٠٩:٠٠ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
وزير علوم:
نظام ملي نوآوري و مديريت شبكه‌يي علم و فن‌آوري طراحي مي‌شود

وزير علوم طراحي و پياده‌سازي نظام ملي نوآوري و مديريت شبكه‌يي علم و فن‌آوري را از اقدامات در حال انجام وزارت علوم عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر زاهدي كه روز دوشنبه در افتتاحيه كنفرانس منطقه آسيايي انجمن بين‌المللي پارك‌هاي علمي (IASP) و دهمين كنفرانس ساليانه انجمن پارك‌هاي علمي آسيا و سومين كنفرانس ساليانه مراكز رشد و پارك‌هاي علم و فن‌آوري كشور سخن ‌مي‌گفت، خاطرنشان كرد: يكي از مهمترين تحولات جهان آينده، بحث توسعه مبتني بر دانش است كه شكل جديدي از اقتصاد نوين جمهوري اسلامي ايران نيز همگام با اين رويكرد سند چشم انداز توسعه بيست ساله و بر آن اساس برنامه پنج ساله توسعه اقتصادي، ‌اجتماعي و فرهنگي خود را با محوريت دانايي و دانش آغاز كرده است.
عزم ما بر آن است تا در انتهاي برنامه پنج ساله يعني سال 2010 بتوانيم از يك اقتصاد متكي بر منابع طبيعي به يك اقتصاد متكي بر دانش دست پيدا كنيم.
اين هدفي است كه آن را در اجلاس وزاري علوم و فن‌آوري كشورهاي غير متعهد در ماه جاري پيشنهاد كرده و اميدوارم كشورهاي در حال توسعه با تلاش مضاعف و برنامه‌ريزي هاي لازم در دستيابي به اين هدف موفق باشند.
وي تصريح كرد: امروز دانش و فن‌آوري قدرت اصلي كشورها به حساب مي‌آيند و لذا سازوكارها بايد به طريقي باشند كه هر چه بيشتر از دانش و فن‌آوري پراكنده در كشور و جهان براي رفع نيازهاي ملي و حل مسايل كشور استفاده شود.
وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري طي اقدامات انجام شده در نظر دارد نظام ملي نوآوري و مديريت شبكه‌يي علم و فن‌آوري را طراحي و پياده سازي كند كه اين موضوع در بيانيه اجلاس سياستگذاري علوم و تكنولوژي براي توسعه پايدار يونسكو مورد تاكيد قرار گرفته است.
وي گفت: در همين راستا شوراي عالي علوم، تحقيقات و فن‌آوري نيز با رياست رييس جمهوري و عضويت 7 تن از وزراء به منظور ايجاد هماهنگي بيشتر در قانون پيش بيني و فعاليت دبيرخانه آن نيز در وزارت علوم آغاز شده است در كنار اين تغييرات ساختاري ما شاهد محصولات اجرايي نيز در حوزه علوم و فن‌آوري بوده‌ايم.
زاهدي اظهار داشت: هم اكنون دو ميليون و 300 هزار نفر دانشجو در كشور در حال تحصيل مي‌باشند كه سهم دانشجويان دختر از اين تعداد بيشتر از سهم پسران دانشجوست.
در سال تحصيلي جاري نيز كه از چند روز آينده آغاز مي‌شود حدود يك ميليون نفر دانشجوي جديد وارد دانشگاه‌ها خواهند شد بدين ترتيب ايران يكي از كشورهاي پيشرو از نظر شاخص تعداد دانشجو به ازاء هر 100 هزار نفر جمعيت خواهد بود.
وي تاكيد كرد: در زمينه توليد علم، پژوهشگران ايراني موفق به پيشبرد مرزهاي علم در حوزه‌هاي مختلف علم و تكنولوژي شده‌اند كه دستيابي به دانش چرخه سوخت هسته‌يي و توليد و تكثير سلول‌هاي بنيادي فقط نمونه‌اي از اين موفقيتها است.
به عنوان نمونه مقالات چاپ شده محققان ايراني در معضلات علمي بين‌المللي از حدود 1400 مقاله در سال 2000 به حدود 5 هزار مقاله در سال 2005 ارتقاء يافته است كه ايران را در بين كشورهاي منطقه تا مرتبه دوم ارتقاء داده است.
به گزارش ايسنا، زاهدي خاطرنشان كرد: وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري به عنوان متولي امر فن‌آوري در كشور و در سياستهاي جديد خود در بخش فن‌آوري به پاركهاي علم و فن‌آوري به عنوان ابزاري ضروري در دستيابي به اهداف اسناد بالا دستي توسعه نگاهي راهبردي دارد و پار‌ك‌هاي علم و فن‌آوري در فضايي پويا، فعال و پر از اميد با حمايت از شركتهاي دانش بنيان متشكل از فارغ التحصيلان و اساتيد دانشگاهي و ديگر كارآفرينان جامعه نقش اساسي در توسعه دانايي محور به عهده دارند.
وي بيان داشت: بر اساس تعاريف موجود و ديدگاه‌هاي وزارت پاركها در جامعه از طريق تشويق و ارتقاء فرهنگ نوآوري و افزايش قدرت رقابت از ميان شركتهاي متكي بر علم و دانش به افزايش ثروت، توسعه منطقه‌يي و پيشبرد مرزهاي علوم كاربردي كمك مي‌كنند. بر اين اساس و طي مدت كوتاهي از شروع به كار پاركهاي علم و فناوري در ايران با ايجاد 13 پارك علم و فناوري بيش از 400 واحد دانش محور مورد حمايت قرار گرفته‌اند اين موضوع باعث شده است تا چند هزار فارغ التحصيل دانشگاهي به طور مستقيم و غير مستقيم وارد. پروژه‌هاي تحقيقاتي كاربردي شوند و ابداعات ارزشمندي در زمينه IT ،بيوتكنولوژي، مهندسي مواد، فولاد، الكترونيك، كشاورزي، صنايع غذايي و دارويي داشته باشد. از سوي ديگر شركتهاي بزرگ توليدي و خدمات مهندسي براي تامين نيازهاي روز افزون صنايع ايران فضاي پاركها را فضايي مناسب براي حمايت خود دانست و بسياري از آنها كه داراي شركاي بين‌المللي هستند در پاركها و علم و فناوري ايران دفاتر R&D داير كرده‌اند يكي از دلايل اين موضوع فضاي مناسبي است كه در پاركها براي اين گونه فعاليتها فراهم شده است.
وزير علوم، گفت: به عنوان يك امتياز ويژه ماده 47 قانون برنامه چهارم توسعه كشور قوانين حاكم بر مناطق آزاد تجاري را به پاركهاي علم و فناوري تعميم مي دهند.
بر اين اساس مشوقهاي زيادي براي شركتهاي فعال در پاركها پيش بيني شده است كه از آن جمله معافيت هاي مالياتي، قوانين خاص تنظيم كننده روابط كار، تسهيلات ، گمركي و معافيت هاي از پرداخت عوارض مي‌باشد.
دولت نهم و در راس آن رياست جمهور كه خود از استادان دانشگاه است به خوبي از اهميت نقش جوان با ايمان ايراني در برنامه‌هاي توسعه آگاه است. ميثاق اين دولت با مردم اتكا به نيروي خلاق مومن و جوان ايراني با شعار «ما مي‌توانيم» در همه زمينه‌ها بوده است. بر اين اساس و به خصوص با تاكيدات مقام معظم رهبري، توجه هر چه بيشتر به پاركها و مراكز رشد در اولويت برنامه هاي وزارت علوم قرار خواهد داشت.
به گزارش ايسنا، وزير علوم در پايان تصريح كرد: شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان كه امروز ميزبان اين كنفرانس است به عنوان مجموعه اي پيشبرد توفقيقات زيادي را در طرح اجرايي اين كريدور مي‌باشند. اين كريدور اولين كريدور علم و فن‌آوري مصوب در هيات وزيران مي باشد كه به طور آزمايشي در اصفهان پياده خواهد شد.

١٦:١٤ ٢٧/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد