معاون پژوهشي دانشگاه تبريز:
مشكل عمده پژوهش در ايران عدم احساس نياز صنعت به پژوهش است
معاون پژوهشي دانشگاه تبريز گفت: ايران از نظر پژوهش هم اكنون در رده چهلم دنيا و رده دوم خاورميانه قرار دارد.
دكتر جمشيد لشكر منظوري در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) افزود: مشكل عمده طرحهاي پژوهشي در ايران احساس عدم نياز كافي صنعت و دستگاههاي اجرايي به طرحهاي پژوهشي است.
وي عدم اعمال استانداردهاي علمي بينالمللي براي توليدات صنعتي و كشاورزي، عدم وجود رقابت در جهت ارتقاي كيفيت توليدات، كمبود امكانات كتابخانهيي و نرم افزاري، كمبود بودجههاي تحقيقاتي و قوانين دستوپاگير تخصيص بودجهها و اعتبارات را از ديگر مشكلات اين بخش عنوان كرد.
وي گفت: سياستگذاران و برنامهريزان امر بايد به اين باور برسند كه شالوده كارهاي آنها بر پايه پژوهش، انديشه و مطالعه استوار است و اگر اين فكر در مسوولان دروني شود، مشكلات پژوهش نيز حل خواهد شد.
معاون پژوهشي دانشگاه تبريز با اشاره به بودجه پژوهشي اين دانشگاه گفت: با توجه به اين كه بودجه پژوهشي اين دانشگاه در سال جاري همانند سالهاي قبل در قالب بودجه تفصيلي دانشگاه از سوي وزارت علوم تعيين شده متاسفانه هيچ افزايشي نسبت به سال قبل صورت نگرفته است.
دكتر لشگر منظوري گفت: اداره ارتباط با صنعت دانشگاه امسال 13 فقره قرارداد براي اجراي طرحهاي تحقيقاتي مشترك به ارزش 350 ميليون ريال با سازمانهاي دولتي و غير دولتي منعقد كرده كه 25 درصد نسبت به سال گذشته افزايش نشان ميدهد.
معاون پژوهش دانشگاه تبريز اعتبار تخصيص يافته به طرحهاي پژوهشي دانشگاه را يك ميليارد و 600 ميليون ريال اعلام كرد و افزود: با توجه به رشد روز افزون طرحهاي ارائه شده از سوي اعضاي هيات علمي و ميزان تورم، مبلغ ياد شده كافي نبوده و شوراي پژوهشي در تصويب پروژههاي جديد از سياستهاي محدوده كننده استفاده مي كند.
وي گفت: تا پايان آبان ماه سال جاري 19 فقره طرح تحقيقاتي با اعتبار 668 ميليون ريال تصويب شده و 77 مقاله در مجلات معتبر بينالمللي ISI و 13 مقاله در مجلات بينالمللي غير ISI نمايهدار و 590 مقاله در مجلات علمي - پژوهشي داخل كشور به چاپ رسيده است.
دكتر منظوري تعداد پايان نامههاي مصوب در دوره كارشناسي ارشد را 150 مورد و رسالههاي دكتري را 11 مورد اعلام كرد.
معان پژوهشي دانشگاه تبريز در پايان با اشاره به افزايش بودجه پژوهشي استان گفت: اين افزايش بودجه بيترديد در ارتقاي كمي و كيفي پژوهشها و طرحها مؤثر است.
٠٩:٣٤ ١٠/١٠/١٣٨٤