١٠:٢١ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ارتباط پژوهش و صنعت در ايران/2
پژوهش‌ها بايد كاربردي شود

 زهرا داوودي گفت: رسيدن به استقلال سياسي و اقتصادي نياز به خودكفايي علمي، اختراع و نوآوري دارد و در اين صورت بايد ما به سمت پژوهش‌هاي كاربردي پيش برويم.
زهرا داوودي، پژوهشگر برگزيده جشنواره مبتكرين و مخترعين بسيجي در گفت وگو با خبرنگار فارس با اشاره به سخنراني امام خميني در پايان جنگ تحميلي كه بسيجيان را به جهاد علمي و عملي دعوت مي‌كردند، گفت: در چشم انداز بيست ساله توسعه كشور به جنبش نرم افزاري، توليد علم و حركت دانايي محوري تاكيد فراواني شده است زيرا كه رسيدن به خود اتكايي كه در عرصه توليد يكي از الزامات پيشرفت كشور است.
وي با تاكيد بر اين نكته كه بايد از نظر توان اختراع نوآوري و ايده پردازي در داخل ايران به خود كفايي برسيم تا بتوانيم استقلال كشور را حفظ كنيم، افزود: از آنجا كه رسيدن به استقلال سياسي بدون رسيدن به استقلال اقتصادي ممكن نيست و رسيدن به استقلال اقتصادي در بخش صنعت نياز به خودكفايي علمي، نظريه پردازي، اختراع، ابتكار و نوآوري دارد و در اين صورت بايد ما به سمت پژوهش‌هاي كاربردي پيش برويم.
داووي در ادامه تصريح كرد: ما بايد از نظريه پردازي صرف جدا شويم و به سمت اختراع، ابتكار و نوآوري پيش رويم و براي پيشرفت كشور بايد پژوهش‌ها كاربردي شود زيرا كه استقلال اقتصادي بدون نوآوري و علم امكان پذير نيست.
وي با اشاره به اينكه در سال‌هاي اخير در ايران در زمينه پژوهش فعاليت‌هاي زيادي انجام شده است، گفت: ما در ايران، پژوهشگر و نيروي انساني در زمينه پژوهش كم نداريم اما متاسفانه اين افراد مورد حمايت مالي قرار نمي گيرند.
اين پژوهشگر برگزيده صنعت ايران را نسبت به صنعت جهان عقب افتاده خواند و گفت:اگر ما بخواهيم پژوهش را بر اساس صنعت داخلي پيش ببريم نمي توانيم پژوهش‌هاي خود را عرصه جهاني و به صورت مقالات در ISI مطرح كنيم و اگر پژوهش‌هاي جهاني ارائه كنيم در داخل ايران كاربرد ندارد.
وي ضمن بيان اين مطلب كه صنعت ما بر اساس پژوهش نيست و پژوهش ما نيز مطابق نياز صنعت نيست اين دو مكمل يكديگر نيستند و باعث پيشرفت نمي شوند، افزود:پژوهش و صنعت اگر جدا از هم پيش رود و از آنجا كه دنيا در حال پيشرفت است و صنعت ايران هم خود عقب افتاده است، مابايد تكنولوژي را از ديگر كشورها وارد كنيم و از آنجا كه ما علم استفاده از اين تكنولوژي را نداريم بايد نيروي انساني اين علم را نيز وارد كنيم و اين امر هر روز عقب افتادگي ما را بيشتر مي‌كندو اين در حالي است كه جهان با شتاب بيشتري به پيشرفت خود ادامه مي‌دهد.
وي در پايان خاطر نشان كرد: ما از نظر علمي از كشورهاي ديگر چيزي كم نداريم و بايد دانشگاه، استاد و دانشجو را براي انجام پژوهش‌هاي كاربردي حمايت كند تا پژوهش كاربردي رونق پيدا كند و اين عقب افتادگي جبران شود و بايد از نيرو‌هاي دانشگاهي نيز در بخش صنعت استفاده شود.

١٤:٢١ ١٢/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد