تعامل دانشگاه و صنعت باید در اولویت کاری شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری قرار گیرد
معاون سابق آموزش و تحقیقات وزارت ارتباطات گفت: زمانی که شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری شکل گرفت، همه امیدوار بودند که مقوله علم و فناوری و زیر شاخه ارتباط صنعت و دانشگاه، پس از مدت ها متولی خود را بیابد.
دکتر "مسعود شفیعی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی "مهر" با تاکید بر لزوم برقراری منظم جلسات شورای عالی تحقیقات و فناوری افزود: مسئولان ذیربط باید با جدیت مصوبات شورا را پیگیری کنند.
وی افزود: از آنجایی که ریاست این شورا بر عهده رئیس جمهور و شخص اول سیاسی کشور است ، انتظار می رفت که به دلیل کمبود وقت، جلسات به طور منظم برگزار نشود.
رئیس جمعیت ایرانی "پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه" تصریح کرد: زمانی که یک شورا تشکیل می شود، همه افراد به آن چشم می دوزند و انتظار دارند نتایج جلسات آن را ببینند. عدم تشکیل شورا موجب ناامیدی این افراد می شود و شورا جایگاه اصلی خود را از دست می دهد.
وی افزود: ایران کشوری در حال توسعه است و با توجه به تدوین چشم انداز 20 ساله باید به مقام اول در منطقه برسد و لازمه دستیابی به این هدف استفاده از علم و فناوری است.
"شفیعی" با اشاره به نامه ای در رابطه با گسترش تعامل دانشگاه و صنعت و دولت خاطر نشان کرد: این نامه به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت قبلی ارائه شده و در خواست ما این است که اعضای شورا در دولت جدید این مقوله را در اولویت فعالیت های خود قرار دهند.
معاون سابق آموزش و تحقیقات وزارت ارتباطات افزود: موضوع جلسات شورا باید در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه باشد و اگر دستگاه ها و ارگان ها از وزارت علوم رضایت ندارند و در مقابل هم وزارت علوم از سازمان ها برای انجام پروژه های خود ناراضی است به دلیل نبود برنامه ریزی دقیق و اصولی است.
وی تأکید کرد: بودجه های اختصاص یافته به بخش تحقیقات و پژوهش در همه ارکان دولت به شکل بهینه صرف نمی شود و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری باید این مساله را در اولویت قرار داده و تعاملی میان دانشگاه و صنعت برقرار کند.
١٤:٢١ ٠٩/١٠/١٣٨٤