بودجه تحقيقات بيوتكنولوژي بايد متناسب با معيارهاي جهاني باشد
يك پژوهشگر ميگويد براي حضور فعال در زمينه بيوتكنولوژي در مقياس جهاني بايد بودجه نيز در همين مقياس در نظر گرفته شود.
دكتر فريدون مهبودي، عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و تكنولوژي زيستي روز سه شنبه گفت در عرصه بينالمللي بودجههاي تحقيقاتي در زمينه بيوتكنولوژي حدود ۵۰۰تا دو ميليون دلار است اما بودجههاي تحقيقاتي ما در اين زمينه از ۵۰۰تا ۶۰۰ميليون ريال تجاوز نميكند.
وي كه روز سهشنبه با خبرنگار علمي ايرنا صحبت ميكرد، گفت تا زمانيكه بودجههاي تحقيقاتي در اين حدود باشد و و تسهيلات بانكي براي حمايت از توليد بهره ۱۰درصدي داشته باشد نميتوان انتظار داشت كه حركتهاي فردي و پراكنده در سطح ملي سامان يابد.
مهبودي گفت بايد انتظار مسوولان از پژوهشگران، ارايه توانمنديهاي علمي در سطح بينالمللي باشد و در مقابل، نحوه حمايت مالي و معنوي از آنان نيز در همان سطح باشد.
وي اظهار داشت با شرايط كنوني با تلاش كم ميتوان با رعايت استاندارد هاي بينالمللي توليد و پژوهش از جمله حمايتهاي معنوي، همكاري با مراكز پيشرفته جهان و حمايتهاي مالي افتخارهاي بسياري را در سطح جهاني براي ايران رقم زد.
عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و تكنولوژي زيستي، رشد علمي و تكنولوژيك كشور در چند سال گذشته را حاصل حركتي دانست كه به طور نسبي با برنامهريزي بوده است.
وي خاطرنشان كرد اگرچه نميتوان گفت كه اين حركت كاملا جهت دار و مطابق برنامهريزي كامل در سطح ملي و كشوري انجام شده اما در عين حال نميتوان نقش تشكلها و ساختارهاي حمايتي را در تقويت اين پيشرفت ناديده گرفت.
وي سياستهاي كلان كشور را در روند رشد علمي و تكنولوژيك بسيار موثر دانست و گفت تاسيس تشكلهايي چون شبكههاي بيوتكنولوژي پزشكي و پزشكي مولكولي تاثيرات ملي در رشد علمي و تكنولوژيك كشور داشته است.
١١:٢٣ ٣٠/٠٨/١٣٨٥