سويا و ماهي بدن را در برابر سرطانها محافظت ميكنند
محققان به تازگي اعلام كردند: افرادي كه به طور منظم از زمان كودكي سويا مصرف ميكنند، كمتر در معرض ابتلا به سرطان سينه قرار دارند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، همچنين گروه ديگري از محققان در نشست انجمن آمريكايي تحقيقات سرطان در بولتون خاطرنشان كردند كه مصرف چند نوبت ماهي در هفته در مردان نيز خطر ابتلا به سرطان روده را كاهش ميدهد.
اين مطالعات شواهدي بيشتري را درباره نقش تغذيه در ابتلا به سرطانها ارايه ميكنند. در حال حاضر متخصصان سرطان معتقد هستند، كه بيش از دو سوم از كل موارد ابتلا به سرطان با فاكتورهاي مختلف در الگوي زندگي از جمله كشيدن سيگار، نوع رژيم غذايي و نيز ورزش نكردن در ارتباط است.
در اين پژوهش محققان موسسه ملي سرطان از دانشگاه هاييتي بر روي 597 زن آمريكايي آسيايي تبار كه مبتلا به سرطان سينه بودند و 966 زن سالم مطالعه كردند.
مادران برخي از اين زنان نيز در اين مطالعه شركت داشتند و درباره تغذيه دخترانشان دردوران كودكي آنها اطلاعاتي را در اختيار محققان قرار دارند.
اين محققان با بررسي نتايج به دست آمده از آزمايشات دريافتند: زناني كه بين سن پنج تا 11 سالگي مواد غذايي حاوي سويا مصرف ميكردند 58 درصد كمتر از سايرين در معرض ابتلا به سرطان سينه بودند. البته هنوز دليل اين خاصيت سويا براي محققان مشخص نيست.
نتايج گروه ديگري از مطالعات كه در همين نشست ارايه شده نشان داد: مرداني كه پنج نوبت يا بيشتر در هفته ماهي مصرف ميكنند 40 درصد كمتر از سايرين در معرض ابتلا به سرطانهاي رودهاي در مقايسه با مرداني هستند كه كمتر ماهي مصرف ميكنند.
در اين پژوهش نيز محققان دانشكده بهداشت عمومي دانشكده هاروارد اطلاعات بدست آمده از 22 هزار و 71 مرد داوطلب را مورد بررسي قرار دادند.
اين محققان ميگويند: ما هم اكنون ميدانيم كه ماهي خطر مرگ ناگهاني ناشي از بيماريهاي عروقي را كاهش ميدهد و اين دليل ديگري است كه توصيه ميكنيم ماهي را به رژيم غذايي روزانه خود بيافزاييد.
٠٨:٥٠ ٠٨/٠٩/١٣٨٥