٠١:١٠ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
بازگشت به سوي مواد طبيعي و گياهي در كشور ضروري است

به دليل عوارض جانبي ناشي از مصرف برخي از تركيبات شيميايي، بازگشت به سوي مواد طبيعي و گياهي در كشور ضروري است.
به گزارش ايلنا, مهندس اسماعيل آذرگشب, رييس ستاد برگزاري اولين نمايشگاه فناوري و محصولات گياهي خاطرنشان كرد: اولين نمايشگاه فن‌‏آوري و محصولات گياهي و تركيبات طبيعي در حالي برگزار مي‌‏شود كه تنها 2 درصد از داروهاي مصرفي در كشور گياهي هستند و اين مقدار در كشورهاي پيشرفته و مترقي بالغ بر30 درصد است.
وي افزود: اين نمايشگاه با مجوز سازمان توسعه تجارت و با مساعدت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و همچنين با همكاري اداره داروهاي گياهي در دي ماه سال جاري برگزار مي‌‏شود.
آذرگشب، مهمترين ويژگي نمايشگاه مذكور را تمركز بر رابطه گياهان و تركيبات طبيعي با سلامت انسان و جامعه دانست و خاطرنشان كرد: برگزاري نمايشگاه فناوري و محصولات گياهي پوشش دهنده طيف وسيعي از محصولات گياهي و طبيعي و فناوري مربوط به بهينه سازي و فرآوري محصولات در زمينه‌‏هاي بهداشت، تغذيه و پيشگيري و درمان دارويي است كه قطعا با سلامت انسان رابطه تنگاتنگي دارد.
به گفته وي، ايران رتبه خوبي را از لحاظ موقعيت كشاورزي و گياهي در دنيا دارد، اما عليرغم شرايط آب و هوايي مناسب كشور و پتانسيل قوي در توليد گياهان دارويي هنوز در جايگاه شايسته‌‏اي قرار نگرفته‌‏ايم و با سرمايه‌‏گذاري‌‏هاي لازم بايد توليدكنندگان اين صنعت را تشويق كرد.
وي گفت: در اولين نمايشگاه فناوري و محصولات گياهي و تركيبات طبيعي با برپايي كارگاه‌‏هاي آموزشي، برنامه‌‏هايي در زمينه محصولات جديد، فناوري و تكنولوژي مربوطه ارائه خواهد شد كه بيشتر جنبه اطلاع‌‏رساني دارد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: متقاضيان جهت حضور در نمايشگاه مي‌‏توانند با شماره تلفن‌‏هاي 9-88053047 و دورنگار 88053046 تماس و يا به سايت اينترنتي WWW.MTADBIR.COM مراجعه كنند.
همچنين، عباس رجايي، مخبر كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي نيز، در خصوص صنعت گياهان دارويي در كشور، گفت: كشور از لحاظ اقليمي و تنوع گياهان دارويي داراي شرايط ويژه‌‏اي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد، اما متاسفانه عدم رسيدگي و بي‌‏توجهي به مراتع سبب شده تا اين صنعت مورد بي‌‏مهري قرار گيرد.
وي افزود: البته رويكرد جديد سازمان جنگل‌‏ها و آبخيزداري كشور به گونه‌‏اي است كه تلاش خود را در حفظ گونه‌‏هاي مختلف گياهان دارويي بكار برده تا پرورش گياهان دارويي مجددا از رونق خاصي برخوردار شود؛ چرا كه عنايت خاص به اين صنعت علاوه بر درآمد ارزي كه براي كشور دارد، اشتغال زايي را نيز فراهم مي‌‏كند
اين نماينده مجلس معتقد است؛ متاسفانه داروهاي گياهي در كشور رفته رفته جاي خود را به داروهاي شيميايي داده كه اين مسئله زنگ خطري براي سلامت جامعه است، اين در حالي است كه ميزان واردات داروهاي شيميايي به كشور حجم بالايي را به خود اختصاص داده در صورتي كه در اكثر كشورهاي غربي، داروهاي گياهي مصرف بالايي دارند.
وي به مواد آرايشي گياهي اشاره كرد و گفت: مواد آرايشي گياهي چون سرمه كه در گذشته مورد استفاده قرار مي‌‏گفت، نه تنها زيان‌‏آور نبود بلكه اثرات مثبتي در ديد چشم ايجاد مي‌‏كرد، اما امروزه محصولات آرايشي گياهي نيز جاي خود را به كالاهاي شيميايي آرايشي داده كه متاسفانه بيماري‌‏هاي از جمله ناراحتي‌‏هاي پوستي به دنبال دارد و بايد از آن پرهيز كرد، لذا حفظ سنت‌‏ها و استفاده از پتانسيل هاي قوي در كشور كاملا ضروري به نظر مي‌‏رسد.
مخبر كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در خصوص صادرات مواد گياهي و دارويي به ديگر كشورها خاطر نشان كرد: در داخل كشور حدود 30 نوع مواد دارويي از گياهان دارويي در حجم قابل توجهي استخراج مي‌‏شود كه اين ميزان علاوه بر تامين نياز داخل قابليت صادرات به ديگر كشورها را دارد.
همچنين، علي معلمي‌‏پور، نايب رييس اول كميسيون كشاورزي مجلس، در خصوص مزاياي گياهان دارويي گفت: امروزه بشر به دليل مصارف سويي كه مواد شيميايي بروي بدن دارد، مايل است تا با استفاده از گياهان دارويي از ميزان عوارض ناشي از استفاده داروهاي شيميايي بكاهد.
وي افزود: در واقع با بروز بيماري‌‏هاي جديد و ظاهر شدن عوارض جانبي ناشي از مصرف برخي داروهاي شيميايي تقريبا بازگشت به سوي مواد طبيعي رخ داده كه بايد شناسايي اين گياهان و خواص آنها از طريق اطلاع‌‏رساني دقيق صورت گيرد.
به گفته وي، ايران به عنوان پيشتاز در علم پزشكي همواره به كشت و شناسايي انواع گونه‌‏هاي گياهان دارويي پرداخته كه اين مسئله بسيار حائز اهميت است.
گفتني است؛ اولين نمايشگاه فناوري و محصولات گياهي و تركيبات طبيعي از تاريخ 15-12 دي ماه به مدت چهار روز در مركز آفرينش هاي فرهنگي هنري واقع در خيابان فاطمي، خيابان حجاب برگزار مي‌‏شود.

١٤:٢٥ ٣٠/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد