لزوم افزایش سرانه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
بخش پژوهش دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال های اخیر جهش مناسبی داشته که برای استمرار این جهش نیازمند افزایش سرانه پژوهش از بودجه دانشگاه ها و تصویب هر چه سریع تر مراکز تحقیقاتی این دانشگاه است.
دکتر نادر اسماعیل نسب در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی در این دانشگاه که دارای موافقت اصولی است، گفت: یکی از درخواست های دانشگاه در بخش پژوهش، تبدیل این مرکز به یک مرکز تحقیقاتی مصوب است که این امر با توجه به وجود زمینه های تخصصی میکروبیولوژی و حضور متخصصان بیماری های ریوی امکان پذیر است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: درخواست ایجاد مراکز تحقیقاتی علوم رفتاری و باروری و ناباروری نیز در دستور کار قرار دارد که امیدواریم وزارت بهداشت مجوزهای لازم برای تأسیس این مراکز را به دانشگاه اعطا کند.
وی به افزایش بودجه های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اشاره و تأکید کرد: این افزایش در روند تحقیقات موثر بوده اما مشکلی که هم اکنون در بخش پژوهش گریبانگیر بخش پژوهش است ناچیز بودن بودجه فصل تملیکی است. در واقع اعتبارات بخش خرید تجهیزات باید افزایش یابد تا مراکز و آزمایشگاه بتوانند تجیزات جدید و مورد نیاز خود را به موقع خریداری کنند.
اسماعیل نسب با اشاره به توانمندی های این دانشگاه در بخش پژوهش افزود: دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بهره گیری از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران غیر عضو هیئت علمی توانسته دو شورای پژوهشی HSR و شورای پژوهشی دانشگاه پژوهش های خود را به انجام برساند.
وی یاد آور شد: در شورای پژوهشی HSR مشکلات بخش پژوهش در نظام سلامت بررسی می شود و تاکنون با گذشت 8 ماه از تشکیل این شورا 8 طرح کاربردی مصوب شده است و در شورای دانشگاه در سال 84 حدود 65 طرح و در سال 85 نیز تاکنون 46 طرح به تصویب رسیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: شورای پژوهشی در تمامی دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی کردستان راه اندازی شده و پروژه های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی در این شوراها تا سقف 7 میلیون ریال تصویب می شود و طرح های بیش از این مبلغ در شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب می رسد.
وی از تصویب شدن مرکز تحقیقات گوارش و کبد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عنوان نخستین مرکز مصوب این دانشگاه خبر داد و گفت: این مرکز تا سقف 10 میلیون ریال از طرح های تحقیقاتی حمایت مالی انجام می دهد.
اسماعیل نسب همچنین از موفقیت های کسب شده توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خبر داد و گفت: این کمیته توانسته در جمع کمیته های تحقیقات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از نظر تعداد مقالات ارسالی و پذیرفته شده مقام نخست را کسب کند.
١٣:٠٩ ٢٤/٠٨/١٣٨٥