٠١:٥٥ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس نرم‌افزار:
تحول در صنعت نرم‌افزار نيازمند تغيير در لايه‌ي آموزشي است

يك كارشناس نرم‌افزار گفت: ايجاد تحول و جنبش واقعي در صنعت نرم‌افزار بايد از دانشگاه‌ها آغاز شود.
مهدي علي‌اكبريان در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي راه‌كارهاي ايجاد تحول در صنعت نرم‌افزار كشور اظهار كرد: تعداد زيادي از فارغ‌التحصيلان رشته‌ي نرم‌افزار دانشگاه بدون آموزش نمي‌توانند كار مفيدي در اين زمينه انجام دهند، با توجه به اين مساله تحول در لايه‌ي آموزشي يكي از موارد مهم و قابل توجه است.
وي ادامه داد: بهتر است دانشجويان اين رشته در دوره‌ي آموزشي خود با شركت‌هاي فعال در اين حوزه فعاليت و مشاركت كنند؛ زيرا عملا ارتباط دانشگاه و دانشجويان با اين صنعت كه شركت‌هاي نرم‌افزاري هستند باعث مي‌شود اين دانشجويان با تجربه شده و بلافاصله بتوانند به بازار كار جذب شوند.
اين كارشناس ادامه داد: هر چه استفاده از IT و كاربرد آن بيشتر شده و توسعه پيدا كند اين موضوع عملا موجب توليد مي‌شود، زيرا معمولا توليد در ابتدا به وجود نمي‌آيد، بلكه اول نياز بازار ايجاد و پس از آن توليدكنندگان مجبور مي‌شوند براي موفقيت در رقابت، بهتر توليد كنند.
او در ادامه با اشاره به علاقه زيادي كه به استفاده از اين نرم‌افزارهاي خارجي وجود دارد، گفت:‌ در نرم‌افزارهاي سيستمي‌ به دليل اين كه مدل‌هاي خارجي آن به راحتي و با قيمت بسيار پايين كپي مي‌شود، همه ترجيح مي‌دهند از اين نوع نرم‌افزارها استفاده كنند.
به اعتقاد وي در محصولات خارجي و در ديگر كشورها اطمينان به آينده براي شركت فروشنده عامل تعيين كننده‌ محسوب مي‌شود، يعني وقتي از شركتي در اين زمينه محصولي خريداري مي‌شود، خريدار اطمينان دارد كه اين شركت سابقه‌ي زيادي دارد زيرا اين شركت در كارش ثابت قدم و باسابقه است؛ در صورتي كه در كشور ما اين مورد كمتر به چشم مي‌خورد و شركت‌هاي ما هر چند سال يك‌بار تغيير رويه، و حتي تغيير شكل مي‌دهند.
به گفته‌ي وي، در ايران هر شركتي كه به ثبات قدم مشهور شد محصولات آن را نيز به خوبي خريداري مي‌كند، بنابراين ثبات قدم در بازار يكي از مباحث مهم در اين زمينه است.
اين كارشناس ادامه داد: وقتي سازمان‌ها و مراكز به نرم‌افزارهاي خاصي نياز دارند، به دليل اين كه شركت‌هاي خارجي تجربه و سابقه‌ي زيادي در توليد نرم‌افزار مربوطه دارند، از آن نرم‌افزارها خريداري مي‌كنند و اگر در كشور سراغ شركت‌هايي كه در اين زمينه فعاليت مي‌كند برويم، مي‌خواهند اين نرم‌افزارها را از اول تهيه كنند.
وي در بخشي از سخنان خود با بيان اين كه در كشور ما نيروها و متخصصان خوبي در حوزه‌ي نرم‌افزار وجود دارند گفت: متاسفانه در عمل شاهديم كه محصولات خوبي در اين زمينه ارايه نمي‌شود، زيرا شركت‌ها سرمايه‌ي زيادي ندارند كه بر روي يك محصول به خوبي فعاليت كنند و در انتها فقط يك بار آن محصول را مي‌فروشند و در بازار جهاني هم حضور ندارند، بنابراين كيفيت محصولاتشان زياد بالا نيست.
او در پايان گفت: متاسفانه ما ساختار حقوقي براي بازخواست از شركت‌هاي خطاكار را به ميزان كافي در كشور نداريم، در كشورهاي ديگر وقتي شركتي محصولي مي‌فروشد، اگر اشكالي در محصولاتش وجود داشته باشد، مورد بازخواست قرار مي‌گيرد، در صورتي كه در كشور ما شركتي كه محصول نرم‌افزار خوبي ندهد، مورد بازخواست قرار نمي‌گيرد و همه‌ي اين عوامل موجب مي‌شود كه همه به سمت استفاده و خريد نرم‌افزارهاي خارجي پيش روند.

١١:٠٥ ٣٠/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد