فردا با تقدير از پژوهشگران طرح گوسفند شبيهسازي شده
طرحهاي شبيه سازي حيواني در پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي رسما پايان مييابد
با پايان رسمي طرح شبيهسازي در پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و تقدير از تيم شبيهسازي «رويانا»، اجراي دو پروژه علمي ديگر در اين پژوهشكده به طور جدي آغاز ميشود.
دكتر حسيني - عضو هيات علمي مركز اصفهان پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي - در گفتوگو با خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين كه در مراسم جشني كه عصر پنجشنبه به منظور تقدير از متخصصان طرح شبيهسازي گوسفند پژوهشكده «رويان» برگزار ميشود، پروژه شبيه سازي رسما مختومه اعلام خواهد شد، خاطرنشان كرد: با شبيه سازي موفقيتآميز «رويانا»، پروژه شبيه سازي در اين مرحله خاتمه مي يابد چرا كه ديگر نيازي به شبيه سازي گاو و يا گوسفند نخواهيم داشت.
وي افزود: چون مرحله شبيه سازي حيواني با موفقيت در ايران انجام شده پروژههاي ديگري را از جمله توليد حيوانات ترانس ژنتيك و شبيه سازي انساني (كلونيك درماني) آغاز ميشود.
حسيني با بيان اين كه در جشن فردا، رييس جهاد دانشگاهي، رييس پژوهشكده رويان و جمعي از كارشناسان و متخصصان حضور دارند، گفت: در اين جشن از اعضاي هيات علمي پژوهشكده رويان واحد اصفهان قدرداني و لوحهاي يادبودي به آنان اعطا ميشود.
«رويانا» - دومين بره شبيهسازي شده در ايران - بامداد روز شنبه هشتم مهرماه از طريق عمل سزارين در پايگاه تحقيقاتي اصفهان پژوهشكده رويان به دنيا آمد.
اين بره كه يك بره نر از نژاد افشاري است، در حال حاضر در شرايطي كاملا طبيعي به زندگي ادامه ميدهد.
تاكنون حدود هشت كشور به توانايي شبيهسازي گوسفند دست يافتهاند كه براساس تجارب اين كشورها، درصد پايداري جنينها بين سه تا پنج درصد است و در بيش از 92 تا 93 درصد موارد دچار سقط ميشوند.
در روش شبيهسازي، در تخمكي كه هسته آن خارج شده است، هسته يك سلول بالغ غيرجنسي (پيكري) جايگزين شده و پس از فرآيندي خاص، جنينهاي حاصله از طريق جراحي به رحم گوسفند ماده منتقل ميشود. پس از حاملگي و زايمان موجود حاصله كاملا همانند موجودي است كه سلول پيكري از آن گرفته شده است.
به گزارش ايسنا، پيش از رويانا، گوسفند شبيهسازي كشور ديگري كه جنين آن از طريق انتقال هسته يك سلول بالغ از غضروف گوش گوسفند به درون تخمك بدون هسته گوسفند ديگري به دست آمده بود در يازدهم مرداد ماه سال جاري در پايگاه تحقيقاتي پژوهشكده «رويان» در اصفهان متولد شد كه اين گوسفند ماده عليرغم تلاشهاي دامپزشكي فراواني كه صورت گرفت به دليل عوارض زايماني نتوانست بيش از چند دقيقه ادامه حيات دهد با اين حال آزمايشهاي مولكولي بر اساس ماركرهاي STR مويد صحت انجام همانندسازي بود.
١٨:٠٥ ٠١/٠٩/١٣٨٥