٢٣:٣٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كمبود ويتامينD در دختران احتمال ابتلا به پوكي استخوان را افزايش مي‌دهد

دانشمندان اعلام كردند كه تمام كودكان آسيايي زير سن دو سالگي بايد مكمل‌هاي ويتامين د مصرف كند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، يك سري مطالعات مختصر به روي كمبود ويتامين د در سازمان مراقبت‌هاي بهداشتي برنلي، نشان داد كه كودكان آسيايي از اين نظر بيشتر در معرض خطر قرار دارند.
اين گروه از دانشمندان خاطرنشان كردند كه صرف هزينه براي تامين مكمل‌هاي اين ويتامين از هزينه‌هاي درمان بيماري‌ها واختلالات ناشي از كمبود اين ويتامين از جمله راشيتيسم، به مراتب بيشتر است به همين دليل توجه به مساله پيشگيري از بروز كمبود اين ويتامين مي‌تواند بهترين راه‌حل و مقرون به صرفه‌تر باشد. نتايج اين پژوهش در مجله بيماري‌ها در كودكان منتشر شده است.
منبع اصلي ويتامين د در پوست بدن است به طوري كه وقتي پرتوهاي فرابنفش نور خورشيد به پوست بدن تماس پيدا كنند، بدن ويتامين د توليد مي‌كند، اما البته در برخي از مواد غذايي خاص نيز ويتامين د وجود دارد.
اين ويتامين براي جذب كلسيم در بدن ضروري است و اين امر نقش كليدي در شكل‌گيري استخوان‌هاي سالم دارد.
كمبود اين ويتامين مي‌تواند منجر به بروز راشيتيسم، تشكيل دندان‌هاي سست، جلوگيري از رشد و بروز بيماري‌هاي عمومي در بدن شود.
گفتني است: افرادي كه پوست تيره‌تري دارند بيشتر با خطر كمبود ويتامين د مواجه هستند، به اين دليل كه تغيير رنگ پوست، ظرفيت پوست را براي توليد ويتامين از نور خورشيد كاهش مي‌دهد.
دانشمندان بيمارستان عمومي برنلي مطالعات و آمار پزشكي بدست آمده بين سال‌هاي 1994 تا 2005 از كودكان مبتلا به كمبود ويتامين د را در سازمان مراقبت‌هاي بهداشتي برنلي در شمال غرب انگلستان مورد تجزيه و تحليل قرار دارند.
بين سال‌هاي 1994 تا 2005 آن‌ها به 14 بيمار كه با كمبود اين ويتامين مواجه بودند، برخورد كردند. از بين اين تعداد 13 بيمار از كودكان آسيايي بودند.
در حالي كه نرخ كمبود ويتامين د در كودكان در مجموع بايد يك به 923 باشد، اين رقم در بين كودكان آسيايي يك به 117 است.
اين محققان اعلام كردند كه همزمان با تغيير رنگ پوست، كودكان آسيايي اغلب رژيم غذايي حاوي ويتامين د بسيار اندك دارند.
اين گروه تحقيقاتي سپس هزينه درمان 14 بيماري مزبور را محاسبه كردند و به اين نتيجه رسيدند كه براي هر بيماري 2505 پوند براي درمان، دارو و مراقبت‌هاي بهداشتي مورد نياز است.
اما وقتي اين محققان هزينه پيشگيري از مواجه با اين كمبود را بررسي كردند دريافتند كه اين هزينه به ازاي هر كودك 2410 پوند است.
از سوي ديگر بخش ديگري از مطالعات در انگليس نشان داده است كه بيش از 70 درصد دختران نوجوان سالم ممكن است دچار كمبود ويتامين د باشند و به اين ترتيب ممكن است در سال‌هاي آتي زندگي با مشكل پوكي استخوان و يا مشكلات و بيماري‌هاي ديگري مواجه شود.
به اين ترتيب مصرف مكمل‌هاي ويتامين د در دوران نوجواني مي‌تواند به كاهش خطر ابتلا به پوكي استخوان كمك كند در حالي كه احتمال ابتلا به اين بيماري در زنان چهار برابر بيشتر از مردان است.
به گفته محققان كمبود ويتامين د در دوران كودكي و نوجواني ممكن است فرايند تراكم استخواني را در پايان سن رشد، استخوان‌بندي و بلوغ، دچار اختلال كرده و در نتيجه احتمال ابتلا به عارضه پوكي استخوان را در سنين بالاتر افزايش دهد.
همچنين، به گفته گروهي ديگر از محققان دانشگاه ويك فارست در شمال كارولينا، مصرف ويتامين د مي‌تواند به بهبود روند درمان سرطان پروستات كمك كند.

١٢:٢٩ ١٣/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد