٠٤:٢٩ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رئيس كتابخانه ملي : فناوري‌‏هاي نوين بايد در خدمت حافظه ملي باشند

مراسم معرفي و آغاز به كار نرم‌‏افزار جامع كتابخانه ملي ايران ( رسا ) صبح امروز در سالن همايش‌‏ سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و انديشه ايلنا, در اين مراسم كه مديران و دست اندركاران پروژه حضور داشتند، ابتدا "علي اكبر اشعري"، رئيس كتابخانه ملي در سخناني ضمن خير مقدم به حاضران گفت‌‏: بر اين باوريم كه اگر قرار است با ارائه خدمات علمي و فرهنگي در جامعه نقشي را ايفا كنيم , كتابخانه ملي نبايد از اين قافله عقب بماند . به همين منظور فعاليت زيادي انجام شده يا در دست اقدام است‌‏, همان‌‏طور كه ملاحظه مي‌‏كنيد شعار اين همايش گواهي بر اين مدعا است؛ فناوري‌‏هاي نوين بايد در خدمت حافظه ملي باشد .
در ادامه، "دكتر فريبرز خسروي"، قائم مقام سازمان اسناد و كتابخانه ملي در امر توسعه فن‌‏آوري اطلاعات ضمن سپاسگذاري از كليه همراهان پروژه گفت‌‏: شروع پروژه به ابتداي دهه 70 باز مي‌‏گردد و تلاش‌‏هايي كه متاسفانه در آن زمان به ثمر نشست، سرانجام از سال 73 قرار بر استفاده از برنامه‌‏هاي موجود كتابداري گذاشته شد .
وي تصريح كرد‌‏: اصولا استانداردهاي لازم اين كار در سطح كشور بومي نشده بود كه در نخستين اقدام‌‏ها اين كار پي گرفته شد. سرانجام به اين نتيجه رسيديم كه يك برنامه خارجي را خريداري و بومي سازي كنيم كه با انجام مناقصه شركت مربوط انتخاب شد و مراحل مقدماتي كار به انجام رسيد.
در ادامه، "محمد علي حيدري"، كارشناس IT سازمان اسناد و كتابخانه ملي ريز اقدامات انجام شده در سه سال اخير را براي حاضران تشريح كرد.
سپس "باقري"، نماينده شركت پارس درباره ويژگي هاي سيستم جامع كتابخانه ملي ايران گفت‌‏: در دهه اخير شاهد پيشرفت فن آوري نوين در عرصه ارتباطات بوده ايم و همين موجب بروز مفاهيم و ادراكات در همه زندگي بشر شده است، براي سازگار شدن با شرايط موجود بايد مولفه‌‏هاي عصر جديد را درك كرد و پس از آن با آن سازگار شد .
وي تصريح كرد : تاريخچه همكاري شركت پارس با كتابخانه ملي به سال 1372 باز مي‌‏گردد و در آن زمان تنها چهار نسخه جامع فن آوري پارس در كتابخانه هاي ايران نصب و به بهره‌‏برداري رسيده بود .
باقري افزود : از سال 1375 توليد بانك اطلاعات كتاب شناسي و از سال 1376 لوح فشرده اطلاعات تهيه و در اختيار نهادهاي مورد نياز قرار گرفته است .
نماينده شركت پارس در ادامه با بيان اين مطلب كه در سال 1381 طرح توسعه كاربري فن آوري اطلاعات توسط جمهوري اسلامي ايران به تصويب رسيده است،گفت‌‏: كتابخانه ملي نيز به عنوان مركز ملي خيلي زود درصدد بهره‌‏برداري از فن‌‏آوري اطلاعات شده و خوشبختانه برنامه ريزي زيرساختي كتابخانه جديد با بهره‌‏برداري از فن آوري اطلاعات همزمان شد .
وي ادامه داد‌‏: از 18 سال اخير تا كنون مجموعه نرم افزارهاي كتابداري توسط شركت پارس توليد شده است و همين موضوع اين اطمينان را به مسولان داد كه اين پروژه را به شركت پارس بسپارند و از سال 82 نيز به طور رسمي و جدي كار خود را آغاز كرده‌‏ايم .
باقري گفت‌‏: امروز ما به خاطر توليد فن‌‏آوري ملي به خود مي‌‏باليم و امروزه اين سيستم قابليت رقابت با سيستم‌‏هاي موجود در دنيا را دارد و كتابخانه ملي با تلاش خودش توانسته نرم‌‏افزار ملي را توليد و به بهره‌‏برداري برساند .
در ادامه، "شهرياري"، دبير عالي شوراي اطلاع رساني كشور اظهارداشت‌‏: جهاني شدن به عنوان يك فرايند گريز ناپذير همه جوامع را دستخوش تغيير و تحول كرده است، از اين رو شناسايي ويژگي‌‏هاي آن از وظايف هر جامعه‌‏اي محسوب مي‌‏شود .
وي با بيان اين مطلب كه ارتباطات فرهنگي اين فرصت را پيش روي ما مي‌‏گذارد تا به نقد وضعيت خويش بپردازيم، گفت‌‏: ما همچنين با تكيه بر دستاوردهاي گذشته مان مي‌‏توانيم شاهد پيشرفت‌‏هايي در اين عرصه باشيم و از اين راه به حفظ هويت ديني و علمي خود بپردازيم .
شهرياري اظهارداشت‌‏: مولفه‌‏هاي فرهنگ ما بومي بود كه در طول 30 سال اخير اين مولفه ها ملي شده اند .
در ادامه مراسم نيز سيستم جامع كتابخانه ملي ايران با حضور "علي اكبر اشعري"، مشاور رئيس جمهور و "فريبرز خسروي"، قائم مقام مركز اسناد و كتابخانه ملي افتتاح شد .

١٤:٥٨ ٢٢/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد