٢١:١٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دستگاه سورتينگ سيب زميني توسط يك مخترع ايراني طراحي و ساخته شد

پژوهشگران سازمان تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان همدان موفق به طراحي و ساخت دستگاه سورتينگ سيب زميني شدند.
مهندس محمدرضا بختياري رئيس بخش فني مهندسي سازمان تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان همدان و مخترع اين دستگاه در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا )، افزود: سيب زميني يكي از محصولات مهم كشاورزي است كه در اغلب نقاط دنيا، به عنوان يك ماده پرارزش غذايي و صنعتي اهميت فراوان دارد. سالانه بيش از 163 هزار هكتار از اراضي مزروعي كشور به كشت سيب زميني اختصاص مي‌يابد كه متجاوز از 3/3 ميليون تن محصول آن توليد مي‌شود.
وي افزود: معمولا كشاورزان به دليل عدم دسترسي به سيب زميني‌هاي بذري، از سيب‌زميني‌هاي قاچ خورده جهت كاشت، استفاده مي‌كنند كه علاوه بر ايجاد شرايط مناسب جهت رشد قارچها و فساد غده‌ها همچنين امكان كاهش عملكرد و توليد غده‌هاي ناسالم را نيز موجب مي شود، بنابراين جهت كشت سيب زميني نياز است كه از غده‌هاي بذري يكنواخت استفاده شود تا ماشين‌هاي كارنده سيب زميني قادر به كاشت يكنواخت غده‌ها نيز باشند.بنابراين بايد به روشي غده‌هاي بذري از خوراكي و ضايعات جدا شوند، كه بدين منظور مي‌توان از ماشين‌هاي دسته بندي (سورتينگ) سيب زميني استفاده كرد.
مخترع اين دستگاه يادآور شد: در اين تحقيق يك دستگاه ماشين دسته بندي (سورتينگ) سيب زميني طراحي و ساخته شد.در اين ماشين از چرخش استوانه‌هاي هم مركز استفاده مي شود كه غده‌هاي سيب زميني را به سه اندازه، بذري (35تا55ميليمتر)، خوراكي (بيش از 55 ميليمتر) و ضايعات (كمتر از 35 ميليمتر) دسته‌بندي مي‌كند كه در آن مكانيزم دسته بندي چرخشي به جاي انتقالي و لغزشي مورد طراحي و ساخت قرار گرفته است، بدين صورت به جاي استفاده از الك‌هاي تخت، از الك‌هاي استوانه‌اي شكل استفاده مي‌شود.
مهندس بختياري در ادامه تصريح كرد: بنابراين حركت رفت و برگشتي و ارتعاشي الك‌ها به حركت چرخشي تبديل مي‌شود و غده‌هاي سيب زميني به جاي حركت انتقالي مستقيم از خط لغزشي، به صورت غلتاني در جدار داخلي استوانه‌اي به آرامي حركت كرده و بر اساس ابعاد مختلف جدا مي‌شوند.
بنابراين در اين روش، اصطكاك غده‌ها و برخورد آنها با جدار داخلي استوانه‌هاي شديد كاهش يافته و درصد صدمات مكانيكي نيز كمتر مي شود.علاوه بر اين،به علت وجود حركت چرخشي الك‌ها، از مسدود شدن شبكه‌ها نيز جلوگيري مي شود.
اين سورتينگ را مي‌توان جهت سورتينگ سير، گردو و ميوه‌جات نيز استفاده كرد.

٠٩:٥١ ٢٩/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد