٠١:٥٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
نشست ‌خبري‌ چهارمين‌ دوسالانه‌نقاشي‌جهان‌اسلام برگزار شد
انتشار كتاب دوسالانه‌ سوم نقاشي توسط موزه‌ي هنرهاي معاصر؛ برپايي نهمين دوسالانه پوستر در سال 86 و ...

دوسالانه نقاشي جهان اسلام در چهارمين دور برگزاري ششم آذرماه سال جاري، با دبيري مهدي حسيني در دو بخش "آزاد" و "خيال شرقي" در نگارخانه‌هاي مجموعه‌ي صبا، تدارك ديده شده و انتخاب آثار به محمدعلي ترقي‌جاه، ايرج اسكندري، مصطفي گودرزي و حبيب‌الله صادقي سپرده شده است و طبق اعلام در نشست صبح امروز برگزاركنندگان، هيات انتخاب، به‌همراه يك هنرمند استاني و سه داور خارجي در مرحله‌ي پاياني كار داوري آثار را برعهده خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نشست خبري چهارمين دوسالانه‌ي بين‌المللي نقاش معاصر جهان اسلام، صبح امروز دوشنبه 29 آبان، با حضور برگزاركنندگان در موسسه‌ي هنري صبا برگزار شد و محسن زارع، رييس موسسه فرهنگي هنر صبا، از همراهي دبيرخانه‌ي دايمي با چهارمين دوسالانه‌ي نقاشي جهان اسلام خبر داد كه قرار است سياست‌گذاري‌هاي خود را در آن نهادينه كند.
دبير چهارمين دوسالانه‌ي نقاشي جهان اسلام نيز از دغدغه‌ي اصلي فرهنگستان هنر، يعني وجود يك دبيرخانه‌ي دايمي براي ارتباط مستمر با دنيا ياد كرد.
مهدي حسيني در اين نشست گفت: از مجموع 9500 اثر از 1621 هنرمند به دبيرخانه‌ي اين دوسالانه ارسال شده كه 1181 اثر از 587 هنرمند پذيرفته شد كه از اين ميان 927 اثر متعلق به بخش آزاد و 254 اثر متعلق به بخش خيال شرقي بوده است. در بخش خارجي را 1564 اثر از 274 هنرمند از 35 كشور رسيده و از اين ميان 670 اثر از مجموع هنرمندان خارجي به دوسالانه راه يافته است.
به‌گفته‌ي او در اين دوسالانه بخش ويژه‌اي به كشورهاي مراكش، بنگلادش و آذربايجان اختصاص يافته و تالار اختصاصي مربوط به هنر معاصر اين سه كشور درنظر گرفته شده است. آثار هنري كشور بنگلادش به‌خاطر كودتاي اخير اين كشور، هنوز به دبيرخانه نرسيده است و تلاش براي ارسال و دريافت آثار همچنان ادامه دارد.
وي خبر داد كه بخش جداگانه‌اي براي استادان برجسته‌ي هنر معاصر ايران، نقاشان، بزرگان و پيشكسوتان كشور در نظر گرفته شده است كه آثار آنها به صورت افتخاري وخارج از مسابقه وداوري درتالاري مجزا به‌نمايش درخواهد آمد.
حسيني درباره‌ي اهداف برگزاري اين دوسالانه توضيح داد: ما تلاش كرديم تا نگاه خارجي به جهان اسلام داشته باشيم و رسانه‌ها كوشيدند تا آن نگاه خاص را توسعه دهند. جهان اسلام پرتحرك، پويا و زنده است و نسل جواني را به‌عنوان سرمايه خود دارد كه اروپا از داشتن آن محروم است و اين دوسالانه‌ها مي‌توانند فضايي براي نمايش آثار اين نسل جوان باشند.
وي همچنين اظهار كرد: بودجه اختصاص يافته به دوسالانه در اختيار فرهنگستان هنر است و جوايز فرهنگستان و موسسه‌ي فرهنگي هنري صبا به‌صورت جداگانه اهدا خواهد شد.
او درباره‌ي كيفيت آثار دريافتي دوسالانه اذعان داشت: آثار ارسالي در دو بخش آزاد و خيال شرقي از لحاظ كيفيت وضعيت يكساني داشتند، اما از لحاظ كميت تعداد آثار ارسالي بخش آزاد بيشتر بود.

بنا بر اين گزارش، حبيب‌الله صادقي، عضو هيات علمي چهارمين دوسالانه بين‌المللي نقاشي معاصر جهان اسلام نيز در اين نشست حاضر شده بود، اما درباره‌ي بخش‌هاي مختلف دومين دوسالانه‌ي پوستر جهان اسلام و چاپ كاتالوگ‌ نمايشگاه‌هاي دور اول و دوم نمايشگاه نقاشي سخن گفت.
وي كه سرپرستي موزه‌ي هنرهاي معاصر تهران را برعهده دارد، خبر داد كه مجموعه‌ي صبا و فرهنگستان هنر، كتاب سومين دوسالانه را با استفاده از كمك موزه‌ي هنرهاي معاصر تهران منتشر خواهند كرد.
به گزارش ايسنا، در اين نشست درباره‌ي پوستر چهارمين دوسالانه‌ي نقاشي جهان اسلام سخني گفته نشد، اما صادقي عنوان كرد: براي پوستر دوسالانه‌ي پوستر جهان اسلام از طرح‌ها و اتودهاي اوليه‌يي كه از زنده‌ياد مميز باقي مانده است، استفاده خواهند كرد.
وي خبر داد كه نهمين دوسالانه‌ي پوستر در سال 1386 به‌همت موزه‌ي هنرهاي معاصر تهران و موسسه‌ي صبا برگزار مي‌شود.

١٣:٣٥ ٢٩/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد