معاون فرهنگي وزيرعلوم خبرداد:
تهيه شناسنامه هويتي دانشگاهها
برگزاري جشن فارغالتحصيلي دردانشگاهها
ابلاغ آييننامه شوراي «تعامل و تبادل نظر دانشجو و دانشگاه»
معاون فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، از ابلاغ آييننامه شوراي تعامل و تبادل نظر دانشجو و دانشگاه، برگزاري جشن فارغالتحصيلي در دانشگاهها و تهيه شناسنامه هويتي دانشگاهها خبر داد.
دكتر محمد باقر خرمشاد در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به راهكارها و پيشنهادات حوزه براي افزايش تحرك و پويايي فرهنگي و سياسي در دانشگاهها، اظهار كرد: در اين راستا آييننامهاي تحت عنوان شوراي تعامل وتبادل نظر دانشجو و دانشگاه تهيه و در آخرين نشست روساي دانشگاهها به آنها ابلاغ شد، بر اين اساس روساي دانشگاهها بايد شورايي را متشكل از نمايندگان تشكلهاي دانشجويي، كانونهاي فرهنگي هنري، انجمنهاي علمي، شوراي صنفي، دانشجويان كارشناسي ارشد، دانشجويان دكترا و يك دانشجوي معمولي كه عضو هيچ تشكل و گروهي نباشد، تشكيل دهند.
وي افزود: بر اساس اين آييننامه، شوراي مذكور هر دو ماه يكبار با رييس دانشگاه و هر سال يك مرتبه با هيات رييسه دانشگاه جلساتي خواهند داشت.
تعيين فصول برگزاري جشن فارغالتحصيلي در دانشگاهها
دكتر خرمشاد در راستاي برنامههاي تحرك بخشي در دانشگاه به تعيين فصول برگزاري جشن فارغالتحصيلي در دانشگاهها اشاره كرد و گفت: پيشنهاد ما برگزاري اين جشنها در دهه اول خرداد ماه است تا به عنوان «دهه جشن فارغالتحصيلي» در دو سطح سالانه و دو سالانه برگزار شود، به عبارت ديگر بخش سالانه در سطح دانشكده و دانشگاه و هر ساله با مشاركت دانشجويان برگزار ميشود و در بخش دو سالانه نيز فارغالتحصيلان سالهاي قبل دانشگاه هر دو سال يكبار دور هم جمع شده و در اين مراسم شركت ميكنند.
وي با اشاره به برگزاري جشنوارهاي در ارتباط با جشن فارغ التحصيلي، اظهار كرد: بر اين اساس از كليه دانشگاهها خواسته شده تا به صورت مستقل سرودهاي مختص دانشجويان ورودي جديد، فارغ التحصيلان و سرودي مختص دانشگاه تهيه كنند تا در اين جشنواره ارايه شود.
وي با بيان اينكه روساي دانشگاهها در اين خصوص توجيه شدهاند، افزود: بر اين اساس اوايل سال آينده نمايشگاهي ملي از توانمنديهاي دانشگاههاي كشور در تهران برگزار خواهد شد كه دانشگاهها در اين نمايشگاه ميتوانند دستاوردهاي خود را معرفي و ارايه كنند.
وي با بيان اينكه اغلب اين كارها دانشجويي بوده و وزارت علوم نيز در صورت درخواست اعتباراتي در اختيار آنان قرار ميدهد، گفت: از روساي دانشگاهها خواسته شده تا يك شناسنامه هويتي متشكل از 10 مشخصه مانند پرچم دانشگاه، سرود وروديهاي جديد، سرود فارغ التحصيلي، سايت مناسب دانشگاه، كتابچههاي معرفي هر دانشگاه، فيلم معرفي دانشگاه، تصاويري از دانشگاه، دستاوردها و فعاليتهاي آن تهيه كنند.
استراتژي مناظره وزارت علوم
معاونت فرهنگي وزارت علوم در خصوص استراتژي مناظره وزارت علوم، گفت: بر اين اساس در فضاي انتخاباتي فعلي، در صورت پذيرش اين قالب توسط تشكلها، مناظره و يا ميزگردهاي زاويه دار با هدف ايجاد تحرك در بين دانشجويان در دانشگاهها برگزار ميشود كه روشي پسنديده و متناسب با فضاي آكادميك و دانشگاهي است.
وي با اشاره به برگزاري ميزگردهاي زاويه دار، اظهار كرد: در ميزگردهاي زاويه دار تشكلها علاوه بر دعوت از افراد همسو با تفكرات خود، فرد ديگري را كه خيلي هم جهت و همفكر با تشكل مربوطه نيست را نيز دعوت ميكند تا طي آن اين دو نفر با هم ميزگرد را اداره كنند تا دانشجو از ماحصل اين مباحث دست به انتخاب زند.
معاون فرهنگي وزارت علوم در خصوص بحث پوشش دانشجويي، اظهار كرد: شوراي فرهنگ عمومي كشور طي چند ماه گذشته مصوباتي در رابطه با بحث فرهنگ عفاف و حجاب داشته كه به كليه دستگاهها ابلاغ شده است، در اين راستا از روساي دانشگاهها خواسته شده تا برنامههاي خود را در همين راستا هدايت كنند كه در اين رابطه ميتوان به برگزاري همايش، نمايشگاه، فعاليت تشكلها در خصوص پوشش دانشجويي، برگزاري نمايشگاههاي مد لباس و مطالعه قوانين و مقررات مربوطه در ساير نقاط دنيا اشاره كرد تا به دنبال آن با بحث و اغنا به ميانگين در خور شان آكادميك دانشگاه و دانشجو برسيم.
دكتر خرمشاد در خاتمه ابراز اميدواري كرد: طي چند ماه آينده اين روند محقق شود و بتوان در يك بستر آكادميك علمي و متناسب با شان دانشگاه، فضايي در دانشگاهها ايجاد شود كه مورد قبول تمام قشرهاي اجتماعي ايران باشد.
١٢:٠٥ ٢٩/٠٨/١٣٨٥