٠٢:١٨ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
عضو هيات رييسه مجلس:
موفقيت‌هاي علمي، افزاينده توان ملي و متعلق به همه ملت است

عضو هيات رييسه مجلس با اشاره به نحوه انتشار خبر موفقيت اخير پژوهشگران كشورمان در كشف داروي جديد ايدز، ضمن تاكيد بر ضرورت عملكرد تخصصي و علمي‌تر رسانه‌ها و مسئولان اجرايي در انتشار خبر موفقيت‌هاي تحقيقاتي تصريح كرد: كشفيات علمي و توانمندي‌هاي آن، افزايش قدرت سياسي و ملي يك كشور را نشان داده و بدون شك تنها مربوط به يك دولت و يك وزير و يا رييس جمهور نيست.
شاهين محمدصادقي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: خوشبختانه كشور ما در زمينه علمي رو به پيشرفت است و اميدواريم تا 50 سال آينده يكي از كشورهايي باشيم كه در زمينه مسائل علمي حرف اول را بزند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس تصريح كرد: اين امر با توجه به خلاقيت‌ها، ضريب هوش و توانمندي‌هاي فكري و انساني ايرانيان دور از ذهن نيست و در اين راستا نيز هرچند مدت يكبار در زمينه مسائل پزشكي، مهندسي، فني ،‌نظامي و صنعتي شاهد بسط و گسترش پيشرفت‌هايي در اين مسائل هستيم.
نماينده مردم كازرون در مجلس نمونه پيشرفت‌هاي علمي دانشمندان خلاق ايراني را كشف دارويي در مبارزه با بيماري ايدز عنوان كرد و اظهار داشت: اميدواريم اين دارو بخشي از مشكلات دنياي امروز را حل كرده و قدمي در جهت حل نهايي مشكل ايدز در جامعه امروز باشد.
وي در خصوص نحوه اعلام اين خبر خاطرنشان كرد: تا آنجا كه من اطلاع دارم هيچ كدام از مقامات رسمي دست اندركار اعلام نكردند كه داروي كشف شده درمان قطعي ايدز است و هم‌چنين اين خبر را به عنوان خبري خارق‌العاده و تكان دهنده ندانستند.
عضو هيات رييسه مجلس يادآور شد: آنچه كه وزير بهداشت در رسانه‌ها مطرح كرد اين بود كه ظرف يك هفته آينده خبر خوشي در زمينه مسائل پزشكي اعلام مي‌شود، اين‌كه از كشف اين دارو به عنوان بزرگترين كشف تاريخ و ... ياد شده است توسط افراد درجه يك مرتبط با اين بحث نبوده و از سوي برخي رسانه‌ها مطرح شده است.
محمدصادقي با بيان اين‌كه برخي از گفت‌وگوها و مصاحبه‌ها كه به صورت غيررسمي از سوي برخي افراد درجه 2 و 3 مطرح شده بود خبر را بزرگتر از واقعيت جلوه داد، گفت: اين امر سبب شد كه دانشمندان، مسئولين مرتبط و وزارت بهداشت را با شرايطي مواجه كرد كه خود نيز نمي‌خواستند؛ چرا كه نه مجموعه وزارت بهداشت و نه مسئولين دارويي كشور هيچ كدام مايل به اعلام خبر كشف داروي ايدز به اين صورت نبودند، ‌اما جو و فشار تبليغاتي و مصاحبه‌هاي گوناگون و بزرگ كردن خبر به صورت جسته و گريخته، سبب شد تا خبر به صورت نامناسبي در جامعه مطرح شود.
به گفته نماينده مردم كازرون در مجلس، ظاهرا قراري بين وزارت بهداشت و پژوهشگران گذاشته شده بود كه وزارت بهداشت زمينه اعلام خبر را فراهم كرده و پس از آن محققين در جاي رسمي اين خبر را مطرح كنند، اما وزارت بهداشت پس از اين‌كه متوجه شد ظاهرا خبر در جامعه لوث شده است، خبر را اعلام كرد و اين امر سبب شد تا كمي ارزش كشف ارزشمند و بزرگ دارو خدشه‌دار شود.
محمدصادقي در مورد بهره‌برداري سياسي و تبليغاتي از كشف داروي ايدز تصريح كرد: كشفيات علمي به معناي توانمندي سياسي يك ملت بوده و به هيچ دولت خاصي هم مربوط نيست، البته اين مساله درست است كه هر دولتي كه بيشتر حمايت كند سهم بيشتري هم دارد، ‌اما كشفيات علمي و توانمندي‌هاي آن، افزايش قدرت سياسي و ملي يك كشور را نشان داده و بدون شك تنها مربوط به يك دولت و يك وزير و يا رييس جمهور نيست.
به گفته عضو هيات رييسه مجلس، اين گونه خبرها مايه سربلندي ملت ايران بوده و افزايش توانمندي سياسي، اقتصادي و اجتماعي ملت را بدنبال دارد؛ لذا حتما بايستي همه ملت از آن بهره برداري مناسبي كرده و اين‌كه گفته شود مربوط به يك دولت يا وزير و ... است درست نيست.
نماينده مردم كازرون در مجلس در ادامه گفت‌وگو با ايسنا يادآور شد: من نه در صحبت وزير و نه در صحبت هيچ كدام از دست اندركاران وزارت بهداشت و يا دولت نشنيدم كه گفته شود اين كشف مطلق به ما بوده و خودشان نيز قبول دارند. بررسي‌هاي اين دارو به 5 سال گذشته باز مي‌گردد و مربوط به دولت‌هاي قبل و وزارتخانه قبل هم بوده و مايه افتخار آنان نيز هست.
وي با اشاره به اين‌كه بحث اغراق آميز داروي ايدز به طور معمول فقط در كشور ما نبوده و در سراسر دنيا نيز اغراق‌هاي اين چنيني رخ مي‌دهد و يك خبر علمي گاهي اوقات بزرگتر از آن چيزي كه هست نشان داده مي شود، افزود: برخي افراد كه از اين مساله منافعي تجاري، سياسي و ... مي‌برند گاهي اوقات مساله را بزرگتر از معمول آن مطرح مي‌كنند؛ لذا چنانچه از سوي مسئولان اجرايي و مطبوعات تخصصي‌تر عمل شده و علمي‌تر رفتار كنيم، نتيجه بهتري براي ملت در بر خواهد داشت.
محمدصادقي در پاسخ به خبرنگار ايسنا كه نظر وي را در مورد عملكرد رسانه‌ها و نهادهاي غيرعلمي در معرفي و تقدير از شخصيت‌هاي علمي و صلاحيت‌ اين نهادهاي غيرعلمي در اين زمينه جويا شده بود، گفت: چنانچه چهره‌هاي علمي شناخته شده كشور را در زمينه‌هاي مختلف و در جشنواره‌ها بررسي كنيم به هيچ جناح و دسته خاصي وابسته نبوده‌اند و به نوعي از همه جناح‌ها، دسته‌ها و اقشار اجتماعي در بين اين افراد وجود داشته است.
به گفته عضو هيات رييسه مجلس، ممكن است در انتخاب‌ها همه معيارهاي علمي رعايت نشود، اما غالبا انتخاب‌ها بر اساس يك سري معيارهاي علمي انجام مي‌شود.
وي تصريح كرد: سياست كلي كه در نظام وجود دارد، حمايت از علم و توانمندي علمي بوده و اين امر جزو دين ماست، اما به طور طبيعي امروزه علم در اختيار قدرت سياسي قرار گرفته و اين‌كه مشاهده مي‌شود آمريكا و ... ادعاي قدرت سياسي مي‌كنند به دليل توانمندي علمي بالاتر آنان بوده و ما بايد توانمندي علمي خود را بالاتر ببريم.

١٣:٤٣ ٢٠/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد