٢٣:١٩ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگران ايراني
نخستين كيت تشخيص همزمان ايدز و هپاتيت C طراحي و ساخته شد

به همت پژوهشگران ايراني نخستين كيت تشخيص همزمان HIV (ايدز) و هپاتيت C طراحي و ساخته شد.
دكتر محمد مراد فرج اللهي، عضو هيات علمي دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: HIV و HCV (هپاتيت C) از بيماري‌هاي عفوني با پيامدهاي ناگوار هستند كه از طريق خون (و فرآورده‌هاي آن)، بافت‌هاي اهدايي وآميزش جنسي انتقال پيدا مي‌كنند و براي تشخيص هر كدام در آزمايشگاه تشخيص طبي و مراكز انتقال خون (بافت) به انجام تست‌ روي نمونه‌هاي بافت خون و كيت‌هاي مستقل تشخيصي نياز است.
وي افزود: از روش‌هاي معمول براي تشخيص اين بيماري‌ها در دنيا مي‌توان به روش ELISA يا ايمونولوژيكي اشاره كرد كه در آن آنتي بادي‌ها چك مي‌شوند و تشخيص هر يك از اين بيماري‌ها به كيت‌هاي جداگانه‌اي نياز دارد.
دكتر فرج‌اللهي خاطر نشان كرد: تهيه اين كيت‌هاي وارداتي هزينه بر بوده و انجام تست‌هاي جداگانه نياز به زمان بيشتر و هزينه سنگين‌تري براي بيمار دارد كه بدين منظور به كمك روش‌هاي مولكولي براي انجام تست‌هاي مولتي پلي PCR اقدام به طراحي كيت تشخيص بيماران مبتلاء به HIV و هپاتيت C شده است اما اين تيم تحقيقاتي پس از دو سال فعاليت و كار بر روي نمونه‌هاي داخلي و واردات آنتي ژن‌هاي HIV با مشكلات فراواني كه براي محققان ايراني وجود دارد، موفق به ارائه كيت تشخيص همزمان ايدز و هپاتيت C به طور همزمان شد.
اين پژوهشگر ادامه داد: در اين فن‌آوري جديد كيتي طراحي شده است كه بدون تغيير در كيفيت كيت (حساسيت و ويژگي كيت تشخيصي) هر دو نوع عفونت به صورت همزمان تشخيص داده مي‌شوند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: به كمك اين كيت، هزينه انجام آزمايش‌ها تا 50 درصد كاهش يافته و در زمان كمتري مي‌توان ابتلاء به يكي از اين دو بيماري و يا هر دو را انجام داد.
گفتني است اين طرح از جمله طرح‌هاي برتر در مراسم جايزه سال بيوتكنولوژي 1385 بوده است.

١٣:٠٧ ٠٦/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد