٢١:١٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دكتر ابوالفضل فاتح با نقد اخبار حادثه اخير هواپيمايي:
حيف است اعتباراطلاع رساني كشور اين گونه خدشه‌دار شود

مديرعامل سابق خبرگزاري دانشجويان ايران، تأكيد كرد: رسانه‌هاي كشورمان بايد براي رسيدن به ساز و كار درست اطلاع‌رساني اخبار حوادث چاره‌انديشي كنند.
دكتر ابوالفضل فاتح، مديرعامل سابق خبرگزاري دانشجويان ايران در گفت‌و‌گو با ايسنا با اشاره به اين كه جمعه گذشته خبر حادثه دردناک هواپيماي توپولف در فرودگاه مشهد مقدس به سرعت فضاي رسانه‌اي کشور و بخشي از رسانه‌هاي جهان را به خود اختصاص داد، در خصوص اطلاع‌رساني اين حادثه با استناد به وضعيت خبررساني حوادث مشابه در رسانه‌ها گفت: از منظر رسانه‌اي، نکته حائز اهميت در اين گونه حوادث که به شدت مورد توجه افکار عمومي است، اطلاع‌رساني دقيق، سريع و مسؤولانه است.
وي افزود: متاسفانه تا ساعتها بعد از واقعه، خبرهاي ارسالي، تماما فاقد عناصر خبري پيش گفته بود. اين که چرا تمام رسانه‌هاي کشور در انعکاس حادثه‌اي تا اين اندازه مهم آن هم نه در نقطه‌اي دور ازدسترس، بلکه در زير چشم، دچار چنين خطاي رسانه‌اي فاحشي مي‌شوند، موضوعي مهم وعبرت‌آموز است.
فاتح تصريح كرد: ناهماهنگي و بي‌دقتي مسؤولان ذيربط در گفت‌وگوهاي رقابتي با رسانه‌ها و اين که در کشور حادثه‌خيزي چون ايران، چرا ستاد معيني براي اطلاع‌رساني در اين گونه حوادث وجود ندارد و همه خود را مسؤول اعلام خبر و گفت‌وگو با رسانه‌ها مي‌دانند، به جاي خود؛ اما براستي بايد پرسيد چرا مولفه‌هاي مهمي چون مشاهده و تحقيق براي کشف واقعيت، تا اين اندازه از سوي رسانه‌ها مغفول واقع شده است؟
وي يادآور شد: البته اين نخستين بار نيست که در اطلاع‌رساني حوادث با چنين نابساماني و آشفتگي خبري مواجه هستيم . زلزله غم‌انگيز بم ،زرندو امثال آن تجربه‌هاي پيشين است.
به گفته فاتح، وقتي همه رسانه‌هاي کشور، آن هم در دوراني که بيش از هر زمان از تعدد کمي رسانه و عوامل خبري برخورداريم، در انعکاس خبري در اين سطح، اين چنين به خطا مي‌افتند، اعتبار اطلاع رساني کشور به شدت خدشه دار مي‌شود؛ خاصه آن که اين مسأله متاسفانه فقط منحصر به اخبار حوادث نيست.
وي تأكيد كرد: از اين رو، به نظر مي رسد نيازمند بازنگري همه جانبه‌اي در ساز و کارها و روشهاي اطلاع رساني خود هستيم و اي کاش رسانه‌هاي نوگرا و خلاقي چون ايسنا ي عزيز، خود پيش قدم شده و در قالبهاي حرفه‌اي و علمي موضوع را به بحث و داوري گذاشته، راهي انديشه کنند. چراكه حيف است، کوششها و مجاهدتهاي بي شائبه و شبانه‌روزي اهالي بي‌ادعا و خوشفکر رسانه در کشور عزيزمان، ايران اسلامي، اين گونه در معرض آسيب و بي‌اعتمادي قرار بگيرد.

١٤:٤٤ ١٢/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد