٠٢:٠٩ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
گروه پژوهشي «سلامت و توسعه پايدار» در جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي تشكيل شد

با موافقت شوراي نظارت و گسترش تشكيلات پژوهشي جهاد دانشگاهي، گروه پژوهشي «سلامت و توسعه پايدار» در جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي تشكيل شد.
علي اصغر هدايتي رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي با اعلام اين مطلب در گفت‌و‌گو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به اهميت مقوله سلامت و جايگاه آن در توسعه پايدار كشور اشاره و خاطرنشان كرد: با توجه به تعامل فزاينده سلامت و توسعه پايدار و كمبود پژوهش‌هاي كاربردي در اين حوزه، ضرورت پژوهش و بررسي دقيق وضعيت آن و تلاش در جهت ترسيم الگوهاي نوين مبتني بر نيازها و اولويت‌هاي اساسي كشور، منطبق با سند چشم انداز بيست ساله نظام، برنامه چهارم توسعه كشور و اهداف توسعه هزاره امري اجتناب ناپذير است. در اين راستا جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي به عنوان نهاد علمي ــ پژوهشي مرتبط با سلامت براي نخستين بار در كشور به تاسيس اين گروه پژوهشي اقدام مي‌كند.
وي تصريح كرد: توسعه پايدار يكي از فراگيرترين و عمومي‌ترين دل‌مشغولي هاي كنوني و آينده كشورهاي جهان و ايران است و لزوم تامين مستمر نيازها و رضايتمندي افراد همراه با افزايش كيفيت زندگي در پيوند و هماهنگي با طبيعت، چه براي نسل كنوني و چه نسل آينده، از جمله جدي‌تري مسايل پيش روي نخبگان علمي و اجرايي كشور است.
در اين ميان تامين و حفظ و ارتقاي سلامت، به عنوان يكي از بنيادي‌ترين حقوق انساني از جايگاه و اولويت ويژه‌اي در برنامه توسعه پايدار كشور برخوردار است.
عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي در خصوص سلامت و جايگاه آن در توسعه پايدار كشور افزود: حوزه سلامت در دنياي امروز از وسيعترين و چالش برانگيزترين حوزه‌ها در هر جامعه‌اي مي‌باشد كه حجم عظيمي از منابع انساني، مالي و طبيعي را به خود اختصاص مي‌دهد.
وي افزود: در ايران، تغييرات اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و زيست محيطي چند دهه اخير به تغييرات جمعيتي و اپيدميولوژيك منجر شد كه اين امر به تغيير الگوي بيماري‌ها به سمت بيماري‌هاي مزمن، حاد و ... منجر شده است.
از سوي ديگر با پيدايش فن‌آوري‌هاي نوين، تقاضاي جديدي ايجاد شده و در نتيجه پيشرفت روز افزون تجهيزات پزشكي و تاثير مستقيم آن بر بخش سلامت، افزايش هزينه بي‌سابقه‌اي در اين بخش را باعث شده است. علاوه بر اين كشور ما به علت گذر سلامتي كه بخشي از آن ناشي از توسعه يافتگي و بخشي ديگر مربوط به جوامع توسعه يافته است از نظر مخاطرات سلامت بار مضاعفي را به دوش مي‌كشد.
هدايتي در پايان ضمن دعوت از دانشگاهيان، دانش پژوهان و دانشجويان بر توجه هر چه بيشتر به مقوله سلامت و توسعه پايدار، ضرورت تبيين جايگاه سلامت در توسعه پايدار كشور را ياد آور شد.

١٢:٢٠ ٠١/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد