> يك پژوهشگر:
توسعه فراگير هر كشوري بدون زير ساخت فكري و فرهنگي ميسر نيست
در حاشيه برگزاري نمايشگاه كتاب , نشست تخصصي با عنوان ارائه يافته هاي پژوهشي ،بررسي وضع نشر كتب مجاز استان و راهكارهاي ساماندهي اين حوزه در سالن همايش نمايشگاه بينالمللي مشهد برگزار شد .
به گزارش گروه فرهنگ و هنر ايلنا به نقل از ستاد خبري نمايشگاه كتاب، "دكتر شانچي"، محقق ، پژوهشگر و مجري طرح پژوهشي وضع نشر كتب مجاز با بيان اينكه توسعه فراگير هر كشوري بدون زير ساخت فكري و فرهنگي ميسر نيست، خاطر نشان كرد : مهمترين عوامل و مولفههايي كه مي تواند در پيشبرد اين مهم نقش بسزايي ايجاد كند رسانه ها و دادههاي آن است .
وي تاكيد كرد : امروز ميزان حجم كتاب در دنيا جزء آيتمهاي توسعه محسوب ميشود .
شانچي با بيان اين مطلب كه بحث كتاب و نقش آن در توسعه در سطح ملي استاني مطرح است , يادآور شد: خراسان با توجه به پتانسيل و بنيه فكري , فرهنگي , ملي و پژوهشي كه در كشور دارد, سهم و جايگاه كمتري در زمينه توليد كتاب دارد .
وي با تاكيد بر نابسامانيها در حوزه نشر گفت: صنعت نشر در خراسان با مشكلاتي مواجه است كه ارائه طرحهاي پژوهشي در شناسايي و ارائه راهكارها براي ساماندهي آن مفيد فايده خواهد بود .
وي گفت: براي رسيدن به فرداي بهتر در حوزه نشر نيازمند شناخت وضعيت نشر در استان هستيم .
وي با اشاره به وضعيت نشر در جهان اظهارداشت: با اختراع چاپ در قرن 15 صنعت چاپ اولين مراحل خود را آغاز كرد.
وي اولين نسخه هاي چاپي در ايران را در سال 1030 قمري(اوايل قرن 11) در اصفهان عنوان كرد و گفت: در خراسان در سال 1293 نخستين نسخههاي چاپي در كتابفروشي توسط مير مرتضي موسوي صورت گرفت .
١٣:٢٤ ٢٨/٠٨/١٣٨٥