پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی تنها مرکز تخصصی هنر دینی است
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری صبح امروز در یک نشست مطبوعاتی در تالار اندیشه ضمن تشریح عملکرد مجموعه تحت مدیریت خود، از پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی به عنوان تنها مرکز تخصصی هنر دینی نام برد.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی گودرزی دیباج هدف از شکلگیری پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی را پشتیبانی علمی از فعالیتهای هنر دینی و متعهد ذکر کرد و با بیان این نکته که پژوهشگاه رویکرد دینی به هنر را سرلوحه کار خود قرار داده، فعالیتهای این واحد را در بخشهای مختلف پژوهش ادب و هنر برشمرد.
"مرکز مطالعات ادب فارسی در هند"، "مرکز خلاقیتهای هنری"، "مرکز مطالعات دینی"، "مرکز همایشها" و "باشگاه هنرپژوهان جوان" از جمله دفاتر پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری هستند که دیباج در این نشست درباره فعالیت هر کدام از آنها توضیحاتی ارائه داد.
به گفته این استاد دانشگاه، پژوهشگاه مرکز مطالعات ادب فارسی در هند را به این خاطر تاسیس کرده تا آثاری که به زبان فارسی در شبه قاره تالیف و منتشر شدهاند، مورد پژوهش قرار بگیرند. او اظهار داشت: "در عنوان این مرکز "ادب" معنایی فراگیر دارد و تمامی آثار مکتوب به زبان فارسی مانند تاریخ، فلسفه، شعر، لغت، طب و دین را فرامیگیرد."
دیباج افزود: "مرکز مطالعات ادب فارسی در هند قصد دارد علاوه بر تصحیح و انتشار نسخ خطی فارسی موجود در شبه قاره، نوارهای کاست اشعار فارسی با نغمههای هندی را نیز منتشر کند. چاپ و انتشار مقالات تحقیقی، برگزاری نشستها و کلاسهای تخصصی با موضوع سبک هندی و نقد ادبیات فارسی در هند و انتشار مجدد کتابهای فارسیزبانی که پیش از این در هند منتشر شدهاند، از دیگر فعالیتهای مرکز مطالعات ادب فارسی پژوهشگاه است."
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی، سخنان خود را به برنامههای این واحد برای سال پیامبر اعظم (ص) اختصاص داد. به گفته وی، ترجمه "معینالدین فراهی" از کتاب "معارج النبوه فی مدارج الفتوه" که از مهمترین کتابها درباره سیره حضرت رسول (ص) است، به زودی چاپ و منتشر خواهد شد.
گودرزی دیباج در پایان سایر فعالیتهای استانی پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری را برشمرد و از آن جمله به برگزاری نشستهای پژوهشی با سخنرانی محققان و مولفان صاحب نام در استانها اشاره کرد.
١٦:٢٧ ٢٦/٠٦/١٣٨٥