همزمان با اولين كنگره سراسري طب هوافضا
نخستين دانشكده طب هوافضا در دانشگاه علوم پزشكي ارتش راهاندازي ميشود
اولين كنگره سراسري طب هوافضا به ميزباني ارتش جمهوري اسلامي از تاريخ 23 تا 25 آبان ماه جاري در دانشگاه علوم پزشكي ارتش برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امير سرتيپ دكتر شاهرخ فرزام پور، رييس دانشگاه علوم پزشكي ارتش و رييس ستاد كنگره با اعلام اين مطلب، هدف از برگزاري كنگره را توليد علم طب هوافضا به صورت آكادميك و دانشگاهي و ايجاد دانشكده طب هوا فضا در كشور با همكاري نيروهاي مسلح، سازمان هواپيمايي كشوري، ناوگانهاي هوايي، وزارتخانهها و سازمانهاي ذيربط عنوان كرد و افزود: در اين كنگره كارشناسان، صاحبنظران، پژوهشگران و متخصصان امر به بررسي چالشها و رفع معضلات مرتبط با امور هوايي، ايمني پرواز، طب هوايي و چگونگي به كارگيري امكانات كشور در اين زمينه خواهند پرداخت.
وي با بيان اينكه كنگره داراي حداقل 9 امتياز بازآموزي است، افزود: اين كنگره با حضور 500 تا 600 نفر از كارشناسان، صاحبنظران و علاقمندان طب هوافضا در دو شاخه پرستاري و پزشكي برگزار ميشود كه طي آن در مجموع تعداد 115 مقاله (56 مقاله به صورت شفاهي و 59 مقاله به صورت پوستر) ارائه ميشود. همچنين هشت كارگاه عملي شامل كارگاههاي شبيه ساز پرواز، اورژانس هوايي، سه بالگرد به صورت آمبولانس هوايي كه در كنگره به پرواز خواهند پرداخت، كارگاه احياي قلبي - تنفسي به صورت نوين در پنج قسمت و كارگاه اتاق ارتفاع برگزار ميشود كه اين سيستم را نيز راه اندازي ميكنيم.
رييس ستاد كنگره سراسري طب هوافضا با اعلام اينكه مسائل طب هوايي در اين كنگره پوشش داده ميشود افزود: در اين كنگره چهار موضوع فيزيولوژي هوايي، طب هوايي باليني، بهداشت هوايي (شامل بيماريهاي واگيردار، بهداشت غذا، آب و افراد) و طب غواصي و زير سطحي (چشم، قلب و ريه) مورد بحث و بررسي قرار ميگيرند.
وي گفت: در اين كنگره همچنين كتابي تحت عنوان راهنمايي پزشكي خطوط هوايي كه توسط دكتر جلالي تاليف و تدوين شده ارائه ميشود.
به گزارش ايسنا، امير سرتيپ دكتر فرزام پور در ادامه با اشاره به راهاندازي دانشكده طب هوافضا خاطر نشان كرد: مجوز تاسيس رشته طب هوا فضا از سال 78 از وزارت بهداشت اخذ و براي پذيرش دانشجو گزينشهاي ويژهاي انجام شد.
وي افزود: تاسيس دانشكده طب هوا فضا ضمن افتخاري كه براي ما در پي داشت، مسئولان ارتش را بر آن داشت تا نسبت به اين مهم توجه كنند. در چند ماه اخير شتاب اين روند افزايش داشت به طوري كه تصميم گرفته شد از همه امكانات موجود در كشور اعم از علمي، صنعتي و نيروي انساني استفاده شده و با راه اندازي كنگره هوافضا با شركت تمام افراد دست اندركار اين رشته بتوانيم به راه اندازي رشته طب هوافضا و پويا كردن آن اقدام كنيم.
رييس ستاد كنگره سراسري طب هوافضا با اشاره به اينكه مساله تحريم در اين زمينه از سالها قبل مطرح بوده است، تصريح كرد: با وجود چالشهاي موجود، زمينه سازي ارتقا اين علم را پايه ريزي كرده و دورههاي پرستاري پروازي در ارتش برگزار شد و هم اكنون بحث تخصصي پزشكي مطرح است. در زمينه اتاق ارتفاع، سيستمهاي مهندسي و ... تحقيقات در نقطه پرقوتي قرار دارند و پس از انقلاب اسلامي نيروهاي ما فعال بودهاند به طوري كه ميتوانيم بدون وابستگي به خارج منشا توليد اين علم در كشور را ايجاد كنيم.
دكتر سيد محمود جلالي در ادامه يادآور شد: خوشبختانه بعد از انقلاب ساخت تكنولوژيهاي هوافضا آماده شده كه تعدادي از آنها مراحل آموزشي را طي ميكنند كه در نمايشگاه عرضه خواهد شد.
وي افزود: تمام اين تجهيزات بر اساس علمي كه در دنيا وجود دارد طراحي شدهاند كه ساخت تعدادي از آنها انجام شده و تعداد ديگري در دست ساخت قرار دارد.
دكتر معصومه غياثوند، متخصص طب كار و رييس دپارتمان هوافضا دانشگاه در ادامه گفت: طب هوافضا شاخهاي از طب پيشگيري است كه هم طب كار و هم طب پيشگيري را در بر ميگيرد. هدف آن تناسب و تطابق جسماني و رواني گروه پروازي با عوارض ناشي از كاهش فشار و يا افزايش ارتفاع است.
به گزارش ايسنا، وي افزود: همه كشورها با يكديگر در تعامل هستند تا جديدترين استانداردها و مطالب علمي درباره سلامت گروه هوافضا را يكسان كنند.
گفتني است، مقاله وي تحت عنوان «اثرات بيوشيميايي شيفت كاري بر كاركنان كنترل ترافيك هوايي» از دانشگاه علوم پزشكي ارتش امسال در كنگره بين المللي طب هوافضا در هند به عنوان مقاله برتر برگزيده شد.
١٤:٣٧ ٢٢/٠٨/١٣٨٥