معرفي دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي
به هنگام تأسيس دانشگاه تهران در سال 1313 كه همزمان با تشكيل دانشكده پزشكي بود، زمينههاي مناسبي براي آغاز تحقيقات پزشكي فراهم آمد. تحقيقات پزشكي در دانشگاه تهران با تأسيس كرسي انگل شناسي و بخش تجسس در سال 1319 و با تجديدنظر در برنامههاي آموزشي دانشكده پزشكي رسما پيريزي و مورد تصويب قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي تهران، با توجه به اهميت بيماريهاي انگلي به ويژه مالاريا كه مبتلا به جمعيت قابل ملاحظهاي از كشور بود و نظر به مرگ و مير ناشي از آن، به منظور انجام مطالعات گسترده در اين زمينه، در سال 1330 انستيتو مالاريولوژي با همكاري وزارت بهداري، سازمان جهاني بهداشت و با هدف كلي مبارزه و ريشه كني مالاريا در سراسر كشور آغاز به فعاليت نمود.
با ادامه تحقيقات در سالهاي بعد كه علاوه بر مالاريا در زمينه بيماريهاي انگلي انجام گرفت، انستيتو مالاريولوژي با انستيتو پارازيتولوژي و مالاريولوژي تغيير نام يافت و دامنه فعاليتهاي آن گستردهتر گرديد.
در سال 1343، كرسي بيماريهاي گرمسيري به كرسي انگل شناسي منضم گرديد و در سال 1343، كرسي بهداشت نيز به اين كرسي پيوست و در نتيجه ادغام سه گروه فوقالذكر، گروه علوم بهداشتي دانشكده پزشكي دانشگاه تهران تأسيس شد. سرانجام در هجدهم تيرماه 1345 در يكصد و پانزدهمين جلسه شوراي مركزي دانشگاههاي ايران، اساسنامه دانشكده بهداشت پذيرفته شد و از آن تاريخ تاكنون دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي با توجه به گسترش كمي و كيفي هيأت علمي و تجارب پربار گذشته با 10 گروه آموزشي و پژوهشي فعال و همچنين 14 مركز آموزشي و تحقيقاتي در نقاط گوناگون كشور در 5 زمينه زير كارآيي داشته و فعاليت ميكند:
1-آموزش، 2- پژوهش، 3- خدمات، 4- مشاوره، 5- همكاري با سازمانهاي داخلي و بينالمللي
همچنين گروههاي آموزشي اين دانشكده شامل:
1- گروه آمار زيستي و اپيدميولوژي
2- گروه انگل شناسي و قارچ شناسي پزشكي
3- گروه انكولوژي انساني
4- گروه بهداشت حرفهاي
5- گروه پاتوبيولوژي
6- گروه تغذيه و بيوشيمي
7- گروه حشرهشناسي و مبارزه با ناقلين
8- گروه خدمات بهداشتي
9- گروه ژنتيك انساني
10- گروه مهندسي بهداشت محيط
١٠:٥٧ ٢٤/٠٦/١٣٨٥