بر اساس يافتههاي محققان ايراني:
آنتي اكسيدان موجود در «زنجبيل»، افزايش قدرت آنتي اكسيداني بدن را سبب ميشود
ديابت قندي يك بيماري هورموني است كه با ايجاد راديكال هاي آزاد اكسيداني عوارض متعددي به جاي ميگذارد كه از جمله عوارض شايع اين بيماري، نفروپاتي مي باشد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، گروهي از محققان دانشگاه علوم پزشكي اروميه مطالعهاي را با هدف بررسي تأثير زنجبيل به عنوان يك آنتي اكسيدان بر نفروپاتي ايجاد شده در اثر ديابت و سطح آنتي اكسيداني پلاسما انجام دادند.
به اين منظور 24 موش رت نر نژاد وستار با متوسط وزن 270 گرم و سن 9 ماهه انتخاب و به سه گروه هشت تايي شامل گروه سالم، گروه ديابتي درمان نشده، گروه ديابتي درمان شده با زنجبيل تقسيم كردند.
رت ها با تزريق صفاقي ديابتي شدند.
به غذاي رت هاي گروه سوم پودر زنجبيل به مقدار 6 درصد به غذاي معمول آنها اضافه مي شد. بعد از شش هفته از تمام رت ها 5cc خون از طريق قلب گرفته شد بعد از سانتريفيوژ كردن پلاسماي آنها جداگانه و در دماي 70- درجه سانتيگراد نگهداري شدند سپس رت ها با دوز هيدرات كلرال كشته شدند و كليه هاي آنها خارج شد. از هر كليه تكه هايي جدا و در محلول فرمالين 10درصد بافري قرار داده شد.
سطح آنتي اكسيداني پلاسما به طريق FRAD به دست آمد.
نتايج آماري به دست آمده نشان داد كه سطح آنتي اكسيدان ها در رت هاي درمان شده با زنجبيل در مقايسه با رت هاي سالم و ديابتي درمان نشده افزايش معني داري دارد. در حالي كه رت هاي ديابتي درمان نشده با رت هاي سالم اختلاف معني داري ندارند.
بررسي هيستولوژيكي نيز نشانگر افزايش مزانژيال و پروليفراسيون فوكال سلولهاي مزانژيال در رت هاي ديابتي درمان نشده در مقايسه با رت هاي سالم است.
در رت هاي درمان شده با زنجبيل افزايش ماتريكس مزانژيال و پروليفراسيون فوكال سلولهاي مزانژيال به صورت قابل ملاحظه اي تخفيف نشان داد.
به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران، اين مطالعه نشان مي دهد كه آنتي اكسيدان هاي موجود در زنجبيل سبب افزايش قدرت آنتي اكسيداني بدن و كاهش تغييرات پاتولوژيكي ايجاد شده در كليه مي شود.
١٠:٥٣ ٢٨/٠٥/١٣٨٥