٠٧:٢٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
حسين خسروجردي:
جايزه‌ي جايزه جهاني اديان توحيدي پايگاهي براي بررسي نشانه‌ها و استعاره‌هاي ديني است

به‌گمان حسين خسروجردي مسابقه‌ي پوستر جايزه جهاني اديان توحيدي كمك مي‌كند كه متوجه شويم هنرمندان در جهان معاصر تا چه اندازه در انتقال مفاهيم ديني به مردم از طريق آثارشان تاثيرگذار هستند.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، وي گفت: سازماندهي جايزه‌اي باعنوان "اديان توحيدي"، همه‌ي مردم جهان امروز را دربر مي‌گيرد. برگزاري چنين مسابقه‌اي به ما كمك مي‌كند تا دريابيم كه هنرمندان در جهان معاصر چه باري از انتقال مفاهيم ديني را به‌دوش مي‌كشند و تا چه اندازه از نگاهي كه در گذشته به دين وجود داشته، فاصله گرفته‌اند.
خسروجردي با اشاره به كشوري چون لهستان كه در گذشته تحت تسلط كامل عقايد كمونيستي بوده است، افزود: با اينكه در گذشته لهستان كاملا اسير عقايد كمونيسيتي بوده، اما تفكر توحيدي بين مردم وجود داشته است و مردم از نظر جوهري، مذهبي بوده‌اند. در آثار برآمده از جريان فرهنگي آن‌ها نيز، به‌علت ريشه‌هاي ديني ناخودآگاه هنرمندان، مي‌توان تاثيرات اين مساله را مشاهده كرد.
اين هنرمند نقاش، با اشاره به اينكه اين مسابقه را مي‌توان در ديگر رشته‌هاي هنرهاي تجسمي هم تكرار كرد، افزود: خوبي آغاز اين مسابقه از پوستر اين است كه مي‌تواند به پايگاهي براي بررسي نشانه‌ها و استعاره‌ها تبديل و بعد در حوزه‌هاي نقاشي و مجسمه‌سازي نيز مطرح شود. اين مسابقه بعد از سال‌ها مي‌تواند نشان دهنده اتفاقاتي باشد كه در حوزه به وقوع پيوسته است.
وي گفت: بيان آموزه‌ها و تعاليم اديان، بيان تصويري احوال رهبران اديان، نيايش و صلح و آشتي چهار موضوعي است كه بايد در طراحي آثار پوستر جايزه جهاني اديان توحيدي مورد توجه قرار بگيرد. خسروجردي كه عضو هيات برگزاري اين مسابقه نيز هست توضيح داد: سرفصل‌هاي مسابقه به دو دسته تقسيم مي‌شوند. دسته نخست بيشتر به پوسته‌ي اديان توحيدي توجه دارند و دسته دوم مباحثي كاملا دروني را دربر مي‌گيرند. ما سعي خواهيم كرد در انتخاب آثار به شكلي عمل كنيم كه فردي كه باور مذهبي ندارد، صرفا با استفاده از يك سري فاكتورها و نشانه‌هاي مشخص، اثرش به نمايشگاه را نيابد.
بنا بر اين گزارش، رهشتم مهرماه آخرين مهلت ارسال آثار پوستر به دبيرخانه جايزه جهاني اديان توحيدي است. اسامي 40 اثر برگزيده براي شركت در نمايشگاه، همزمان با عيد سعيد فطر، سوم آبان ماه اعلام خواهد شد. در ادامه يك گروه داوري متشكل از استادان و هنرمندان طراح و گرافيست از ايران و جهان، به‌طور مستقل آثار راه يافته به نمايشگاه را داوري كرده و جوايزي را به چهار اثر برگزيده اهدا خواهند كرد.

١٣:٢٨ ٢٧/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد