تجارت الكترونيك يكي از مولفه هاي شهر الكترونيك است
قوانين حوزه تجارت الكترونيكي شفاف نيست
توسعه تجارت الكترونيك و شهر الكترونيك به صورت موازي و مجزا بايد با برنامهريزيهاي مستقل در كشور ايجاد شود.
دكترناصر مزيني، استاد دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار ايلنا ، با بيان اين كه تلاشهايي از سوي دستگاههاي اجرايي در زمينه توسعه تجارت الكترونيك صورت گرفته است ، اظهار داشت: به دلايل اجرايي اين حركت به كندي صورت ميگيرد.
وي ، با بيان اين كه شوراي عالي فناوري اطلاعات به تشكيل كارگروههاي چون تجارت الكترونيك، شهر الكترونيك و دولت الكترونيك اقدام كرده است، خاطرنشان كرد: بهترين محفلها براي توسعه تجارت الكترونيك دركشور ايجاد شده است ، اما خروجيهاي آن ملموس نيست.
دكتر مزيني، با بيان اين كه در بحث تجارت الكترونيك در ابتداي راه هستيم ، يادآور شد: چندين سال ازكشورهايي در مقياس خودمان عقبتر هستيم.
وي ، افزود: بايد تلاش و اهتمام خود را به كار گيريم تا همه سيستمهاي مرتبط با تجارت الكترونيك شفاف شود.
اين استاد دانشگاه ، با تاكيد بر اين كه قوانين در حوزه تجارت الكترونيك دركشور ما كم است و يا شفاف نيست، گفت: مصوباتي در مجلس در اين خصوص وجود دارد، اما اجراي آن روشن نيست تا به دستگاهها ابلاغ شود.
وي ، با بيان اين كه سيستمهاي حقوقي در فضاي الكترونيك بسيار تاثيرگذار است، افزود: بايد فضا به خوبي آماده شود تا افراد در فضاي الكترونيك بتوانند بدون مشكل و دغدغه اقدام به فعاليت كنند.
دكتر مزيني، گفت: درتجارت الكترونيك شناخت و فرهنگ عمومي لازم است و ارتقاي سيستم بانكي بايد به صورت فرهنگسازي و اطلاع رساني افراد جامعه انجام گيرد.
اين استاد دانشگاه، با بيان اين كه تجارت الكترونيك يك كپي ازمولفههاي شهر الكترونيك است، افزود: اين دو مقوله بايد به صورت موازي و مجزا از هم جايگاه خود را در كشور پيدا كنند و در هر دو زمينه برنامهريزيهاي مستقلي دركشور شكل گيرد.
١١:٢١ ٣٠/٠٨/١٣٨٥