> غشاهاي نانو كامپوزيت پليمري در پژوهشگاه صنعت نفت ساخته مي شود
ساخت غشاهاي نانوكامپوزيت پليمري با عبوردهي بالا و انتخاب پذيري معكوس در پژوهشكده علوم و تكنولوژي پليمر پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاري كار ايران، ايلنا، به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت، مهندس خان بابايي، مسئول پروژه ، دراين خصوص گفت: با توجه به اهميت دستيابي به دانش فني و توسعه كاربرد تكنولوژي غشايي در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي، پژوهشگاه صنعت نفت چندين طرح و پروژه تحقيقاتي را در اين زمينه تدوين و برنامهريزي كرده است .
به گفته وي، پژوهشكده علوم و تكنولوژي پليمر مسئوليت شناسايي، سنتز، فرمولاسيون و تهيه غشاهاي پايه پليمري مناسب براي كاربردهاي مختلف را به عهده دارد.
وي ، افزود: كاربرد اصلي اين غشاها در جداسازي هيدوركربنها از گاز طبيعي به منظور كنترل نقطه شبنم و BTU و همچنين بازيافت NGL از گازهاي همراه در سر چاه يا گازهاي حاضل از EOR است.
خان بابايي، تصريح كرد: علاوه بر موارد بالا، از غشاها ميتوان براي جداسازي و بازيافت مخلوط هيدروكربنها، حلالها، بنزين VOC، MTBE، بخار آب و غيره در فرآيندهاي پالايشگاهي و پتروشيمي نيز استفاده كرد.
وي ، افزود: استفاده از غشاها در مقايسه با تكنولوژيهاي شناخته شده انرژي و سرمايه بر، تقطير و جذب براي جداسازي و خالص سازي گازها، بخارات و مايعات، فرآيندي مناسب است، زيرا تكنولوژي غشايي كم هزينه، كم مصرف (انرژي( و دوست دار محيط زيست است. لازم به ذكر است؛ جداسازي هيدروكربنها و حذف آنها از مخلوطهاي گازي و مايع مختلف از اهداف مهم صنايع شيميايي و پتروشيمي است و براي رسيدن به اين اهداف معمولاً روشهاي جذب RECTIFICATION، ADSORPTION و استفاده از CRYOFENICS ، مورد استفاده قرار ميگيرد، ولي طي 20 سال گذشته به اين روشهاي سنتيتكنولوژي غشايي نيز اضافه شده است و اين تكنولوژي روشهاي رايج را به چالش طلبيده است.
١١:٢١ ٢٧/٠٨/١٣٨٥