با کیفیت عالی تشکیل بدهند و به رحم گاوهایی که هیچ ارزشی ندارند انتقال دهند.
دکتر "محمد حسین نصر اصفهانی" رئیس پژوهشکده رویان اصفهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دانشگاهی "مهر" در اصفهان گفت: یکی از مهمترین اهداف این کارگاه، آموزش تکنیک های آزمایشگاهی برای تولید جنین گاو و انتقال آن است.
عضو هیات علمی پژوهشکده رویان افزود: امروزه در دنیا رشته جنین شناسی پیشرفت زیادی کرده است که این پیشرفت منجر به تولید سلول های بنیادی و شبیه سازی شده است. 
نصر اصفهانی مهمترین مشکل دامداری ها را پائین بودن کیفیت نسل ژنتیکی ماده عنوان کرد و گفت: وضعیت گاوداری های سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی از لحاظ کیفیت ژنتیکی دام ها در حال بهبود است ولی این بهبودی تا یک حدی می تواند باشد.
وی اضافه کرد: اسپرم خوب را از خارج وارد و تزریق می کنیم ولی کیفیت نسل ژنتیکی ماده را نمی توانیم آنچنان افزایش دهیم.
دبیر علمی این کارگاه گفت: اگر این کار در دو یا سه نسل انجام شود شاهد آن خواهیم بود که کیفیت تولید دام در ایران به صورت فوق العاده ای بهتر می شود. از سوی دیگر باعث صرفه جویی ارزی برای کشور خواهد شد چرا که هر جنین منجمد شده وارداتی بین 500 تا هزار دلار قیمت دارد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در کشور ما در حال حاضر محلی برای تولید اسپرم وجود دارد ولی اسپرم های تولید شده از کیفیت بسیار خوبی برخوردار نیستند. این در حالی است که در دنیا گاوهای نری وجود دارند که ارزش ژنتیکی فوق العاده بالایی دارند. ما می توانیم با ایجاد خلوص ژنتیکی به آن مرحله برسیم که بتوانیم اسپرم با کیفیت بسیار خوب را به بازار عرضه و حتی صادر کنیم.
وی اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف برگزاری اینگونه کارگاه ها، پشتکار دامپزشکان و سرمایه گذاری های دامداری ها و بودجه های دولتی نیاز است.
به گزارش "مهر"، در اولین کارگاه ملی آموزشی تولید جنین آزمایشگاهی گاو و انتقال آن که از امروز در محل پژوهشکده رویان اصفهان آغاز شده و تا جمعه ادامه خواهد داشت. در این کارگاه بیش از 70 نفر از دامپزشکان و دانشجویان دامپزشکی به صورت تئوری و آزمایشگاهی با تولید جنین آزمایشگاهی و انتقال آن آشنا خواهند شد.

١٤:١٠ ٢٥/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد