٠٣:١٨ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس نرم‌افزار:
بيشترين مشكل حوزه‌ي نرم‌افزار به كاربرد آن مربوط است

يك كارشناس نرم‌افزار گفت: در حوزه‌ي نرم‌افزار بيشترين مشكل، به بحث كاربرد و گسترش آن مربوط است كه اگر در بحث كاربرد نرم‌افزار بتوانيم در سيستم‌هاي مختلف زمينه‌هاي فعاليت را ايجاد كنيم، طبيعتا گرايش نسبت به نرم‌افزارهاي خارجي كاهش خواهد يافت و از طرفي اگر كاربردهاي آن گسترش يابد، زمينه‌هاي رشد داخلي نرم‌افزار نيز افزايش مي‌يابد.
محمدباقر اثني‌اشعري در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه در حوزه‌ي نرم‌افزار متاسفانه بازار شركت‌هاي متوسط و كوچك را فراموش كرده‌ايم، اظهار كرد:‌ عمدتا در بخش نرم‌افزار به دنبال سازمان‌هاي بزرگ هستيم كه در آن‌ها هم پيچيدگي زيادي وجود دارد و وقتي كه در آن فاز وارد مي‌شويم، بحث واردات نرم‌افزار و نرم‌افزارهاي خارجي نيز مطرح مي‌شود.
به گفته‌ي او توان داخلي و نيروهاي متخصص در حوزه‌ي نرم‌افزار و توليد آن در كشور وجود دارد، اما متاسفانه به دليل نبود سرمايه‌گذاري مناسب و ريسك زيادي كه در اين حوزه وجود دارد، توليدكنندگان و علاقه‌مندان وارد اين حوزه نمي‌شوند.
وي افزود: ما هنوز نرم‌افزارهايي نداريم كه به جز نرم‌افزارهاي مالي - اداري بتوانند يك ERP كوچك براي شركت‌هاي متوسط درست كنند، بنابراين شركت‌ها بايد در اين زمينه فعاليت كنند و در اين صورت است كه مي‌توان شاهد جهش بزرگي در حوزه‌ي نرم‌افزار كشور بود.
اين كارشناس نرم‌افزار در ادامه با بيان اين كه در كشورمان مديران و به طور كلي مردم به استفاده از نرم‌افزارهاي خارجي تمايل بيشتري دارند، گفت: خارجي بودن حداقل در حوزه‌ي نرم‌افزار يك امتياز محسوب نمي‌شود. اگر اين ويژگي در هر كالايي يك امتياز محسوب شود، اما اين موضوع در حوزه‌ي نرم‌افزار صدق نمي‌كند؛ زيرا اكثر مواقع مسائل و نيازهايي كه در حوزه نرم‌افزار داريم خاص و ويژه است كه طبيعتا نرم‌افزارهاي خارجي پاسخگوي آن نخواهد بود.
وي در ادامه با بيان اين كه حوزه‌ي IT به گونه‌اي است كه اگر در آن پولي به هدر رود، اين هدر رفتن نتايج مثبتي به دنبال نخواهد داشت، گفت:‌ با گسترش كاربرد IT زمينه‌هاي فرهنگي آن نيز خواهد آمد، متاسفانه در سال‌هاي اخير با حذف بودجه‌هاي IT و وجود يك نگاه لوكس و اشرافي به بحث IT خيلي از اين زمينه‌ها حذف شد و به دنبال آن سرمايه‌گذاري‌هاي چنداني در اين زمينه انجام نشده است.
اثني‌اشعري محدوديت بودجه و پروژه، نگاه منفي به IT و صرفا اشاره به تجربيات ناموفق IT و بزرگ كردن آن‌ها كه در همه اين‌ موارد مديريت كلان IT كشور بي‌تقصير نبوده است را از عواملي برشمرد كه باعث شده به طور كلي در دولت نهم يك نگاه منفي نسبت به IT كه نرم‌افزار نيز زيرمجموعه آن است وجود داشته باشد و فعاليت‌هاي موثري در اين زمينه صورت نگرفته است.
وي گفت: پيش از اين و در زمينه‌ي فن‌آوري اطلاعات و در حوزه‌ي نرم‌افزار پيشرفت‌هاي بسياري در حال انجام بود كه اين روند حداقل در سال 84 متوقف يا منفي شده است.
او در بخشي از سخنان خود بر لزوم حمايت از حوزه‌ي نرم‌افزار و فعالان آن در اين زمينه تاكيد كرد تا سرمايه‌گذاري مناسب در اين زمينه انجام شود.

١١:٣٥ ٢٩/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد