٠٦:٠٩ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
متقاضیان ورود به دانشگاه های بلژیک بدون آزمون پذیرفته می شوند

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: در حالی که سیستم پذیرش دانشجو به بحث روز آموزش عالی کشور تبدیل شده است گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر قصد دارد با بررسی شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاه های دنیا به مقایسه این سیستم ها با نوع پذیرش دانشجو در کشور بپردازد. در بخش بیست و پنجم این سلسله گزارش ها به بررسی شیوه پذیرش دانشجو در کشور بلژیک می پردازیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی "مهر"، اصول اولیه سیستم آموزش بلژیک در قانون اساسی این کشور تعریف شده است. براساس قانون، بلژیک به سه جامعه فرانسوی ها، آلمانی ها و فلمنگی ها تقسیم می شود.
کلیه اتباع بلژیک از حق تحصیل برخوردارند. آن دسته از موسساتی که خواستار اعطای دیپلم ها و گواهی نامه های معتبر بوده و یا خواهان دریافت کمک های مالی هستند باید از شرایط قانونی لازم برخوردار باشند. براساس این شرایط دیپلم های اعطاء شده چه از سوی موسسات آموزشی عمومی یا انستیتوهای آزاد، دارای ارزش یکسانی هستند.
آموزش عالی در بلژیک توسط وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی این کشور تعریف می شود. در واقع می توان گفت سیستم آموزشی در این کشور به سه نوع "آموزش رسمی"، "آموزش رسمی اداره شونده با  کمک های دولتی" و "آموزش مستقل اداره شونده با کمک های مالی"  تقسیم می شود. اولین نوع آموزش توسط جامعه فرانسوی ها سازمان دهی شده، دومین نوع از سوی مقامات محلی شامل بخش ها، استان ها و مناطق اداره می شود و نوع سوم آموزش نیز توسط سازمان های خصوصی مبتنی بر مذاهب و فلاسفه خاص اداره می شود.
کلیه موسسات در این کشور که به یکی از این انواع آموزشی تعلق دارند از کمک های مالی و اعتبارنامه دولتی برخوردارند.
رایج بودن سیستم دوتایی در آموزش عالی بلژیک
آموزش عالی در بلژیک مبتنی بر سیستم دوتایی است که شامل آموزش دانشگاهی و آموزش عالی خارج از دانشگاه یا Hautes Ecoles می شود. گروهی از موسسات Hautes Ecoles که اصطلاحا دانشگاه های Pole نامیده می شوند از سال 2003 راه اندازی شدند. این موسسات از خودمختاری محدودی در زمینه اختیار برای نظارت برخوردارند. از سوی دیگر دانشگاه ها از اختیار بسیاری بهره برده اند.
آموزش عالی در بلژیک از سوی دو جامعه فرانسوی ها و فلمنگی ها سازمان دهی می شود. جامعه آلمانی های این کشور در موسسات وابسته به جامعه فرانسوی ها یا در موسسات مخصوص آلمان ها ثبت نام می کنند.
وقتی سخن از جامعه فرانسوی های بلژیک به میان می آید چنین تصور می شود که این افراد متشکل از اتباع فرانسوی هستند که در این کشور زندگی می کنند، اما اینطور نیست. جامعه فرانسوی های بلژیک متشکل از یک موسسه و نه یه گروه یا سکنه خاصی از مردم هستند. این جامعه پارلمان، دولت و حکومت خاص خود را دارند.
جامعه فلمنگی های بلژیک نیز از دو شاخه "فرهنگی و جامعه شناسی" و "سیاسی و موسساتی" تشکیل شده است.
نحوه پذیرش در دانشگاه ها و کالج های بلژیک
در بلژیک کلیه افرادی که از دیپلم متوسطه برخوردار باشند می توانند در هر یک از موسسات منتخب خود ثبت نام کنند. در این بین استثنائاتی برای متقاضیان ادامه تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی، هنر و علوم مهندسی وجود دارد.
داوطلبان شرکت در رشته های پزشکی و دندانپزشکی موظفند در آزمون ورودی دولتی شرکت کنند. این آزمون از دهه نود با هدف کنترل شمار دانشجویان به دانشگاه ها برگزار می شود.
متقاضیان ادامه تحصیل در رشته های هنری نیز باید در آزمون های ورودی منطبق با برنامه های هنری که غالبا به صورت عملی است شرکت کنند. هر کالج آزمون خاص خود را برگزار می کند.
دانشکده های مخصوص علوم مهندسی آزمون ورودی خاصی را که به طور کلی مبتنی بر ریاضیات است، برگزار می کنند. این آزمون هم اکنون در جامعه فلمنگی ها لغو شده اما هنوز از سوی جامه فرانسوی ها برگزار می شود.
شهریه ثبت نام در دانشگاه ها یا کالج های این کشور همه ساله توسط دولت معین می شود.
بورسیه تحصیلی به دانشجویان واجد شرایطی که تقاضای دریافت کمک مالی کرده باشند اعطاء می شود. سقف شهریه دانشگاهی برای این افراد 80 یورو است. دانشجویانی که واجد شرایط دریافت کمک مالی نیستند اما درآمد خانوادگی آنها کمتر از 28609/1 یورو باشد از بورسیه تقریبی بهره می برند و شهریه دانشگاهی آنها 320 یورو است. شهریه ثبت نام برای دانشجویانی که واجد شرایط دریافت کمک مالی نبوده و درآمد خانوادگی آنها نیز بالای این مبلغ باشد، 520 یورو است.
کمک های مالی در نظر گرفته شده براساس درآمد خانوادگی دانشجویان و شرایط خانوادگی آنها اعطاء می شود اما هیچ گاه بیش از 3300 یورو در سال نیست.

١٤:٤٢ ٢٦/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد