براي اولين بار در كشور؛
كار شيميايي بر روي فولرن در پژوهشگاه صنعت نفت صورت گرفت
شاهد كاهش مصرف بنزين خواهيم بود
براي اولين بار در كشور ، كار شيميايي بر روي فولرن توسط محققان پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد.
به گزارش ايلنا، دكتر بهرام قنبري ، مسوول پروژه فولرن در پژوهشگاه صنعت نفت، در اين خصوص، گفت: فولرن يك مولكول شيميايي بوده كه تنها اجزاي تشكيل دهنده آن كربن است.
وي، افزود: ما در زندگي روزمره خود تركيبات كربني را به شكلهاي مختلف مانند گرانيت، الماس مشاهده ميكنيم، اما تفاوت عمده فولرن با تمامي آنها در اين است كه فولرن از شكل كروي برخوردار است و ميتوان روي آن واكنشهاي شيميايي انجام داد، زيرا فولرن با روش قوس الكتريكي و از گرانيت ساخته شده است.
قنبري ، مورد استفاده فولرن را به عنوان يك نانو ذره با قابليت تحمل فشار بسيار بالاي 3000 اتمسفري ذكر كرد و گفت: حتي بعد از برداشته شدن فشار از روي فولرن ، اين مولكول به حالت اوليه خود باز ميگردد و از آنها ميتوان در ميان سطوح روان كاري شونده به منظور كاهش ضريب اصطكاك استفاده كرد.
وي ، افزود: به اين ترتيب ، با وارد كردن اين مولكول در روغنهاي روان كننده، بنزين و نفت خام ، پيش بيني ميشود شاهد كاهش مصرف بنزين و سهولت انتقال نفت خام در سطوح لوله باشيم.
قنبري، تصريح كرد: كار شيميايي روي فولرن انجام شد تا در روغن موتور و بنزين قابل حل باشد، به اين ترتيب با انجام آزمونهاي استاندارد، قابليت تحمل فشار روغنها به مقدار قابل توجهي افزايش خواهد يافت و از سوي ديگر با افزودن آن در بنزين مصرف موتور كاهش يافته و شاخصهاي آلاينده منتشره از اگزوز نيز به مقدار قابل توجهي كاهش خواهد يافت.
وي ، در پايان افزود: در پژوهشگاه صنعت نفت مشغول ساخت اين ذره هستيم تا در مرحله بعد، از واردات آن بي نياز شويم.
١٠:٥٣ ٢١/٠٨/١٣٨٥