وزير بهداشت خبر داد:
پذيرش دو مرحلهاي دانشجوي پزشكي منوط به بررسي كامل آن است
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در صورتي كه اجراي طرح پذيرش دو مرحلهاي دانشجوي پزشكي با موفقيت روبرو شود، حذف كنكور ميتواند يكي از اهداف آن باشد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر كامران باقري لنكراني در حاشيه مراسم اختتاميه پنجاه و سومين دوره آزمون دانشنامه تخصصي و بيستمين دوره آزمون فوق تخصصي در جمع خبرنگاران پذيرش دو مرحلهاي دانشجوي پزشكي پس از بررسيهاي لازم در دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام ميشود، اظهار كرد: دانشآموزي كه از دبيرستان وارد دوره هفت ساله پزشكي عمومي ميشود اكثرا دچار مشكل ميشود و اين فاصله طولاني منجر به از دست دادن انگيزه وي ميشود.
وي پذيرش دو مرحلهاي دانشجويان پزشكي را عامل مهمي در تربيت فارغالتحصيلان با انگيزه و پر معلومات در رشتههاي علوم پزشكي بيان كرد و افزود: گروهي از متخصصان كشور در حال بررسي اين طرح هستند و دانشگاه تهران مسووليت اجراي آزمايشي آن را برعهده دارد.
وي با اشاره به شركت حدود 400 هزار داوطلب در كنكور سراسري رشتههاي پزشكي، اظهار كرد: اين در حاليست كه ظرفيت پذيرش ما تقريبا 3 هزار نفر بوده است.
دكتر لنكراني ادامه داد: براي فارغ التحصيلان علوم پزشكي بر خلاف فارغ التحصيلان رشتههاي ديگر ، قانونگذار ارائه خدمات آنها را پيش بيني كرده است، در اين راستا براي ارتقاي علمي در كشور كساني كه در آزمونهاي مختلف كسب رتبه ميكنند به جاي گذراندن طرح خدمت يا به عنوان هيات علمي همكار ما ميشوند و يا در مقاطع بالاتر به ادامه تحصيل ميپردازند.
وي خاطرنشان كرد: كشور تقريبا در علوم پزشكي خودكفا بوده و به نيروي خارجي نياز ندارد كه اين امر نقطه قوت و پرافتخاريست كه در اين سه دهه كسب شده، البته به جز موارد خاص كه نياز به دستگاههاي ويژه است.
وي با بيان اينكه مسير طبيعي علمي كشور به سرعت پيش ميرود، اظهار كرد: بلافاصله بعد از بحث سلولهاي شوان و استفاده از آن در ترميم ضايعات نخاعي كه نتايج خوبي در پي داشت، گروه ديگري از محققان با همراه كردن آن با نانوتكنولوژي و بررسي ماركرهاي سلولي براي كسب اطمينان از عدم تغيير شكل، اين تحقيقات را ارتقا دادند.
وي با تاكيد بر اينكه اين تحقيقات در مراحل ابتدايي است، اظهار كرد: آموزش پزشكي كشور در حال ارتقاست و در اين راستا بايد از تقليد صرف به مرحلهاي برسيم تا حرفهاي نويي براي گفتن داشته باشيم.
دكتر لنكراني در خصوص انتقال فن آوري شيوه شوان و درمان ضايعات نخاعي، بيان كرد: ما آمادگي برقراري تعامل علمي با كشورهاي كه خواهان كسب تجربه در اين زمينه هستند را اعلام كردهايم.
وي در ادامه از برگزاري كنفرانس منطقهاي سازمان بهداشت جهاني با حضور 22 وزير بهداشت از كشورهاي مختلف خبر داد.
وزير بهداشت با تاكيد بر اينكه بايد كميت و كيفيت را متناسب با اولويتهاي نياز كشور تطبيق داد، خاطر نشان كرد: اين افتخار بزرگيست كه از فقر مطلق به مرحله خودكفايي رسيده و در حال حاضر كمكيار بسياري از كشورها هستيم.
وي با بيان اينكه تعدادي از متخصصين ساير كشورها براي گذراندن دورههايي به ايران مراجعه ميكنند، تصريح كرد: اين طرح در رشتههاي جراحي قلب و چشم با چهار كشور متقاضي كه آسيايي، آمريكاي لاتين و افريقايي هستند آغاز شده است.
وي با بيان اينكه امسال حدود يك هزار و 500 نفر از رشتههاي علوم پزشكي فارغالتحصيل ميشوند، اظهار كرد: افزايش كميت در آموزشهاي تخصصي نميتواند به سرعت اجرايي شود، چراكه تربيت يك نيروي متخصص نيازمند ويزيت تعدادي زيادي بيماري و ارتباط فرد با استادان ميباشد، اين در حاليست كه ما در حال حاضر با تامين نياز و تربيت نيرو فاصله زيادي داريم. بايد متناسب با استادان دانشجو بپذيريم .
وزير بهداشت با بيان اينكه بايد شرايطي براي ماندگاري نيروهايي اعزامي به مناطق محروم فراهم شود، خاطر نشان كرد: اين ماندگاري به افزايش تعرفههاي مناطق محروم نيازمند است كه براي رفع اين مشكل در حال مذاكره با بيمه هستيم تا شرايطي فراهم شود كه براي اين افراد تعرفه بيمهاي بالاتر و امكانات رفاهي در نظر گرفته شود.
وي گفت: در گام اول از بودجه سال گذشته رقمي براي ساخت مسكن متخصصين در شهرهاي زير 100 هزار نفر در نظر گرفته شده است.
وزير بهداشت در ادامه صحبتهاي خود در خصوص توليد دارو، گفت: ما نيازهاي عمده ترين اقلام مصرفي دارو را در داخل توليد ميكنيم، ولي در مورد 4 درصد اقلام دارويي كه حدود 40 درصد ارزش دارند، دچار اشكال هستيم.
وي توليد داروهايي كه ارزش افزوده بالايي دارند از جمله داروهاي بايوتكنولوژي و پيچيده را از برنامههاي وزارت بهداشت، عنوان كرد و افزود: در زمينه توليد داروهاي جديد و اكتشافات تلاشهاي خوبي انجام شده است.
١٦:١٣ ١٤/٠٦/١٣٨٥