٢٣:١١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مركز پژوهش‌هاي مجلس هشدارداد:
رويكرد غيرفعال كنوني درعرصه زيست‌فن‌آوري، فاصله تكنولوژيك ايران را با ساير كشورها افزايش مي‌دهد

مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در گزارشي با تاكيد بر اين كه رويكرد غيرفعال كنوني در عرصه زيست‌فن‌آوري، فاصله تكنولوژيكي ايران را با ديگر كشورها افزايش خواهد داد، جهش تكنولوژيكي، كاربردي و توليدي كشور در اين عرصه را ضروري خواند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دفتر مطالعات فرهنگي مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در گزارشي با بررسي وضعيت زيست فن‌آوري در ايران تصريح كرد كه مشكل عمده گريبانگير مراكز علمي و تحقيقاتي كشور اين است كه آنها اغلب هدف خود را فراموش مي‌كنند و خود تبديل به هدف مي‌شوند و بدين‌سان آن اندازه كه براي حفظ جايگاه خود تلاش مي‌كنند براي اهداف و وظايف خود تلاش نمي‌كنند؛ به عنوان مثال مشخص نيست كه در طول ساليان اخير اقدامات علمي و كاربردي نهادهاي فعال در اين عرصه مانند شوراي عالي، دبيرخانه، مراكز علمي، تحقيقاتي، شبكه‌ها، انجمن‌ها و ... امثال اينها در حوزه زيست فن‌آوري به غير از آنچه كه روي كاغذ آمده، چه بوده است؟
آيا اين روند با آنچه كه در كشورهاي پيشتاز در اين زمينه مي‌گذرد، قابل مقايسه است؟
آيا اين روند براي اين فن‌آوري كه اولويت ملي يافته و قرار است كه در دهه آينده ايران جزو كشورهاي پيشتاز در اين حوزه از فن‌آوري‌هاي نو باشد، قانع كننده است؟
مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، در بخش ديگري از گزارش خود تاكيد كرد حضور موثر در حوزه فن‌آوري‌هاي نوين و به ويژه زيست فن‌آوري كه فن‌آوري قرن لقب گرفته است، فقط با داشتن شوراي عالي، سند ملي و ساختارسازي امكان‌پذير نمي‌شود، زيرا اين عوامل، ابزار كار هستند، نه خود كار. به همين دليل رويكرد غيرفعال كنوني در عرصه زيست فن‌آوري، فاصله تكنولوژيكي ايران را با ديگر كشورها افزايش خواهد داد. بنابراين در اين حوزه‌ها كشور نيازمند جهش تكنولوژيكي، جهش كاربردي و جهش توليدي مي‌باشد با اين تذكر كه جهش تكنولوژيكي به هيچ وجه متكي بر شانس و احتمال نيست، بلكه نيازمند مداومتي آگاهانه مي‌باشد.
مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، تلاش براي ايجاد تعادل و كاهش فاصله با كشورهاي پيشرفته را امري فوري و اضطراري تلقي كرده و افزود: شواهد حاكي از آن است كه قابليت‌هاي كنوني بومي ما در اين حوزه محدودند و اگر ما خواهان دستيابي به جايگاه خود در بازار جهاني به عنوان يك رقيب هستيم به جهش تكنولوژيكي در اين حوزه نيازمنديم و براي رسيدن به اين هدف بايد تلاش ها حول محور تحقيق و توسعه و كسب مهارت‌هاي تكنولوژيكي متمركز شوند.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: اهميت زيست فن‌آوري براي ايران به دليل پر جاذبه بودن اين فن‌آوري نيست، بلكه به دليل آن است كه اين فن‌آوري، فن‌آوري بنيادين فردا است و ما بايد زمينه‌هاي لازم را براي جهش‌هاي بلند تكنولوژيك در اين حوزه فراهم كنيم و در اين رابطه تقويت سازماني به تنهايي كافي نخواهد بود.
اين گزارش مي‌افزايد: تقريبا همه كشورها، چه كشورهاي توسعه يافته صنعتي و چه كشورهاي در حال توسعه در حوزه زيست فن‌آوري فعال هستند كه در ميان كشورهاي صنعتي، آمريكا و اكثر كشورهاي اروپايي پيشتازند. در اروپا، انگلستان، جزو نخستين كشورهايي است كه سرمايه‌گذاري‌هاي وسيعي را در بخش زيست‌فناوري انجام داده و از اواسط دهه 1980 شركت‌هاي زيست فن‌آوري متعددي را داير كرده است. مجموع سرمايه‌گذاري اروپا در حوزه زيست فن‌آوري در سال 1999 بالغ بر 579 ميليون يورو بوده است.
در همين حال آمريكا در صدر كشورهاي پيشتاز در توسعه زيست فناوري قرار دارد. سرمايه‌گذاري اين كشور در سال 1998 در حوزه زيست فناوري بالغ بر 13 ميليارد دلار بوده است. آمريكا با اختصاص بيش از 75 درصد كل سرمايه‌گذاري جهان، مركز جهاني زيست فن‌آوري به شمار مي‌رود به گونه‌اي كه صنايع زيست فن‌آوري آمريكا قريب به 100 هزار فرصت شغلي مناسب ايجاد كرده‌اند.

١٤:٥٠ ٠٥/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد