سهم ايران در پژوهشهاي صنعت سراميك مدرن جهان ۰/۲درصد است
يك عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت گفت: سهم ايران از پژوهشهاي صنعت سراميكهاي مدرن جهان دو دهم درصد است.
دكتر " فرهاد گلستاني فرد" به خبرنگار علمي ايرنا گفت صنعت سراميك به دو بخش سنتي (معمولي) و پيشرفته (مدرن) تقسيم ميشود كه صنعت سراميك سنتي در كشور از سابقه زيادي برخوردار بوده و به توسعه زيادي دست يافته و در زمينه كاشي، چيني و شيشه كاربردهاي فراواني دارد.
اما به گفته وي صنعت سراميكهاي مدرن كه در طي ۳۰سال اخير در دنيا گسترش پيدا كرده، در ايران از رشد قابل توجهي برخوردار نبوده است.
وي گفت سراميكهاي مدرن در صنعت الكترونيك، پزشكي، جراحي، جايگزين استخوان در داخل بدن، هوا و فضا، فناوري هستهاي، مكانيكي و حرارتي كاربرد دارند.
دكتر گلستاني فرد گفت در بخشهايي كه متروپليمرها نميتوانند نيازها را برطرف سازند، سراميكهاي مدرن به دليل تحمل حرارتي و شيميايي بالا ميتوانند جايگزين مناسبي محسوب شوند.
وي افزود كشورهاي آمريكاي شمالي، اروپا و ژاپن بيشترين استفاده را از سراميكهاي مدرن به عمل ميآورند كه بازار سالانه اين نوع سراميكها حدود ۱۰۰ميليارد دلار تخمين زده شده است.
به گفته اين استاد نمونه در زمينه صنعت سراميك گفت با توجه به كاربردهاي وسيع سراميكهاي مدرن ميزان توليد آنها در جهان سالانه ده درصد رشد ميكند.
اين كارشناس گفت ايران بيش از ۱/۵درصد از سهم توليد سراميكهاي سنتي را در بازارهاي جهاني به خود اختصاص داده و بيش از ۳۰۰كارخانه در كشور در اين زمينه فعال هستند.
وي با اشاره به اين كه ايران از نظر آموزش صنعت سراميك در منطقه خاورميانه رتبهدنخست را داراست گفت بيش از پنج ميليارد دلار گردش مالي سالانه صنعت سراميك سنتي در ايران اعلام شده است كه اين رقم نشانگر پيشرفت قابلتوجهي است.
گلستاني فرد كه عضو فرهنگستان علوم كشور نيز هست گفت آخرين پديده در زمينه پژوهشهاي انجام شده در صنعت سراميك، استفاده از فناوري نانو در سراميكها است كه كاربردهاي فراواني دارد.
١٦:٥٧ ٢٦/٠٦/١٣٨٥