نشست خبري بيستوسومين دورهي مسابقات بينالمللي قرآن كريم برگزار شد
بيستوسومين دورهي مسابقات بينالمللي قرآن كريم چهارم تا يازدهم مهرماه سال جاري مقارن با دوم تا نهم ماه مبارك رمضان با حضور شركتكنندگان داخلي و خارجي در محل سالن اجلاس سران برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام حيدر مصلحي - نمايندهي ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه كشور (كه برگزاركنندهي اين مسابقات است) -، با اعلام اين خبر، در نشست خبري صبح امروز خاطرنشان كرد كه مديريت جديد سازمان اوقاف درصدد است تحولاتي را در نحوهي برگزاري اين مسابقات ايجاد كند، اما اين تغييرات شامل حال مسابقات امسال نشده و از سال آينده شاهد آن خواهيم بود.
وي با اشاره به عنوان اين مسابقات به نام اسوهي حسنه و ارتباط آن با سال پيامبر اعظم (ص)، يكي از اهداف برگزاري اين مسابقات را تقويت و حفظ روحيهي جهادي اسلامي ذكر كرد كه در اين راستا در زمان برگزاري مسابقات، از تعدادي از اعضاي جهادگر حزبالله لبنان، شهيد حكيم و با توجه به همزماني مسابقات با هفتهي دفاع مقدس از جمعي از رزمندگان دفاع مقدس به عنوان پرورشيافتگان مكتب قرآن قدرداني به عمل خواهد آمد.
مصلحي همچنين ديگر اهداف مسابقات امسال را تبادل فرهنگي در سايهي قرآن كريم، ايجاد زمينهي وحدت امت اسلام حول محور قرآن، آشنايي مسلمانان با توانمنديهاي قرآني جمهوري اسلامي و چهرههاي ممتاز قرآني در ايران و نيز معرفي اهتمام جمهوري اسلامي ايران به برگزاري برنامههاي اينچنيني ذكر كرد.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: برنامهريزي شده است كه در طول زمان برگزاري مسابقات از حضور رؤساي سه قوه و نيز برخي سرداران هشت سال دفاع مقدس، استفاده شود. تا به حال 38 كشور آسيايي، آفريقايي و اروپايي حضور قطعي خود را اعلام كردهاند و هيات داوران هم متشكل از داوران ايراني، مصري، تونسي، مغربي و اندونزيايي خواهد بود.
به گفته وي، ديدار با مقام معظم رهبري در شب دوم ماه مبارك رمضان، اداي احترام به بنيانگذار جمهوري اسلامي در چهارم مهرماه و بازديد از نمايشگاه قرآن در محل مصلاي تهران، از ديگر برنامههايي است كه در اين مقطع زماني انجام خواهد شد.
سرپرست جديد سازمان اوقاف در بخش ديگري از اين نشست، به انتقاد از بيتوجهي به فرهنگ وقف در كشور پرداخت و گفت: اذعان ميكنيم كه در طول 27 سال كه از عمر انقلاب ميگذرد، اين منبع بزرگ اقتصادي كه ميتواند بسياري از معضلات فرهنگي و اجتماعي ما را حل كند، مورد غفلت واقع شده است. اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي اروپايي از اين منبع براي حل مشكلاتشان بهره جسته و موفق هم بودهاند. به طور مثال دانشگاه آكسفورد انگلستان به وسيله موقوفه اداره ميشود كه در آموزههاي ديني، بسيار بر آن تاكيد شده است. در گذشته هم حوزههاي علميهي ما توسط موقوفات اداره ميشدند كه شهيد صدر در «اقتصادنا» و امام (ره) در «كشفالاسرار» به اين موضوع اشاره كردهاند.
مصلحي با بيان اين كه در سند چشمانداز 20ساله اين بيتوجهي نسبت به مقولهي وقف مشاهده ميشود، تصريح كرد كه ما به دنبال روشن شدن جايگاه وقف در سند چشمانداز به عنوان سرمايهاي كه ميتواند در مباحث فرهنگي و اجتماعي تاثيرگذار باشد، هستيم و در اين راستا كارگروههايي تشكيل دادهايم تا سرمايهي موجود در اين بخش را به عدد و رقم دربياوريم؛ كاري كه تا امروز انجام نشده است.
مصلحي در ادامه گفت: يكي از مباحث مطرح در اين كارگروهها مقابله با موقوفهخواري است كه به اعتقاد ما برخي اهداف سياسي در اين بخش دنبال ميشود. ميخواهيم از اين تفكر كه وقف حتما بايد توسط افراد سرمايهدار صورت گيرد، فاصله بگيريم و فرهنگ وقف را به صورت يك فرهنگ عمومي در جامعه دربياوريم كه هركس در حد توان خود بتواند در اين سرمايهگذاري شريك شود. در اين راستا از رسانهها هم انتظار داريم كه در سالمسازي نظام وقف در كشور كمك كنند. عدهاي در كشور با اغراض سياسي به دنبال خارج كردن موقوفات از حالت وقف هستند و در اين راه برخي هزينههاي ميلياردي خرج ميكنند. در حال حاضر 10هزار پرونده در محاكم فضايي در ارتباط با همين موضوع وقف داريم و براي اين سالمسازي به كمك رسانهها نياز داريم.
وي در ادامه با اشاره به وجود هشتهزار امامزاده در كشور، سياست سازمان اوقاف را در اينباره بهرهبرداري فرهنگي از اين اماكن متبركه معرفي كرد و گفت: بايد فضاهايي ايجاد شود كه نسل جوان و نوجوان را جذب اين اماكن بكند؛ به همين دليل با مجموعههاي ورزشي كشور هماهنگيهايي انجام دادهايم كه از اين پس با راهاندازي اردوهاي ورزشي، زمينهي لازم را براي استفادهي فرهنگي از اين اماكن مهيا كنند.
به گفتهي وي، از محل وقف در سال گذشته 45 ميليارد تومان درآمد حاصل شده كه 750 ميليون آن صرف هزينههاي درماني، 10 ميليارد در بخش فرهنگي، دوميليارد كمك تحصيلي به دانشآموزان و دانشجويان و 13 ميلياد هم براي عمران و آباداني موقوفات هزينه شده است.
وي همچنين گفت: معاونت امور اوقافي موظف شده است كه پروندههاي موجود در محاكم قضايي را دستهبندي كند و در آينده نزديك در ارتباط با رسانهها اخبار آنها منعكس شود.
١٤:١٣ ٢١/٠٦/١٣٨٥