يك كارشناس فنآوري اطلاعات:
ايران يكي از نيازمندترين كشورها به حضور كاربردهاي IT است
يك كارشناس IT گفت: درصد بالاي قشر جوان در كشور باعث بالا بودن قابليت پذيرش تكنولوژيهاي جديد از جمله فنآوري اطلاعات در ايران شده است.
دكتر علي حريري در گفتوگو با خبرنگار سرويس فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، استفاده از دانشمندان و متخصصان داخلي را گام خوبي براي حضور بيشتر در بخش خصوصي دانست و اظهار داشت: موفقيتهاي زيادي كه دانشمندان ايران در داخل و خارج از كشور داشتهاند، نشاندهندهي بالا بودن استعدادهاي آنها در تكنولوژيهاي تازه مانند IT است؛ تنها مشكل نبود پشتكار لازم در بين آنهاست كه از نبود چارچوب اداري مناسب در ايران ناشي ميشود.
وي با اشاره به اهميت كار گروهي در حوزهي فنآوري اطلاعات، گفت: متفاوت بودن روند زندگي مردم، نبود شركتهاي حرفهيي و در نهايت عقب بودن فرهنگ كار گروهي در ايران، عامل فاصلهي موجود بين كشورمان و ساير كشورهاست و اغلب شركتها از روند تكنولوژي در سازمان اطلاعي ندارند.
حريري ادامه داد: مديريت سازمان بايد با سرمايهگذاري، ساختار حضور IT را در شركت خود ايجاد كند، ابزار آلات را فراهم آورد و فلسفهي شركت را از الفباي كامل براي كارمندان خود شرح دهد؛ اهميت در نحوهي گزينش كارمندان هم ميتواند آيندهي شركت را تضمين كند.
وي ايران را يكي از نيازمندترين كشورها به حضور كاربردهاي IT مانند پرداختهاي الكترونيكي برشمرد و تصريح كرد: ايران به دليل داشتن مشكلات ترافيكي، آلودگي هوا و فرسودگي پول يكي از كشورهايي است كه نياز به پرداخت الكترونيكي را بيشتر احساس ميكند و به همين دليل در سياستهاي كلان بانك مركزي و بانكهاي خصوصي قرار گرفته است، شبكه شتاب اولين گام براي ورود خدمات IT به زندگي مردم بوده است.
حريري گفت: مرحلهي بعدي، خريد اينترنتي است كه با اعتباري كه به خريدار ميدهد دسترسي وي را به حساب خود براي خريد روزمره فراهم ميكند؛ مهمترين مزيت در اين مورد حذف حضور مشتري و دادن قدرت انتخاب بيشتر با كمترين زمان و هزينه است و اينترنت مرز زمان و مكان را از بين برده است.
وي ابزار اينترنتي را تنها ابزار براي شفافيت بازار دانست و خاطرنشان كرد: غير از ابزار اينترنتي هيچ ابزاري در دنيا وجود ندارد كه حق انتخاب و شفافيت بازار را براي مشتريان به همراه داشته باشد.
او ادامه داد: مشكل عمده در كشور نبود پروژههايي است كه كارگزار و كارفرما بخش خصوصي باشد؛ عمدهي پروژهها دولتي هستند و اغلب سازمانها از ابزار آلات IT برخوردار نيستند و از نحوهي بهرهبرداري آنها آگاهي كافي ندارد؛ در اين جا است كه نياز به خدمات پس از فروش و پشتيباني ضرورت پيدا ميكند و نبايد با تحويل دادن پروژه كار با بخش خصوصي تمام شود.
وي محتوا بر روي پورتال را مهمترين معضل دانست و افزود: پورتالهاي شهري زيادي رها شده است و كسي محتواي آنها را به روز نميكند؛ بوميسازي و ساختار پورتال به همراه حضور فردي كه محتوا را بر روي پورتال قرار دهد، در كنار هم ميتواند به ارايهي خدمات بپردازد.
حريري گفت: با وجود اين كه اينترنت با هزينهي مناسب و به نسبت خوبي در دسترس مردم قرار دارد اما خدمات تحت وب كه كاربران را براي انجام كارهاي روزمره وادار به استفاده از اينترنت ميكند، وجود ندارد؛ وجود اين خدمات است كه استقبال مردم از استفادهي پورتال را به همراه خواهد داشت.
وي خاطرنشان كرد: مردم ايران از پذيرش تكنولوژي بالايي برخوردارند و اين به دليل بالا بودن آمار قشر جوان جامعه است كه در كشورهاي جهان اول، عكس آن را شاهد هستيم؛ در حال حاضر مشكل ما مقاومت سازمانها در برابر تغييرات است؛ استقبال مردم از ورود تكنولوژي كارها را سريعتر خواهد كرد و تنها مكث مردم در استفاده از تكنولوژي نبود تجهيزات كامل و يكپارچه است؛ فنآوري و تكنولوژي با آمدن خود روند زندگي مردم را تغيير ميدهد به گونهاي كه نبود آن براي مردم امكانپذير نخواهد بود.
حريري در پايان گفت: داشتن الگوهاي پيشرفته در دنيا به ما كمك ميكند كه برنامههاي خود را با در نظر داشتن قوانين و فرهنگ كشور بدون شك و ترديد پيش ببريم.
١١:٥٧ ٢٨/٠٦/١٣٨٥