٠٠:٠٥ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ایران در زمینه زیست فناوری نیازمند جهش تکنولوژیکی است

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ایران را در زمینه زیست فناوری نیازمند جهش تکنولوژیکی دانست.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر اطلاع رسانی مرکز پژوهش ها، دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز در گزارشی با بررسی وضعیت زیست فناوری در ایران تصریح کرد: مشکل عمده گریبانگیر مراکز علمی و تحقیقاتی کشور این است که آنها اغلب هدف خود را فراموش می کنند و خود تبدیل به هدف می شوند و بدینسان آن اندازه که برای حفظ جایگاه خود تلاش می کنند برای اهداف و وظایف خود تلاش نمی کنند به عنوان مثال مشخص نیست که در طول سالیان اخیر مقدمات علمی و کاربردی نهادهای فعال در این عرصه مانند شورای عالی، دبیرخانه، مراکز علمی، تحقیقاتی، شبکه ها، انجمن ها و ... امثال اینها در حوزه زیست فناوری به غیر از آنچه که روی کاغذ آمده چه بوده است؟ آیا این روند با آنچه که در کشورهای پیشتاز در این زمینه می گذرد، قابل مقایسه است؟ آیا این روند برای این فناوری که اولویت ملی یافته و قرار است که در دهه آینده ایران جزو کشورهای پیشتاز در این حوزه از فناوری نو باشد ، قانع کننده است ؟
مرکز پژوهش ها در بخش دیگری از گزارش خود تاکید کرد: حضور موثر در حوزه فناوری های نوین و به ویژه زیست فناوری که فناوری قرن لقب گرفته است، فقط با داشتن شورای عالی، سند مالی و ساختار سازی امکان پذیر نمی شود ، زیرا این عوامل ، ابزار کار هستند، نه خود کار. به همین دلیل رویکرد غیر فعال کنونی در عرصه زیست فناوی ، فاصله تکنولوژیکی ایران را با دیگر کشورها افزایش خواهد داد بنابراین در این حوزه ها کشور نیازمند جهش تکنولوژیکی ، جهش کاربردی و جهش تولیدی  است با این تذکر که جهش تکنولوژیکی به هیچ وجه متکی بر شانس و احتمال نیست ، بلکه نیازمند مداومتی آگاهانه است.
مرکز پژوهش ها تلاش برای ایجاد تعادل و کاهش فاصله با کشورهای پیشرفته را امری فوری و اضطراری تلقی کرده و افزود : شواهد حاکی از آن است که قابلیت های کنونی بومی ما در این حوزه محدودند و اگر ما خواهان دستیابی به جایگاه خود در بازار جهانی به عنوان یک رقیب هستیم به جهش تکنولوژیکی در این حوزه نیازمندیم و برای رسیدن به این هدف باید تلاش ها حول محور تحقیق و توسعه و کسب مهارتهای تکنولوژیکی متمرکز شوند .
در بخش دیگری از این گزارش آمده است : اهمیت زیست فناوری برای ایران به دلیل پر جاذبه بودن این فناوری نیست ، بلکه به دلیل آن است که این فناوری ، فناوری بنیادین فردا است و ما باید زمینه های لازم را برای جهش های بلند تکنولوژیک در این حوزه فراهم کنیم و در این رابطه تقویت سازمانی به تنهایی کافی نخواهد بود .
این گزارش می افزاید : تقریبا همه کشورهای توسعه یافته صنعتی و چه کشورهای در حال توسعه در حوزه زیست فناوری فعال هستند که در میان کشورهای صنعتی ، آمریکا و اکثر کشورهای اروپایی پیشتازند . در اروپا ، انگلستان ، جزو نخستین کشورهایی است که سرمایه  گذاری های وسیعی را در بخش زیست فناوری انجام داده و از اواسط دهه 1980 شرکت های زیست فناوی متعددی را دایر کرده است . مجموع سرمایه گذاری اروپا در حوزه زیست فناوری در سال 1999 بالغ بر 579 میلیون یورو بوده است .
در همین حال آمریکا در صدر کشورهای پیشتاز در توسعه زیست فناوری قرار دارد ، سرمایه گذاری ای کشور در سال 1998 در حوزه زیست فناوری بالغ بر 13 میلیارد دلار بوده است . آمریکا با اختصاص بیش ا 75 درصدی کل سرمایه گذاری جهان ، مرکز جهانی زیست فناوری به شمار می رود به گونه ای که صنایع زیست فناوری آمریکا قریب به 100 هزار فرصت شغلی مناسب ایجاد کرده اند .

١٢:٢١ ٠٥/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد