دستاندركاران آي.تي، فناوري اطلاعات را از عوامل مهم توسعه ميدانند
جمعي از دستاندركاران و فعالان عرصه ، ITگسترش فناوري اطلاعات را در توسعه كشور موثر دانستند.
آنها در حاشيه نمايشگاه رايانه، اتوماسيون اداري و تلفن همراه در مشهد در گفتگو با ايرنا تاكيد كردند كه با توجه به افزايش و توسعه سامانههاي نرمافزار رايانهاي در كشور، توسعه اتوماسيون اداري نيز از ضروريات مهم بخشهاي مختلف از جمله دولتي است.
نايب رييس نظام صنفي رايانه خراسان رضوي، گفت: گسترش فناوري اطلاعات از ابزارهاي مهم توسعه و رونق اقتصادي كشورهاي مختلف و از جمله ممالك در حال توسعه محسوب ميشود.
سيد "حسن هاشمي" افزود: پيشرفت خيرهكننده برخي كشورها همچون هند و ايرلند در زمينه آي.تي و تاثيرات مستقيم اين صنعت بر اقتصاد آنها، باعث افزايش تمايل اكثر كشورهاي جهان در جهت توسعه، برنامهريزي و تحقيقات در صنعت آي تي و صادرات نرمافزار شده است.
وي گفت: از عوامل مهم تاثيرگذار در توسعه صنعت آي.تي در ايران، ساماندهي ، نظمبخشي و حمايت عملي از فعالان اين صنعت است.
او ابراز اميدواري كرد كه با راهاندازي سازمان نظام صنفي رايانهاي كه سال گذشته تاسيس شد، شاهد ارتقا و افزايش سطح كمي و كيفي صنعت آي.تي و سيستمهاي نرمافزاري رايانهاي در سطح كشور باشيم.
وي گفت: سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور با شناخت كامل از مشكلات و معضلات اين صنعت، با استفاده از نظرات كارشناسان و متخصصان مربوطه و با رفع تنگناهاي مربوط در اين زمينه تلاش ميكند.
يكي از متخصصان رايانهاي نيز گفت: امروزه سهم عظيمي از سرمايه كشورهاي توسعه يافته را فناوري اطلاعات تشكيل ميدهد، بنابراين فناوري اطلاعات و گسترش خدماتي رايانهاي در بخشهاي دولتي و خصوصي، عامل توسعه است.
"فرامرز كلانتري" افزود: براي بهرهبرداري مناسب از اين ثروت ملي، رعايت اصول فني و استانداردهاي كيفيت در طراحي و توليد نرمافزاري و استفاده از نيروي انساني متخصص و آموزش ديده بسيار مهم است.
وي گفت: صنعت نرمافزار در ايران برغم وجود امكانات بالقوه، نتوانسته به اندازه كافي پيشرفت يابد و با مشكلات مختلفي دست به گريبان بوده است.
او از مهمترين اين مشكلات را نبود يك روند استاندارد سالم و متناسب با جامعه و نداشتن استانداردهاي جهاني سازگار با فرهنگ و ساختار نرمافزار ايران است.
كلانتري ضمن تاكيد بر ضرورت ايجاد نظام مهندسي و استانداردهاي توليد و توسعه نرمافزار در كشور گفت: نبود اين نظام تاكنون موجب شده كه حرفه نرم افزار و مرتبط با رايانه فاقد جايگاه مشخص و متولي خاصي باشد.
يكي ديگر از دستاندركاران خدمات رايانهاي در زمينه اهميت اتوماسيون اداري و آي.تي در ادارات گفت: امروزه داشتن اطلاعات جامع، دقيق و به روز در دستگاههاي اجرايي امري حياتي و اجتناب ناپذير است.
"مهدي آقايي" افزود: با داشتن اطلاعات گسترده و مناسب ميتوان براحتي در تصميمگيريها، سياستگذاريها و برنامهريزيهاي كوتاه و بلندمدت اقدام كرد.
وي گفت: با توجه به گسترش خدمات رايانهاي، ادارات و سازمانهاي امروزي بر مبناي گردش صحيح اطلاعات به حيات خود ادامه ميدهند، بنابراين توقف و يا ايجاد خطا در گردش اطلاعات به هر دليلي، باعث اختلال در سازمان ميشود.
او افزود: با استفاده از سيستم اتوماسيون اداري ميتوان امنيت و حفاظت اطلاعات اداري را تامين كرده و حجم انبوه نامهنگاريها، ارجاع كارها و ساير اموري كه كارمندان با آن درگير هستند را تحت كنترل درآورد.
وي گفت: همچنين اتوماسيون اداري به مديران امكان دستيابي سريع به اطلاعات مورد نياز براي اخذ تصميمات مهم را داده تا بتوانند به راحتي امور مختلف سازمان و يا اداره را تحت كنترل داشته باشند.
رييس هيات مديره سازمان نظام صنفي رايانهاي خراسان رضوي هم بر نقش مهم توسعه فناوري اطلاعات در توسعه كشور و منطقه تاكيد كرد.
"مرتضي كساييان ناييني" گفت: برگزاري نمايشگاهها نيز در شناخت بيشتر مردم از آي.تي و شركتهاي فعال در اين صنعت و تعامل و همفكري ميان آنان بسيار مهم است.
وي افزود: از مهمترين اقدامات سازمان نظام صنفي رايانهاي، اجرايي شدن تفويض رتبهبندي شركتهاي رايانهاي به نظام صنفي، ساماندهي فعاليتهاي رايانهاي مجاز، ساماندهي مناقصات و قراردادهاي رايانهاي است.
او گفت: اين سازمان با حمايت شوراي آي.تي و هماهنگي با سازمان مديريت و برنامهريزي خراسان رضوي ساماندهي مناقصات و قراردادهاي رايانهاي را در سطح اين استان در دستور كار خود قرار داده است.
وي اظهار داشت: سازمان نظام صنفي رايانهاي خراسان رضوي همچنيناز ابتداي امسال براي ۸۵شركت و فروشگاه مرتبط مجوز فعاليت و براي ۸۲نفر از دست اندركاران فعاليتهاي رايانهاي كارت عضويت صادر كرده است.
نهمين نمايشگاه بينالمللي رايانه، هفتمين نمايشگاه بينالمللي ماشينهاي اداري و نخستين نمايشگاه تخصصي تلفن همراه از نهم شهريور ماه جاري در محل دايمي نمايشگاه بينالمللي مشهد برپا شدهاند.
اين نمايشگاهها با شركت ۱۷۰شركت داخلي و نمايندگيهايي از كشورهاي فرانسه، تايوان ، سنگاپور، كانادا، كره جنوبي، فنلاند، آلمان، ژاپن، مالزي و چين در حال برگزاري است.
شركت كنندگان در اين نمايشگاهها كالاها و توليدات خود را در فضايي بالغ بر ۱۰هزار مترمربع به مدت پنج روز به نمايش ميگذارند.
اين نمايشگاهها روز دوشنبه به كار خود پايان ميدهند.
٠١:٢٨ ١٣/٠٦/١٣٨٥