١٩:٢٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
تشخيص زودتر ام‌اس (‪ويتامين دي عامل سرطان ، (MS‬

محققان دانشگاه‌جان ‌هاپكينز اخيرا به‌روش تازه‌اي درخصوص تشخيص زودرس بيماري ام اس (‪ (MS‬دست يافتند.
به گفته اين پژوهشگران ماده‌اي پروتئيني به نام"دوازده و نيم كداسيستاتين" (‪ (12.5KDaCystatin‬در مايع مغزي - نخاعي افرادي كه در آينده به ام‌اس مبتلا خواهند شد وجود دارد كه با آزمايش مايع مغزي نخاعي آنها و پيداكردن اين ماده مي‌توان افرادي را كه قرار است در آينده به اين بيماري مبتلا شوند، شناسايي كرده و اقدامات پيشگيرانه را درمورد آنها اجراكرد.
هرساله صدها هزارنفر در جهان مبتلا به بيماري ام اس مي‌شوند كه اكثرا آنها زنان هستند و معمولا بيماري آنها زماني تشخيص داده مي‌شود كه به مراحل پيشرفته خود رسيده و عملا كارزيادي نمي‌توان براي بيمار انجام‌داد.
* كمبود ويتامين دي (‪ ،(D‬عامل مهم سرطان
مقادير پايين ويتامين دي (‪ (D‬ارتباط زيادي با سرطان به ويژه سرطان‌هاي دستگاه گوارش و مرگ ومير ناشي از آن دارد.
ويتامين دي كه منشا بسيار مهم آن نور آفتاب به شمار مي‌رود، در پيشگيري از بسياري از انواع سرطان‌ها به عنوان يك عامل ضد سرطاني نقش مهمي دارد و به‌همين جهت است كه امروزه از نورآفتاب در مهارو شكل‌گيري بسياري از سرطان‌ها درانسان به عنوان يك عامل مهم ياد مي‌شود.
عوامل تعيين‌كننده سطوح خوني ويتامين دي عبارتند از نوع رژيم غذايي و ويتامين دي موجود در قرص ها، نوع منطقه جغرافيايي، ميزان فعاليت بدني و قرارگرفتن در معرض آفتاب.
بررسي‌ها نشان‌مي‌دهد افزايش ويتامين دي در خون، به‌ميزان ‪ ۲۵‬نانومول در ليتر، سبب كاهش خطر ابتلا به سرطان به‌ميزان ‪۱۷‬درصد وكاهش مرگ ومير ناشي از سرطان به ميزان ‪ ۲۹‬درصد خواهد شد.
مصرف هم زمان اين ويتامين با كلسيم، همچنين سبب كاهش ميزان شكستگي و به ويژه در پيشگيري از سرطان‌هاي روده بزرگ ، پستان و تخمدان دارد. ‬

١٩:٥٣ ٢٥/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد