پایگاه های تحقیقات بالینی راه اندازی می شوند
راه اندازی پایگاه تحقیقات بالینی شتاب بیشتری در دانشگاه های علوم پزشکی می گیرد و در هر دانشگاه علوم پزشکی یک بیمارستان به عنوان نمونه انتخاب می شود و پایگاه تحقیقات بالینی در آن راه اندازی می شود.
دکتر "ناصر کلانتری" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر افزود: معممولاً پیش از این مراکز تحقیقاتی که در کشور راه اندازی شده بیشتر بر علوم پایه استوار بوده است چرا که علوم پایه بیش از علوم بالینی با تحقیق، تولید علم و آزمون فرضیه ها آمیخته است.
وی افزود: مقطع تحصیلی علوم پایه دکتری تخصصی است و دانشجویان این رشته ها در دوران تحصیل خود با روش های مبتنی بر تحقیق به فعالیت می پردازند.
رئیس دفتر توسعه و هماهنگی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضعف عمده دانشگاه های علوم پزشکی را کمتر پرداختن علوم بالینی به تحقیق دانست و گفت: علوم بالینی کمتر به تحقیقات بالینی می پردازد و چندان هم بر اساس نیاز کشور عمل نمی کند در صورتیکه اگر علوم بالینی و علوم پایه با یکدیگر کار کنند نتیجه به تولید علم منجر می شود.
وی یاد آور شد: در صورت همکاری علوم پایه و بالینی با هم می توان امیدوار بود که علوم بنیادی با علوم بالینی همکاری داشته باشد و به علوم کاربردی منجر شود و علوم بالینی نیز مشکلات پایه ای خود را حل کند.
"کلانتری" تأکید کرد: متاسفانه مدرسان بخش های علوم بالینی در فعالیت آموزشی خود در گذشته کمتر با روش تحقیق آمیخته بوده است. البته در سال های اخیر درس روش تحقیق به عنوان پیش نیاز دوره دستیاری به دانشگاه ها داده شده و اجرایی شده است. اما نگاهی به پایان نامه های پزشکان عمومی و پزشکان متخصص کشور نشان می دهد که جهت گیری اصلی پایان نامه ها هنوز مبتنی بر تحقیق نیست.
وی خاطرنشان کرد: یک متخصص علوم پزشکی نیازمند است اگر مایل است پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه به فعالیت خود ادامه دهد بیش از گذشته باید با تحقیق آمیخته شود.
رئیس دفتر توسعه و هماهنگی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: در این پایگاه روش تحقیق به دانشجویان و اساتید بالینی آموزش داده می شود و اعتباراتی نیز برای توسعه آن در نظر گرفته شده است.
وی گفت: هدف اختصاصی ایجاد و گسترش واحد حمایت از توسعه تحقیقات بالینی افزایش توانمندی اعضای هیئت علمی در زمینه تحقیقات بالینی و افزایش تعداد طرح ها، مقالات راهنما ها و سمینارها در کشور است. بر اساس برنامه ریزی موجود تعداد طرح های تحقیقات بالینی باید به صورت سالانه 20 درصد افزایش یابد.
١١:١٢ ٢١/٠٦/١٣٨٥