٢٣:٢٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس دانشكده شيمي دانشگاه بوعلي سينا:
ايران پارسال رتبه چهل و يكم توليد علم دنيا راكسب كرد

سيزدهمين سمينار و پنجمين گردهمايي اساتيد شيمي آلي ايران روز پنج‌شنبه در دانشكده شيمي دانشگاه بوعلي سينا گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در مراسم افتتاحيه اين سمينار، دكتر جواد صاين، رييس دانشكده شيمي دانشگاه بوعلي سينا با اشاره به تاريخچه علم شيمي آلي گفت: شيمي آلي علمي است كه پيرامون خواص، ساختار و طرز تهيه تركيبات با محوريت عنصر كربن و در كنار ساير عناصر از جمله نيتروژن، هالوژنها، فسفر و گوگرد بحث مي‌كند.
عنوان شيمي آلي در اصل از يك برداشت غلط در زمان‌هاي گذشته ناشي مي‌شود كه اين تركيبات را براي هميشه به فرآيندهاي حياتي موجودات زنده ارتباط مي داد.
وي در ادامه افزود: تا اوايل قرن نوزدهم دانشمندان معتقد بودند كه تركيبات حاصل از ارگانيسم‌هاي زنده، داراي پيچيدگي خاصي بوده و در حقيقت توسط يك نيروي حياتي به جلو رانده مي‌شوند و به اين گونه اين تركيبات را به زبان لاتين Organic ناميدند.
دكتر صاين در ادامه به ارائه آماري از توليد مقالات علمي بين‌المللي پرداخت و تصريح كرد: از ميان حدود ‌٩/١ ميليون مقاله نمايه شده در سال ‌٢٠٠٣ آمريكا با ‌٢٣٩ هزار مقاله بيشترين سهم را از نظر تعداد مقالات در دنيا به خود اختصاص داده و سپس ژاپن با ‌٧٨ هزار مقاله رتبه دوم را داراست. در ايران نيز حركتي چشم گير در جهت توليد علم آغاز شده به طوري كه ايران در سال گذشته رتبه چهل و يكم را در توليد علم جهان به خود اختصاص داد.
وي افزود: دانشكده شيمي دانشگاه بوعلي سينا نيز با ‌٢٧ پژوهشگر برجسته با امكانات و تجهيزات نه چندان پيشرفته توانسته در صحنه توليد علم كشور حضوري درخشان داشته باشد به طوري‌كه در سال ‌٢٠٠٦ تاكنون موفق به چاپ ‌٩٤ مقاله ISI شده‌اند.
دكتر رامين قرباني واقعي، دبير سيزدهمين سمينار و پنجمين گردهمايي اساتيد شيمي آلي ايران نيز در گفت‌وگو با ايسنا گفت: در اين سمينار ‌٧٨٢ مقاله ارائه مي‌شود كه ‌٧٥٦ مورد آنها پوستر، ‌١٩ مقاله سخنراني تخصصي و ‌٧ مقاله به صورت سخنراني عمومي ارائه مي‌شود.
وي هدف اين سمينار را گردهمايي پژوهشگران و آشنايي شركت كنندگان با دستاوردهاي علمي اخير و به روز در دنيا عنوان كرد.

١٨:٥٨ ١٦/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد