وزارت دفاع سيستم تست غيرمخرب ليزري و تراستر پلاسمايي را طراحي و توليد كرد
موسسه آموزشي و تحقيقاتي صنايع دفاعي وزارت دفاع با همكاري دانشگاه شهيد بهشتي براي نخستين بار در كشور موفق به طراحي و ساخت سيستم تست غيرمخرب ليزري براي اثرات حرارتي و مكانيكي بر روي ماهواره در خلا و طراحي و ساخت تراستر پلاسمايي با تراست 10 گرم و توان 1000 ولت گرديد.
به گزارش "ايلنا"، مهندس محمد اسلامي، رييس موسسه آموزشي و تحقيقاتي صنايع وزارت دفاعي در مراسم افتتاح اين دو پروژه مهم مرتبط با امور هوافضا، اظهار داشت: تست غيرمخرب يكي از تستهاي لازم و استاندارد فضايي است كه بر روي ماهوارهها و سيستمهاي فضايي انجام ميشود.
وي افزود: ايجاد شرايط خلا، شرايط محيطي خارج از جو توسط محفظه خلا بر روي محيط زميني و در آزمايشگاه صورت ميپذيرد.
اسلامي گفت: براي انجام اين تست، نخستين بار در كشور اين پروژه تعريف و اجرا گرديد و محفظهاي با حجم يك متر مكعب به همراه سيستم شبيهسازي فضاي جو سرد و خورشيد ايجاد و سيستم اندازهگيري ليزري و سيستم خلاساز مربوطه روي آن نصب گرديد.
رييس موسسه آموزشي و تحقيقاتي صنايع دفاعي در ادامه افزود: اين سيستم ميتواند در مجموعه تست سيستمهاي فضايي كنار تسترهاي ديگر قرار گرفته و مجموعه كاملي را تشكيل دهد و نياز كشور در اين زمينه كاملا مرتفع گرديد.
وي همچنين در تشريح طراحي و ساخت تراستر پلاسمايي با تراست 10 گرم و توان 1000 وات، گفت: تراسترها موتورهاي كوچكي هستند كه براي تصحيح حركت و كنترلپذيري يك مجموعه ديناميكي مثل ماهواره به كار ميروند.
اسلامي گفت: عمده كار تراسترها در ماهوارهبرها به عنوان موتورهاي ترمزي (موتورهاي جداكننده) مراحل مختلف موشك است و در ماهواره نقش اين مجموعه انتقال مدار ماهوارهها و تغيير يا تصحيح وضعيت ماهواره است.
وي خاطرنشان كرد: تقسيمبندي تراسترها به سه صورت شيميايي گازسوز و الكتريكي است و فناوريهاي تراسترهاي الكتريكي نسبت به ساير انواع آن جديدتر و پيشرفتهتر است.
اسلامي هدف اصلي طراحي و ساخت پروژههاي مذكور را در راستاي بوميسازي صنايع پايهاي هوافضا برشمرد كه با همكاري مطلوب دانشگاه شهيد بهشتي پايهگذاري گرديد و ميتواند نقش موثري در ارتقا سطح دانش و فناوري كشورمان در زمينه هوافضا باشد.
١٥:١٧ ١٢/٠٦/١٣٨٥