دبير علمي سمينار فنآوريهاي نوين در آب شيرينكنها:
سهم ايران در آب شيرينكنها 2 درصد كل ظرفيت خاورميانه است
سمينار فنآوريهاي نوين در آب شيرينكنها، ٢٨ و ٢٩ آبان ماه توسط پژوهشكده مهندسي آب دانشگاه تربيت مدرس در سالن برق آلستوم نيروگاه طرشت برگزار ميشود.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر مهرداد منطقيان - دبير علمي سمينار فنآوريهاي نوين در آب شيرينكنها - با اعلام اين مطلب خاطرنشان كرد: روزانه ٤٢٧ هزار متر مكعب آب شيرين در كشور توليد ميشود كه اين ميزان در حدود ٢ درصد كل ظرفيت آب شيرينكن در خاورميانه است.
وي افزود: هم اكنون حدود ١/٥ درصد از تكنولوژي آب شيرينكنها در حوزه خليج فارس مورد استفاده قرار ميگيرد و كشور عربستان صعودي ٤٠ درصد تكنولوژي آب شيرينكن در خليج فارس و درياي سرخ را مورد بهرهبرداري قرار داده است.
منطقيان تصريح كرد: در ايران نيز روزانه ٤٢٧ هزار و ٤٢٣ متر مكعب از سيستم آب شيرينكنها استفاده ميشود.
دبير علمي سمينار فناوري نوين در آب شيرينكنها با بيان اين كه هم اكنون آب شرب ليتري ٧ ريال در اختيار مردم قرار ميگيرد كه با استفاده از اين تكنولوژي به مردم مناطق محروم كشور كه نيازمند آب شيرين هستند نيز ميتوان خدمت رساني كرد، افزود: در شش ماهه اول سال جاري، هشت استان مركز و جنوب كشور گرفتار كم آبي بودند و حجم آبي كه به شهرها و روستاهاي مذكور انتقال داده شد در حدود دو ميليون متر مكعب حجم آبي بود كه اين مساله شاخص مهمي است براي اينكه به فكر باشيم تا راههاي متفرقهاي براي رساندن آن به نقاط محروم در نظر بگيريم زيرا رساندن آب با تانكر از نظر اقتصادي به صرفه نيست.
وي تصريح كرد: شيرينسازي با استفاده از فناوريهاي هستهيي مبحث نوين در سطح جهان است كه اگر بتوان از آن استفاده كرد ميتوان در بخش اقتصادي صرفهجويي قابل توجهي به عمل آورد.
دكتر منطقيان با اشاره به مصرف آب شيرينكنها گفت: از فناوري آب شيرينكنها در مصارف عمومي مانند آب شرب، صنايع پتروشيمي، كشاورزي، صنعتي و خودروسازي ميتوان استفاده كرد.
وي تصريح كرد: طي ٥ سال آينده روزانه ١٢٦ هزار متر مكعب از فناوري آب شيرينكنها در آب شرب شهرها و روستاها مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت.
دكتر كوروش محمدي، دبير اجرايي سمينار فنآوريهاي نوين در آب شيرينكنها نيز هدف از برگزاري سمينار را بحث و تبادل نظر در زمينه روشهاي مربوط به شيرين كردن آب، آشنايي با تجهيزات و تاسيسات آب شيرينكنها در ايران و كشورهاي جهان و تعامل بخش صنعت و دانشگاه ذكر كرد.
وي افزود: از موضوعات مورد بحث در اين سمينار بررسي روند فعلي و آتي صنعت آب شيرينكنها، فرآيندهاي نوين پيش تصفيه آب و اثرات زيست محيطي، واحدهاي آب شيرينكن، تجارب بهرهبرداري از واحدهاي آبشيرين كن، طرح و توسعه و خصوصيسازي و بهبود و نوسازي سامانههاي آب شيرين كن ميباشد.
دكتر محمدي گفت: تعداد ١٨ مقاله دريافت شده كه در قالب سخنراني در ايام برگزاري سمينار ارائه ميشود كه تعداد از اين سخنرانان از كشورهايي چون فرانسه، آمريكا، ژاپن، ايتاليا و لبنان ميباشند. همچنين نمايشگاهي در كنار سمينار داير خواهد بود كه شركتكنندگان در آن ميتوانند محصولات و خدمات مرتبط با صنعت آب و فاضلاب را به نمايش بگذارند.
وي در پايان تصريح كرد: اين سمينار با همكاري انجمن بينالمللي شيرينسازي آب، شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور، شركت مديريت منابع آب كشور و پژوهشكده مهندسي آب دانشگاه تربيت مدرس ٢٨ و ٢٩ آبان ماه در سالن برق آلستوم نيروگاه طرشت برگزار ميشود.
١٩:٢١ ٢١/٠٨/١٣٨٥