٠٩:٢٠ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي وزير علوم:
ايران از لحاظ تعداد نشريات علمي در رتبه سوم كشورهاي اسلامي است

معاون پژوهشي وزير علوم گفت: ايران با داشتن 7 درصد نشريات علمي كشورهاي اسلامي پس از تركيه و پاكستان و مالزي در رتبه سوم جهان اسلام قرار دارد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر منصور كبگانيان كه روز پنج‌شنبه در همايش نشريات علمي كشور و پايگاه استنادي علوم ايران و كشورهاي اسلامي (ISC) سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: در بين 57 كشور اسلامي 10 درصد نشريات علمي متعلق به كشور پاكستان، 10 درصد متعلق به تركيه، 8 درصد متعلق به مالزي و 7 درصد به ايران اختصاص دارد كه از اين لحاظ در رتبه سوم هستيم.
از لحاظ توليد علم نيز كشور ما داراي رتبه دوم در منطقه است كه اين نشان مي‌دهد به اهداف چشم انداز 20 ساله بسيار نزديك شده‌ايم اما فاصله در بخش‌هاي صنعتي بيشتر است كه از بخش صنعتي انتظار داريم كه اين فاصله را كاهش دهد زيرا نرخ توليد ما از حجم توليد علم كمتر است.
وي در ادامه با اشاره به مصوبه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فن‌آوري مبني بر تشكيل بانك اطلاعات علمي و فن‌آوري كشور تحقق اين امر را سبب انقلابي عظيم در زمينه توليد علم و فن‌آوري اطلاعات كشور عنوان كرد.
دكتر كبگانيان اضافه كرد: در سال‌هاي اخير رشد خوبي را در نشريات علمي به ويژه مجلات علمي - پژوهشي شاهد بوده‌ايم و با توانمندي‌هايي كه در مسوولان اين نشريات وجود دارد و مقدمات خوبي كه مشاهده شده مطمئنا در سال آينده وضعيت بهتري خواهيم داشت.
وي تخصصي‌تر شدن نشريات را مورد تاكيد قرار داد و افزود: يك نشريه بايد بتواند چند چاپ منظم در سال داشته باشد و هيات تحريريه داوري خوبي به عمل آورند. ما قصد داريم تعداد مقالات در نشريات افت نكند و
وزارت علوم به علت اهميت به اين موضوع از نشريات علمي حمايت كرده است.
دكتر كبگانيان تصريح كرد: هم اكنون ما شاهديم كه بسياري از دانشگاه‌ها نشريه علمي پژوهشي دارند اين كار از يك جهت خوب است و از جهتي هم آفاتي دارد زيرا در دنيا انجمن‌هاي علمي اين كار را مي‌كنند.
وي افزود: البته بخش عمده توليد علم در كشور ما در دانشگاه‌ها رخ مي‌دهد و دانشجويان دكتري ما بسيار فعال هستند و توليد علم آنها بالاست و طبيعي است كه وقتي بيش از 70 درصد مقالات توليد دانشجويان دكتري است به فكر توليد نشريات مي‌افتند ولي بايد توجه داشت كه با تعدد نشريات مشكلات زيادي به وجود مي‌آيد به طوري كه باعث ايجاد موازي كاري و كاهش تعداد مقالات در نشريات مي‌شود.
دكتر كبگانيان گفت: متخصصان هر زمينه از همه دانشگاه‌ها در انجمن‌هاي علمي جمع هستند و اگرچه برخي از انجمن‌هاي علمي در كشور ما هنوز به بلوغ كافي نرسيده اند اما بايد يك گام به جلو پيش برويم و اين مي‌طلبد كه همه نشريات همكاري داشته باشند.
به گزارش ايسنا، معاون پژوهشي وزير علوم تصريح كرد: در سال جاري قطب‌هاي علمي كشور به حوزه پژوهشي محول شد. قطب‌هاي علمي افتخارات ما هستند و ابزارهاي خوبي براي افزايش توان رقابتي كشور مي‌باشند كه در اين راستا سياست‌ها و برنامه‌هاي خاصي در حال تدوين است.
به گزارش ايسنا، وي با اعلام اين كه پايگاه استنادي علوم ايران و كشورهاي اسلامي (ISC) از اول مهر ماه كار خود را آغاز خواهد كرد، افزود: براي اين كار نهادهاي مختلفي با يكديگر همكاري كرده‌اند. براساس بررسي دقيق فني به عمل آمده پايگاه ISC پتانسيل خوبي است و قطعا افتخار آميز خواهد بود و كتابخانه منطقه‌يي شيراز كه اين پايگاه را ايجاد كرده كتابخانه‌اي فراتر از ملي است كه با كشورهاي اسلامي و بيش از 100 كشور از قاره‌هاي مختلف ارتباطات مكاتبه‌يي و علمي داشته است كه علت انتخاب اين مركز نيز همين بوده است.
دكتر كبگانيان با اشاره به وضعيت زبان در مقالات علمي كشورهاي اسلامي كه 46 درصد از مقالات به زبان انگليسي (رتبه اول)، 15 درصد مقالات به زبان عربي (با 220 عنوان نشريه)، 11 درصد فرانسه، 7 درصد تركي، 7 درصد فارسي، روسي و اندونزيايي مي‌باشند، اظهار داشت: در گام اول، اطلاعات نشريات فارسي وارد پايگاه استنادي علوم ايران و كشورهاي اسلامي مي‌شود و به تدريج به ساير زبان‌ها گسترش مي‌يابد.
وي در پايان با بيان اين كه كه ISC مي‌تواند مكمل ISI باشد، تصريح كرد: ما بايد بتوانيم روي پاي خود بايستيم در اين صورت نشريات ما رشد كيفي خوبي خواهند داشت.

١١:١٩ ٣١/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد